Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Kamyoncular, Tırport ve Fibabanka güvencesiyle dijital teslimat onayıyla 24 saatte ödemesini alabiliyor

Türkiye'nin en büyük dijital lojistik platformu Tırport’a, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin yenilikçi bankalarından Fibabanka, yatırım şirketi Finberg ile stratejik yatırım yaptı. Bu iş birliği ile Tırport, günlük milyon doları bulabilecek kamyoncu ödemelerini peşin olarak yapabilme gücüne kavuştu.

Kamyoncular, Tırport ve Fibabanka güvencesiyle dijital teslimat onayıyla 24 saatte ödemesini alabiliyor

 

Türkiye’nin en büyük dijital lojistik platformu Tırport’a, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin yenilikçi bankalarından Fibabanka, yatırım şirketi Finberg ile stratejik yatırım yaptı. Bu iş birliği ile Tırport, günlük milyon doları bulabilecek kamyoncu ödemelerini peşin olarak yapabilme gücüne kavuştu. Kamyoncular teslimatlarını Tırport Aplikasyonu ile gerçek-zamanlı, konum-tabanlı dijital olarak onaylatması ile 24 saatte ödemelerini alabiliyorlar. Tırport’taki navlun ödemeleri Fibabanka güvencesiyle 24 saatte gerçekleştiriliyor.

Tırport, “dijital platform” olarak liderliğini pekiştiriyor

 

“Dijital platform” olan Tırport, yüz bini aşkın üye kamyoncuya, geliştirdiği artırılmış zeka destekli teknolojilerle tüm dijital platformlardan (iOS, Android, web) hizmet veriyor. Lojistik sektöründe öncü bir rol üstlenen Tırport, Kazakistan-Azerbaycan hattından Avrupa’ya, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya uzanan geniş bir coğrafyada dijital forwarder platformu olarak liderliğini pekiştirmeyi ve günlük 7.500’ün üzerinde FTL nakliye operasyonunu tek başına yönetmeyi hedefliyor.

Tırport olarak bireysel kamyon sahiplerinin yük aradığında akla gelen ilk adres olacaklarını ifade eden Tırport’un İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Uygar Uşar, şunları söyledi:

“Ülkemizde taşımanın %90’ı karayollarıyla yapılıyor. 350 binin üzerinde bireysel kamyon sahibi bulunuyor. Günde 400.000 FTL (FullTruckLoad) taşıma gerçekleşiyor. Türkiye’de her gün 80 milyon doların üzerinde navlun ödemesi yapılıyor. Tırport olarak önümüzdeki 5 yıl içinde %5’in üzerinde bir pazar payına ulaşmayı ve 300 binin üzerinde bireysel kamyon sahibinin yük aradığında akla gelen ilk adres olmayı planlıyoruz. Şuan Tırport, sahip olduğu konum-tabanlı teknolojiler ve ödeme gücüyle bireysel kamyon tedarik pazarının en büyük aktörlerinden birisidir.” dedi.

Tırport’un, kamyonculara sunduğu faydalar şunlardır:

1-Tırport’ta nakliye ödemeleri, dijital teslim onayını takip eden 24 saat içinde Fibabanka desteği ile yapılmaktadır.

2-Kamyon sahipleri, Tırport’un yükCEPte uygulaması ile istenildiği zaman ve lokasyonda, kamyonunun özelliklerine uygun yüklere ulaşabilme ve teklif verebilme imkanına sahiptir.

3-Kamyoncu hedef lokasyona yükle ilerlerken, Tırport’un akıllı algoritmalarının desteğiyle beklentilerine ve kamyonunun teknik özelliklerine uygun dönüş yükü fırsatlarına Tırport’tan hızlı şekilde ulaşabilir.

4-Lojistik firmalarının ve büyük yük sahiplerinin “Güvenilir” portföylerinde yer alabilme ve onlardan çıkacak yük fırsatlarından anında haberdar olabilmek mümkündür.

5-Tırport yükCEPte uygulaması sayesinde, tek tıkla nakliyenin U-ETDS raporlaması yapılabilmektedir. Tırport geliştirdiği teknolojilerle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın söz konusu hizmetleri verebilmesine altyapı sağlamaktadır.

6-Türkiye’de yollardaki kamyonların %85’i şahıslara aittir. Büyük çoğunluğu bağlantısız çalışır ve şahıs şirketine sahiptir. Tırport 400 bine yakın bireysel kamyoncuya gerçek-zamanlı, konum-tabanlı erişilebilme imkanı yaratmakta, deprem ve afetlerde bireysel kamyon ağı gücünün kullanılabilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na da erişilebilirlik gücü vermektedir.

7-Tırport’un dijital teknolojileri, kamyoncuların teslimatlarda yaşadığı, bekletilme, muhatap bulamama vb. sorunlarda devreye girerek sorunların hızla çözülmesine destek olmaktadır. Tırport’ta yük teslimatları yüzde yüz dijital onay mekanizmaları ile yapılmaktadır.

8-Tırport’un kamyona hiçbir araç takip cihazı takılmasına gerek kalmadan Tırport yükCEPte uygulaması ile sunabildiği izlenebilirlik teknolojileri, araç takip sistemi takılı olmayan kamyonlara da izlenebilirlik şartı olan kontrat lojistiği operasyonlarında yük alma ve hizmet verebilme imkanı yaratmaktadır.