Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Kingston Yüksek Güvenlikli USB’si IronKey D500S’i Duyurdu

Kingston Digital, büyük işletmelerin ve devlet kurumlarının ileri düzey güvenlik ihtiyaçlarını karşılayabilen donanım şifreleme özelliğine sahip Kingston IronKeyTM D500S’i pazara sundu.

Kingston Yüksek Güvenlikli USB’si IronKey D500S’i Duyurdu

 

Kingston Digital, büyük işletmelerin ve devlet kurumlarının ileri düzey güvenlik ihtiyaçlarını karşılayabilen donanım şifreleme özelliğine sahip Kingston IronKeyTM D500S’i pazara sundu. Yeni ürün askeri güvenlik standartlarını karşılayan özellikleriyle endüstride rakipsiz konumda.

 

Bellek ürünleri alanında dünya lideri olan Kingston Technology Company’nin flash bellek iştiraki Kingston Digital, sınıfının en iyisi donanım şifrelemeli USB flash belleği Kingston IronKey™ D500S’i piyasaya sürdü.   Yeni ürün aktarım sırasında gizli veriler için askeri sınıf kadar yüksek düzeyde güvenlik sağlıyor.

 

D500S, devlet ve askeri kullanımda daha güçlü güvenlik sağlayabilmek için güvenli mikroişlemci yükseltmelerini şart koşan NIST’in (National Institute of Standards and Technology – Ulusal Standartlar ve Teknolojiler Enstitüsü) yeni geliştirmeleriyle FIPS 140-3 Seviye 3 (Beklemeli) sertifikasına sahip. Sürücü açılışta kendi kendini test ediyor ve belirli bir eşik seviyeye ulaşıldığında otomatik olarak kapanması için ısı ve voltaj koruması içeriyor. D500S’nin su geçirmez1, toz geçirmez1, Askeri Standartlarda2 şok, titreşim ve ezilmeye dayanıklı, epoksi dolgulu sağlam çinko kasası, iç bileşenlerini saldırılara karşı koruyor.

 

Kompleks veya ileri seviye güvenlik için anahtar parola (Passphrase) modlu Çoklu Parola seçeneği3, kullanıcının verilerini garanti altına alarak sıkı güvenliğin kilidini açmak için parolayı hatırlamayı kolaylaştırıyor. Sistem yöneticisi (Admin) Kullanıcı (User) parolasını sıfırlayabiliyor; Kullanıcı parolasının unutulması halinde ise erişimi sağlamak için Tek Kullanımlık Kurtarma (One-Time Recovery) parolasını etkin hale getirebiliyor. Yönetici ve Kullanıcı, sürücüyü güvenilmez sistemlerdeki kötü amaçlı yazılımlardan korumak için oturum tabanlı Salt Okunur modu ayarlayabilirken, Yönetici ayrıca sıfırlanana kadar Genel Salt Okunur (Global Read-Only) modu da ayarlayabiliyor. Yönetici, verilerin yanlış ellere geçmesini önlemek için verileri yok edecek ve riskli durumlarda yetkisiz erişimi önlemek için sürücüyü sıfırlayacak bir Crypto-Erase parolası da oluşturabiliyor.

 

D500S, XTS-AES 256-bit şifreleme, dijital imzalı ürün yazılımı ile BadUSB ve Brute Force saldırılarına karşı koruma, keylogger ve screenlogger gibi casus yazılımlara karşı koruma için Virtual Keyboard4 gibi Kingston IronKey serisinin benzersiz özellikleri içeriyor; ayrıca sektörün ilk ikili bölümleme seçeneğine sahip bulunuyor. Yönetici, gerektiğinde Kullanıcı kısmına dosya sağlamak için kullanılabilecek bir Gizli Dosya Deposu (Hidden File Store) oluşturulmasına izin vererek, hem Yönetici hem de Kullanıcı için iki özel boyutlu güvenli kısım oluşturabiliyor. Gizli Dosya Depoları, güvenilmez nitelikteki sistemler kullanılırken veya sürücü paylaşılırken, uygun şekilde erişilmediği sürece verileri güvende ve görünmez tutuyor.

 

Kingston IronKey Global İşletme Müdürü Richard Kanadjian, “FIPS 140-3 Seviye 3’e (Beklemeli) sahip ürün serisinin amiral gemisi niteliğindeki D500S, sınıfındaki diğer tüm sürücülerden daha fazla özelliğe sahip. IronKey D300S’i son teknoloji güvenlik özellikleriyle bir üst boyuta çıkararak büyük işletmeler ve devletlere gizli ve değerli verilerin korunmasına yönelik eksiksiz bir güvenlik çözümü sunuyor. IronKey, bütün bu özellikleriyle SOC 2, NIS2, FISMA, GDPR, PIPEDA, HIPAA, HITECH, GLBA, SOX ve CCPA gibi veri şifreleme yasaları ve düzenlemeleriyle uyumluluğu sağlayarak en zorlu askeri sınıf güvenlik düzeyi ile en iyi DLP (Data Loss Protection – Veri Kaybı Koruması) uygulamalarının yaşama geçirilmesinde gerekli bir araç haline geldi” dedi.

 

Birçok özelleştirme seçeneği sunan D500S, “TAA/CMMC Uyumlu” ve “ABD’de monte edilmiş” (Assembled in USA) damgalı bir ürün. 512 GB’a kadar hızlı çift kanal performans kapasitesi sunabiliyor. Ürün 5 yıllık garanti özelliğiyle geliyor. Kurumsal olarak yönetilen D500SM modelinde isteğe bağlı yönetilebilen özel bir sürücü de bulunuyor5.

 

 

Kingston IronKey D500S/SM
Seri Sürücüler Seri Yönetilen Sürücüler
IKD500S/8GB IKD500SM/8GB
IKD500S/16GB IKD500SM/16GB
IKD500S/32GB IKD500SM/32GB
IKD500S/64GB IKD500SM/64GB
IKD500S/128GB IKD500SM/128GB
IKD500S/256GB IKD500SM/256GB
IKD500S/512GB IKD500SM/512GB

 

Kingston IronKey D500S/SM’in Özellikleri:

  • Askeri Sınıf Donanım Şifreli USB Sürücü: Daha güçlü güvenlik için güvenli mikroişlemci yükseltmeleri ile FIPS 140-3 Seviye 3 (Beklemeli) sertifikalı XTS-AES 256-bit şifreleme. BadUSB ve Brute Force saldırılarına karşı sisteme yerleşik koruma özellikleri. Belirli eşik değerlere ulaşıldığında sürücüleri otomatik olarak kapatmak için açılışta yeni sürücünün kendi kendini test etmesi ile ısı ve voltaj koruması özellikleri.
  • Veri Kurtarma için Çoklu Parola Seçeneği: Yönetici (Admin), Kullanıcı (User) ve Tek Seferlik Kurtarma (One-Time Recovery) şifrelerini etkinleştirme özelliği. Yönetici bir Kullanıcı parolasını sıfırlayabiliyor ve Kullanıcı parolasının unutulması halinde Kullanıcının verilere erişimini geri yüklemek için Tek Seferlik Kurtarma parolasını etkinleştirebiliyor.
  • Kompleks veya Anahtar Parola Modu: Kompleks veya Anahtar Parola (Passphrase) modu arasında seçim yapılabiliyor. Anahtar parolalar 10 ila 128 karakter uzunluğunda sadece kullanıcının hatırlayabileceği tam cümleler ya da birden fazla kelime olabiliyor. Girilen tüm parolalar için yazım hatalarını azaltmaya yardımcı olan bir Göz (Eye) sembolü bulunuyor.
  • Sektördeki ilk Çift Gizli Bölme Seçeneği: Yönetici, verileri güvende tutmak ve uygun şekilde erişilmediği sürece görünmez kılmak amacıyla Gizli Dosya Deposu (Hidden File Store) için Yönetici ve Kullanıcı için iki özel boyutlu Çift Gizli Bölüm (Dual Hidden Partitions) oluşturabilir. Çift Gizli Bölümler, güvenilmez sistemlerde veya sürücü paylaşımı gerektiğinde ek güvenlik sağlar.
  • Tehlikeli Durumlar için Crypto-Erase Parolası: Crypto-Erase parolası şifreleme anahtarlarını siler, tüm verileri sonsuza kadar siler ve sürücüyü sıfırlar.
  • IronKey’in En Zorlu Standartları Karşılaması için Üretilmiş Sağlam Kasa: Su ve toz geçirmez, ezilmeye ve fiziksel kurcalamaya dayanıklı güvenlik için epoksi dolgulu çinko kasa.
  • Tamamen Özelleştirilebilir: Sürücü özellikleri ve profili etkinleştirilebilir, devre dışı bırakılabilir ve değiştirilebilir. Markanın ortak logosu.
  • Global ve Salt Okunur Oturum (Yazma Koruması) Modları: Yönetici ve Kullanıcı, sürücüyü güvenilmez sistemlerdeki kötü amaçlı yazılımlardan korumak için oturum tabanlı Salt Okunur mod ayarlayabilir. Yönetici ayrıca sürücüyü sıfırlanana kadar Salt Okunur modda ayarlayan bir Global Salt Okunur mod da ayarlayabilir.
  • Arabirim: USB 3.2 Gen 1
  • Kapasiteleri68GB, 16GB, 32GB, 64GB, 128GB, 256GB, 512GB
  • Konektör: Type-A
  • Hız7:
    USB 3.2 Gen 1
    8GB –128GB: 240MB/s okur, 190MB/s yazar

256GB: 240MB/s okur, 170MB/s yazar

512B: 310MB/s okur, 250MB/s yazar

      USB 2.0

8GB –512GB: 30MB/s okur, 20MB/s yazar

  • Boyutları: 77.9mm x 21.9mm x 12.0mm
  • Su geçirmez8: IP67 derecesine gore sertifikalı
  • İşletim Isısı: 0°C – 50°C arası
  • Depolama Isısı: -20°C – 85°C arası
  • Uyumluluk: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
  • Özelleştirme Seçenekleri: 

D500S:  Sürücü özelliklerini ve profilini etkinleştirme, devre dışı bırakma, değiştirme özellikleri. Markanın ortak logosu.

      D500SM: Sürücü profilini değiştirme özelliği. Markanın ortak logosu. İsteğe bağlı Yönetilebilen sürüm.

  • Garanti/Destek:

      D500S:  5 yıl garanti

      D500SM: 2 yıl garanti

  • Uyumluluk: Windows® 11, 10, macOS® 10.15.x – 13.x, Linux9 Kernel 4.4+