Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Kaspersky, BM İnternet Yönetişim Forumu 2020’de küresel siber güvenlik sorunlarını ele alacak

Kaspersky, BM İnternet Yönetişim Forumu 2020'de küresel siber güvenlik sorunlarını ele alacak. BM IGF Sekreterya Başkanı Chengetai Masango...

Kaspersky, BM İnternet Yönetişim Forumu 2020’de küresel siber güvenlik sorunlarını ele alacak

Kaspersky, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen İnternet Yönetim Forumu’na (IGF) ilk kez katılmaya hazırlanıyor. 15. Yılını dolduran etkinlik bu yıl 2 Kasım – 17 Kasım tarihleri arasında çevrimiçi olarak “İnsanın Dayanıklılığı ve Dayanışması İçin İnternet” temasıyla düzenlenecek. Eugene Kaspersky, etkinlikte siber tehditlere karşı mücadelede uluslararası işbirliği üzerine bir açılış konuşması yapacak.

2020 yılında internete bel bağlayan bireylerde, işletmelerde ve kuruluşlarda bir artış görüldü. Bu eğilim çevrimiçi suç faaliyetlerindeki hızlı artışla birleştiğinde, internetin hem güvenli hem de sürdürülebilir olmasını sağlamak için siber güvenliği her zamankinden daha önemli hale getirdi. Kaspersky, daha güvenli bir dünyaya odaklanan bir şirket olarak, küresel dijital güvenlikte karşılaşılan zorlukları ortadan kaldırmak için uluslararası iş birliğini genişletme konusunda politika belirleyiciler dahil farklı paydaş grupları arasında küresel sohbeti canlandırmayı hedefliyor.

Kaspersky CEO’su Eugene Kaspersky, düzenlenecek forum kapsamında 13 Kasım’da üst düzey liderlere yönelik bir açılış konuşması yapacak ve burada diğer konuların yanı sıra küresel siber güvenlik politikalarında uluslararası iş birliğinin önemine değinecek. Şirket ayrıca, Stalkerware’e Karşı Koalisyon ile birlikte takip yazılımları üzerine bir etkinlik düzenleyecek. Bilgi ve iletişim teknolojisi (ICT) tedarik zinciri güvenliğinde güvence ve şeffaflık üzerine bir çalıştay da diğer paydaşlarla birlikte düzenlenecek.

Eugene Kaspersky, konuya dair şunları söylüyor:

“Siber güvenlik, küresel salgın koşullarında daha da önemli hale gelen başarılı ve sürdürülebilir dijital dönüşümün gerçekleşmesini mümkün kılan bir etken. Bu nedenle, siber uzayın istikrarlı ve güvenli bir şekilde gelişimini sağlamak için uluslararası işbirliği daha fazla önem kazanıyor. Bu nedenle siber uzayın karşı karşıya olduğu acil sorunları tartışmak için çeşitli toplulukları, bölgeleri ve liderleri bir araya getiren, kamu ve özel sektörde karar verme gücüne sahip kişilere ilham veren IGF 2020’ye katılmaya karar verdik. Bu uluslararası diyaloğun bir parçası olmaktan, güvenli ve güvenilir bir siber uzay oluşturmaya katkıda bulunmaktan onur duyuyoruz.”

IGF 2020, dört ana odak konu etrafında düzenlenen 200’den fazla oturum içerecek: Veri, çevre, katılım ve güven. Etkinlikte ‘Dijital İş Birliği’ teması ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğinin dijital işbirliği için yol haritası da belirgin bir şekilde öne çıkacak. Forumda ayrıca COVID-19 zamanlarında güven kavramını tartışmak için hükümetlere özel bir yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek.

BM IGF Sekreterya Başkanı Chengetai Masango;

COVID-19 salgınının beraberinde getirdiği olağanüstü zorluklara rağmen, herkesin güvenli ve açık bir internete erişebilmesinin öneminin altını çizmek lazım. IGF 2020 tartışmaları, dijital teknolojilerin ve ilgili politikaların toplumların daha dayanıklı hale gelmesine nasıl yardımcı olacağına dair kapsamlı bir diyaloğu tetikleyerek önde gelen liderleri ve uzmanları bir araya getirecek” diyor.

Forum geleneksel olarak ortalama 3 binden fazla yerinde ve bir o kadar da çevrimiçi katılımcıyı ağırlıyor. Bu yıl bu rakamların daha da artması bekleniyor. Hükümetlerden, uluslararası ve bölgesel kuruluşlardan, sivil toplumdan, akademiden, işletmelerden ve dünyanın her yerinden teknik topluluktan üst düzey liderlerinin aktif olarak foruma katılması bekleniyor.

Belli başlı oturumların canlı yayınları, UN Web TV’nin webtv.un.org sitesinde yayınlanacak Diğer IGF 2020 etkinlikleri forumun resmi YouTube kanalı- youtube.com/user/igf/ üzerinde yer alacak. Bu yılki IGF etkinliklerinin detaylı programına intgovforum.org/multilingual/igf-2020-schedule/ adresinden ulaşabilir ve kaydınızı yaptırabilirsiniz.