Sosyal Medya

Otomobil

Kia’nın EV9 SUV’si 2023’te konseptten gerçeğe dönüşecek!

Kia'nın elektrikli geleceğe olan inancı tam ve konsept modellerinin bir bir gerçeğe dönüşmesi artık her zamankinden daha yakın... Kia'nın Concept EV9'u bir üretim modeline dönüştürmesinin çok uzun sürmeyeceğini düşünenlerdenseniz tahmininiz gerçekleşiyor.

Kia’nın EV9 SUV’si 2023’te konseptten gerçeğe dönüşecek!

Kia’nın elektrikli geleceğe olan inancı tam ve konsept modellerinin bir bir gerçeğe dönüşmesi artık her zamankinden daha yakın… Kia’nın Concept EV9’u bir üretim modeline dönüştürmesinin çok uzun sürmeyeceğini düşünenlerdenseniz tahmininiz gerçekleşiyor.

Otomobil üreticisi Kia, elektrikli SUV’nin yola hazır bir versiyonunun 2023’te Avrupa’da satışa sunulacağını açıkladı.

Kia, konseptten üretime geçişte nelerin değişeceğini dair henüz bir detay vermedi. Bununla birlikte, yeni logo, dev tekerlekler, geri çekilebilir tavan rayları ve salon benzeri oturma modları dahil olmak üzere daha egzotik özelliklerin çoğunu geliştirmesi bekleniyor. Kia’nın 27 inçlik ekranı ve hatta kaportaya monte edilmiş güneş paneli gibi ince detaylar kimseyi şaşırtmasın…

Üretim versiyonu EV9 da iddia edilen özellikler muhtemelen korunabilir. Konsept model ile ilgili olarak, 300 mile kadar menzil ve 350kW hızlı şarj sözü verilmişti ve onu 30 dakikada yüzde 10’luk bir şarjdan yüzde 80’e çıkarabilecek bir özellik olarak görünüyordu. Kia ayrıca yakın zamanda EV9 için otoyolda sürücünün yerini alabilecek otonom “Automode” teknolojisini de detaylandırdı.

Tüm bunların yanında fiyatlandırma gibi hala önemli bilinmeyenleri var. Yine de EV9, en azından bazı alanlarda Kia’nın bugüne kadarki en önemli tamamen elektrikli araçlarından biri olabilir. EV6 şimdiye kadar iyi karşılanmış olsa da, bazı pazarlar (özellikle Kuzey Amerika) büyük ölçüde crossover’lara ve SUV’lara yöneliyor.

Kia EV9, Kia’nın Tesla Model Y ve Volkswagen ID.4 gibi rakipleriyle rekabet etmesine yardımcı olabilir, ayrıca Niro EV‘den heyecan duymayan alıcıların ilgisini çekebilir. Bekleyip göreceğiz…