Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Juul’un e-sigaralarının ABD’de satışını yasakladı

The Wall Street Journal'a göre FDA, Juul'un e-sigara cihazlarının yasaklanması adımını yakında duyurmaya hazırlanıyor.

Juul’un e-sigaralarının ABD’de satışı yasaklanabilir

The Wall Street Journal’a göre FDA, Juul’un e-sigara cihazlarının yasaklanması adımını yakında duyurmaya hazırlanıyor.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA, e-sigara cihazlarını üreten Juul’e darbeyi indirmeye hazırlanıyor. The Wall Street Journal‘a göre ajans, ABD’de e-sigara satışını durdurma emri vermeye hazırlanıyor ve karar bugün bile gelebilir deniliyor.

Bu karar neyin sebep olduğuna gelince, diğer e-sigara üreticileriyle birlikte Juul’un de ürünlerini 2020’den itibaren gözden geçirilmek üzere FDA’ya göndermesi gerekiyordu. Amerikan Ajansı, sigaraya alternatif olarak Bu e-Sigara Cihazlarının olası zararlarını araştırıyor, ancak ürünlerin gençler arasında popülerliği de bu sürede ciddi artış gösterince bir çok ülke de olduğu gibi ABD’de de endişe yarattı.

Ancak FDA araştırmasında temiz çıkan e-sigara cihazlarını üreten başka markalarda yok değil.. Öte yandan FDA birkaç yıldır Juul’u inceliyor. Reşit olmayanların vapingiyle ilgili endişeleri nedeniyle 2018’de gözden geçirilmek üzere şirketten pazarlanan bu materyallerin bir kısmına el konuldu. 2019’da FDA, Juul’u gençlerin elektronik sigara kullanımını kısıtlama çabalarını baltalamakla suçladıktan sonra, şirketi öğrencilere ürünlerinin “tamamen güvenli” olduğunu söylediği için de eleştirmişti.

Ajans’ın bu tip ürünlere olan yasakları daha önce de yok değildi zira, 2018’de aromalı e-sigara satışlarını sınırladırılmıştı ve gençler arasında elektronik sigaranın çekiciliğini azaltmak amacıyla da 2020’nin başlarında çeşitli varyantları tamamen yasakladı. Bence Jull nane ve meyve aromalı e-sigara ürününü 2019’da kendi geri çekince başına gelecek bu yasağı bir anlamda ötelemiş oldu.

Burada en önemli sıkıntı reşit olmayanlarında bu ürünü kullanmasının ve ulaşımının çok kolay olması, meyveli gibi özendirici şekillerinin olması, bu nedenle bir çok eyalette bu konuda hakkında davalar da var.

Juul için getirilecek kapsamlı yasak şirket için yıkıcı olabilir. Ancak ürünlerin dünyanın bir çok yerinde muhtemelen satılmaya devam edecek. Tüm ülkeler ABD gibi bu konuda daha fazla duyarlı olmayabilir.

Güncelleme:

FDA, ABD’de Juul vape ürünlerinin satışını yasakladı. FDA, şirketin “ilgili sağlık risklerini belirlemek için gereken verileri” sağlamadığını söyledi.

Gıda ve İlaç İdaresi, e-sigara üreticisi Juul’un ürünlerini ABD’de satmasını ve dağıtmasını yasakladı. Şirkete mallarını piyasadan kaldırmasını veya icra işlemleriyle karşı karşıya kalmasını emretti.