Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Keiretsu Forum Türkiye’den Fransa VivaTech’23 Gözlemleri

Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, Avrupa'nın en büyük startup ve teknoloji fuarı olan VivaTech Uluslararası Startup ve Teknoloji Fuarı’ndan gözlemlerini aktardı.

Keiretsu Forum Türkiye’den Fransa VivaTech’23 Gözlemleri

Avrupa’nın en büyük startup ve teknoloji fuarı VivaTech’te finansal yatırımcılar girişim şirketleriyle bir araya geldi

Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, Avrupa’nın en büyük startup ve teknoloji fuarı olan VivaTech Uluslararası Startup ve Teknoloji Fuarı’ndan gözlemlerini aktardı.

VivaTech Uluslararası Startup ve Teknoloji Fuarı, 14-17 Haziran 2023 tarihlerinde Fransa’nın başkenti Paris’te Paris Expo Porte’de gerçekleşti. Fuar, inovasyon ve teknolojinin olumlu etkisi olan daha kapsayıcı bir toplum inşa etmede belirleyici bir rol oynarken, bu yıl ünlü konuşmacılar ve çığır açan yeniliklerden oluşan dolu bir program aracılığıyla son teknolojileri ve startupları ön planda tutarak gelişmeleri ele aldı.

2 Binden Fazla Şirket Ürünlerini Görücüye Çıkardı

VivaTech’in hedeflerinden biri de; girişimleri, yatırımcıları, BigTech’leri, akademi dünyasını ve futuristleri Paris’te bir araya getirerek özellikle inovasyon ve teknoloji dünyasında yer edinmiş Elon Musk, Bernard Arnault ve Mark Benioff gibi isimlere organizasyonda yer vererek bilinirliğini güçlendirmekti. 2 binden fazla şirketin ürünlerini görücüye çıkardığı VivaTech’te artırılmış gerçeklik maskelerinden, Van Gogh’la konuşmayısağlayan yapay zekâ botlarına kadar birçok ürün sergilendi.

 

Finansal Yatırımcılar, Girişim Şirketleriyle Bir Araya Geldi

Fuara, Türkiye, Güney Kore, Almanya, Senegal dahil 146 ülkeden şirketler, yatırımcılar ve yetkililer katılırken, fuarda, yapay zekâ, enerji, sağlık, robotik, siber güvenlik gibi alanlardaki girişimler sergilendi. Avrupa’nın önde gelen teknoloji ve girişimcilik etkinliklerinden biri olan Vivatech’te; Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi öncülüğünde 16 Türk teknoloji girişimi de Türk girişimci ekosistemini tanıttı. Paris’te dört gün boyunca süren etkinlikte, girişim sermayesi fonları başta olmak üzere finansal yatırımcılar, teknolojide küresel ölçekte en çarpıcı atılımları gerçekleştiren girişim şirketleriyle bir araya geldi.

Küçük Ve Elektrikli Arabaların İnovasyonu Fuarda Ezici Bir Rekabete Dönüştü

VivaTech Uluslararası Startup ve Teknoloji Fuarı’ndaki gözlemlerini aktaran Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, fuarda Türk girişimcilerleyatırımcıların buluştuğunu belirterek, “Fuara birçok farklı konuda yüzlerce inovatik startup katılımı vardı. Modadan, bankacılığa, çevresel konulardan endüstriye kadar çok çeşitli alanlardaki startupların katılımı ilgi çekiciydi. Fuarda otomotiv sektörünün tamamen elektrikli araçlara döneceğinin de sinyalleri varı. Özellikle küçük ve elektrikli arabaların inovasyonu fuarda ezici bir rekabete dönüştü.

iCloud’un Şirket Değeri 35 Milyar Dolara Ulaştı

Öte yandan Salesforce’un Kurucu Ortağı ve CEO’suMarc Russell Benioff, Apple tarafından 6 Haziran 2011 WWDC’de tanıtılan bulut depolama ve bulut bilişim servisi olan iCloud’un şirket değerinin 35 milyar dolaraulaştığını açıkladı. Benioff ayrıca, açık veri modeli olan Slack’ın altında birçok farklı yapay zekâ şirketi olduğunu ve ChatGPTnin bilgiyi her yerden çektiği için her zaman doğru bilgiyi vermediğine dikkat çekti. FransaCumhurbaşkanı Emmanuel Macron da yapay zekâçalışmalarına destek olmak için 500 milyon eurokaynak ayırdıklarını açıkladı. Fransızca konuşan kişileri hedefleyen projelerden övgüyle bahseden Macron, yapay zekâ alanında “şampiyonlar” yaratmak istediklerini söyledi.

Elon Musk Başarısının Sırrını Okuduğu Kitaplara Bağladı

Twitter, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Muskın da konuşması çok etkileyiciydi. Musk, fuara annesiyle katıldı ve annesinin çocukken kendisine çok kitap okuttuğunu, kendisini okuduğu kitaplarla geliştirdiğini, hayal gücüyle bütün bunları yapmayı hedeflediğini ve hayallerinin peşinden gittiğini söyledi. Hayalinin dünya dışında yaşanacak bir yer kurmak olduğunu da söyleyen Musk, yapay zekânın şu anda çok önemli olduğunu ama mutlaka regülasyonlar noktasında yapay zekâ ile alakalı düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Twitter’da en büyük amacının insanların hepsine konuşma özgürlüğü sağlamak olduğunu ve bunu çok önemsediğini söyleyen Musk, artık bolluk çağına geçildiğini ve bu bolluk çağı içerisinde insanlar için birçok imkânın bulunduğunu belirtti. Çocuklar ve gençlere de mutlaka teknoloji değil, sevdikleri şeyi yapmaları gerektiğini ve insanın sevdiği şeyleri yaparsa ve kendisi severse zaten herkesin seveceğini öğütledi. Ukrayna ve Rusya savaşı için de değerlendirme yaparak barış diledi. Musk ayrıca Tesla hakkında da konuştu ve şirketin temel misyonu için daha yapacak çok şeyi olduğunu söyleyerek, SpaceX’in hayatı çok gezegenli hale getirmek gibi büyük bir hedefi olduğundan bahsetti.şeklinde konuştu.