Sosyal Medya

Genel

Kablosuz teknolojiler üretkenliği artırıyor

Avrupalı işletmeler, yenilikçi kablosuz teknolojilerin yürürlüğe geçmesinden sonraki üç yıl içinde üretkenlikte ortalama % 32'lik bir artış görmeyi bekliyor.

Kablosuz teknolojiler üretkenliği artırıyor

Avrupalı işletmeler, yenilikçi kablosuz teknolojilerin yürürlüğe geçmesinden sonraki üç yıl içinde üretkenlikte ortalama %32’lik bir artış görmeyi bekliyor.

Panasonic Connect Europe tarafından bugün yayınlanan yeni araştırma, işletmelerin kablosuz teknoloji yatırımlarını yürürlüğe geçirmesinden sonraki üç yıl içerisinde üretkenliklerini ortalama %32 oranında artırmasını beklediğini ortaya koyuyor. Ankete katılanların yüzde 36’sı, 5G’nin işletmeleri için en önemli kablosuz teknoloji yatırımı olduğunu ve özel kampüs ağlarının genel ağlardan daha çok ilgi gördüğünü söylüyor.

Her beş kişiden biri (%22) WiFi 6’yı en önemli kablosuz teknoloji türü olarak görüyor. Daha hızlı bağlantı ve esneklik sunan WiFi 6, yoğun cihaz yüküne sahip ağlar için eski teknoloji altyapılarına kıyasla bu ağlarda büyük bir iyileşmeyi mümkün kılıyor. Kuruluşların tedarik zinciri ve üretim gibi kendi sektörlerindeki özel uygulamalar nezdinde doğru teknoloji arayışına girmesiyle, araştırmada Bluetooth ve Uzun Menzilli Geniş Alan Ağlarına (LoRaWAN) olan ilginin de %21’lik bir pay ile benzer şekilde yüksek olduğu ortaya çıkıyor.

Genel çerçeveye bakıldığında, karar vericilerin %41’inin kablosuz altyapı projelerine yatırım yapma kararını vermiş veya planlama sürecinde olmasıyla, kablosuz teknolojiye yapılan yatırımlarda hızlı bir ilerleme kaydedildiği gözüküyor. Ankete katılanların yüzde 38’i, teknoloji yatırımlarında uygulama aşamasında olduğunu belirtiyor.

Engeller henüz tamamıyla aşılmadı

 

Araştırmada, yeni teknolojilerin benimsenmesindeki engellerin henüz aşılmadığı görülüyor. Ankete katılanların yüzde 24’ü BT güvenliğiyle ilgili endişeleri olduğunu dile getirirken, yüzde 22’si mevcut BT altyapılarıyla birlikte çalışabilirlik ve bağlantı sorunları konusunda endişeli. Her beş kişiden biri, kablosuz ağ teknolojisinin yönetilebilirliği konusunda tereddüte sahip ve benzer oranda katılımcı BT kaynaklarına, bilgisine ve becerilerine dair güven eksikliği hissettiğini bildiriyor. Panasonic Connect Europe Pazarlama Direktörü Jan Kaempfer, araştırma hakkındaki görüşlerini paylaştı: “Bu araştırma, içerisinde bulunduğumuz dönemin kablosuz teknoloji yatırımı ve karar vermede çok önemli bir dönem olduğunu vurgulamaktadır. 5G’nin ortaya çıkışı, WiFi evrimi ve Bluetooth ile LoRaWAN alanlarındaki yenilikler, bağlantı anlayışımızı yalnızca birkaç yıl önce bile hayal edemeyeceğimiz şekillerde dönüştürüyor. İş liderleri kablosuz bağlantının muazzam fırsatlar sunduğuna inandığını açıkça anlıyor, ancak üstesinden gelinmesi gereken zorlukların da bulunduğunu görüyoruz.”

Endüstrinin oynayacağı rol

 

Kaempfer, endüstrinin mevcut bağlantı zorlukları konusunda neler yapması gerektiğine de değindi: “İşletmelerin dahili uzmanlık ve kaynak eksikliği var. Teknoloji sağlayıcıları, daha fazla güven aşılamak ve bazı kaynak boşluklarını kapatmak için uzmanlık ve eğitimle kuruluşları destekleyerek bu dönüşümde rol alabilirler. Genel olarak, kablosuz teknolojilerde yenilik ve ileri seviye dağıtım için çok büyük bir talep olduğu görülüyor. Panasonic Connect Europe’da, iş liderlerinin kablosuz teknoloji yatırımının baskın motive edici güçlerini, temel teknolojiler ile uygulamalarını ve engelleri nasıl aşacaklarını anlamalarına yardımcı olma konusunda kararlıyız.”

Bağımsız araştırma şirketi Opinion Matters tarafından yürütülen ve Panasonic Connect Europe’un talebiyle gerçekleşen ankette, Birleşik Krallık, Fransa ve Almanya’da aşağıdaki sektörlerde kablosuz ve ağ teknolojilerinden sorumlu 300’den fazla üst düzey karar verici katılım gösterdi: Perakende; Lojistik ve Tedarik Zinciri; Üretim; Eğitim; Konum Tabanlı Medya ve Eğlence; Kamu Sektörü ve Acil Hizmetler.

Next Connections: Exploring Wireless Connection Investment and Adoption in Europe (Sonraki Bağlantılar: Avrupa’da Kablosuz Bağlantı Yatırımını ve Benimsenmesini Keşfetmek) başlıklı makalenin Yönetici Özetini indirmek için lütfen buraya tıklayın