Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Kadın liderlerin şirketleri çok daha dijital

İş dünyasında dijital adımlarda kadınlar önde... Dünya Bankası tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, kadınlar tarafından yönetilen işletmeler engellerle karşılaşmalarına rağmen dijitalleşmeye çok hızlı adapte oluyor ve dijital platformları daha çok kullanıyor.

Kadın liderlerin şirketleri çok daha dijital

 

İş dünyasında dijital adımlarda kadınlar önde…

 

Dünya Bankası tarafından gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, kadınlar tarafından yönetilen işletmeler engellerle karşılaşmalarına rağmen dijitalleşmeye çok hızlı adapte oluyor ve dijital platformları daha çok kullanıyor.

 

Dijitalleşmenin hızla artmasıyla birlikte şirketler de dijital dönüşümde öne çıkmak amacıyla bu alandaki yatırımlarına hız vermiş durumda. Pandemi sonrası esnek çalışmanın yaygınlaşması, online ticaretin hız kazanması gibi sebeplerle rekabette öne çıkmak için dijitalleşmenin şart olduğu bir döneme girildi. Online dünyaya adaptasyonun önem kazandığı bu dönemde, dijital dönüşümde şirketleri bir adım ileriye taşıyan önemli faktörlerden birinin kadın liderler olduğu ortaya çıktı.

akademisyen ve iş insanı Aslı Erem - Aslı Erem Kimdir?

“Kadınların liderliğindeki küçük ve mikro işletmeler dijital platformları daha çok kullanıyor”

 

Kadınların yönetici olarak görev aldığı şirketlerin günün değişen koşullarına ve dijitalleşmeye daha çabuk adapte olduğunu belirten akademisyen ve iş insanı Aslı Erem;

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi döneminde kadınlar hasta ve çocuk bakımıyla ilgilenmek gibi sebeplerle işini bırakmak zorunda kaldı. Ancak tüm bu dezavantajlara rağmen kadınlar tarafından yönetilen şirketlerin kriz döneminde yenilikçi çözümler sunduğu görülüyor. Dünya Bankası tarafından düşük ve orta gelirli ülkelerdeki 40 bin firmayla yapılan bir ankete göre, kadınların liderliğindeki küçük ve mikro işletmeler dijital platformları daha çok kullanıyor. Bu bilgilerden de yola çıkarak kadınların yönettiği şirketlerin daha dijital olduğunu söylemek mümkün” dedi.

 

“Kadın girişimciler küresel zorluklara yeni çözümler getirebilir”

 

Kadınların iş dünyasına yenilik getiren girişimci potansiyellerinin ortaya çıkarılmasının öneminin altını çizen Aslı Erem şöyle konuştu; “Kadın girişimciler, değişime açık olmaları ve hızlı adaptasyon yetenekleri sayesinde küresel zorluklara yeni çözümler getirebilirler. Ancak kadınlar tüm dünyada işletmelerini büyütürken pek çok engelle karşılaşıyor. Kadınlar tarafından yönetilen işletmelerin ve kadın girişimcilerin desteklenmesi yeniliğe ve dijitalleşmeye kolay adaptasyonu da beraberinde getirecektir.”

 


Aslı Erem Kimdir?

 

Hacettepe Üniversitesi’nden lisans Johns Hopkins Üniversitesi’nden yüksek lisans ve Başkent Üniversitesi’nden örgütsel davranış bilimleri yönetim ve organizasyon alanında doktora derecesi ile mezun olan Aslı Erem, kariyerine 1995 yılında ABD’nin Fortune 100 şirketi Prudential Securities’de finansal analist olarak başladı. 1998’de Türkiye’ye dönerek şimdiki adı Yapı Kredi Bankası olan Koçbank’ta 7 sene Stratejik Planlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Ardından Gama Güç Sistemleri’nde CFO’luk görevini üstlenen Erem, 2018 yılında CFO olarak atandığı The Marmara Grup’ta halen Global CFO ve İcra Kurulu Üyesi görevlerini yürütmektedir. Erem profesyonel kariyerine ek olarak proje finansmanı ve örgütsel davranış alanında misafir öğretim üyesi olarak dersler vermektedir. Toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın hakları ve güçlendirme, yoksulluğu sona erdirme konularında; bir rol model, lider ve aktivist olarak Dünya Melek Yatırımcılar Forumu’nda Türkiye’yi temsil eden Erem, yönetim kurulundaki kadın sayısının artırılması ve şirketlerde yönetici pozisyonlara kadınların atanması için küresel çapta çalışmalar yapan Yüzde 30 Kulübü’nün de bir üyesidir.