Sosyal Medya

Donanım

Kingston’dan Donanım Şifreli IronKey Keypad 200 USB

Kingston Technology Company, Inc.'in Flash bellek iştiraki Kingston Digital, Inc., Kingston IronKey™ Keypad 200 (KP200) ürününü piyasaya sürdüğünü duyurdu. KP200, verileriniz için en son FIPS 140-3 Seviye 3 güvenliğini sağlayan endüstrinin ilk sürücüsü olarak öne çıkıyor.

Kingston’dan Donanım Şifreli IronKey Keypad 200 USB

  • PIN Erişimi için Alfanümerik Tuş Takımı
  • FIPS 140-3 Düzey 3 (Beklemede) Onaylı
  • İşletim Sisteminden ve Cihazdan Bağımsız
  • Çoklu PIN Seçeneği (Yönetici ve Kullanıcı)

Bellek ürünleri ve teknoloji çözümlerinde dünya lideri Kingston Technology Company, Inc.’in Flash bellek iştiraki Kingston Digital, Inc., Kingston IronKey™ Keypad 200 (KP200) ürününü piyasaya sürdüğünü duyurdu. KP200, verileriniz için en son FIPS 140-3 Seviye 3 güvenliğini sağlayan endüstrinin ilk sürücüsü olarak öne çıkıyor.

IronKey™ Keypad 200, güçlü koruma ve kullanım esnekliği göz önünde bulundurularak tasarlandı. Ürün zengin özelliklere sahip ve işletim sisteminden bağımsız alfanumerik tuş takımıyla XTS-AES 256 bit donanım tabanlı şifreleme sunuyor. KP200 dahili bir şarj edilebilir pile sahip. Böylece kullanıcılar herhangi bir yazılım kullanmadan, kullanımı kolay PIN erişimi için tuş takımını kullanarak sürücünün kilidini açabiliyor. Kilit açıldıktan sonra kullanıcılar, sürücüyü USB Type-A Flash depolamayı destekleyen herhangi bir cihaza takarak verilerine erişebiliyor. Bu KP200’ü benzersiz bir tak ve çalıştır cihaz haline getiriyor.

KP200, askeri düzeyde güvenlik için FIPS-140-3 Düzey 3 (Beklemede) onayına sahip. Sürücünün devresi, dahili bileşenlere zarar vermeden yongaların çıkarılmasını önlemek için kurcalanmaya karşı dayanıklı epoksi ile kaplandı. Ayrıca tuş takımı üzerinde, tuşlardaki parmak izlerinin analizini önlemek için koruyucu bir polimer katman yer alıyor.

KP200, Yönetici veya Kullanıcı PIN’lerinin ayrı ayrı kullanılmasına izin veren çoklu PIN seçeneğini destekliyor. KP200, 10 başarısız oturum açma denemesinden sonra Kullanıcı PIN’ini kilitliyor. Ancak her iki PIN de etkinleştirilirse, Yönetici PIN’i Kullanıcı PIN’ini geri yüklemek ve sürücüye erişim sağlamak için kullanılabiliyor. Yönetici PIN’inin kendisi arka arkaya on kez yanlış girilirse, bu kez yerleşik Brute Force saldırı koruması sürücüyü şifreli olarak silerek verileri kalıcı olarak yok ediyor ve cihazı sıfırlıyor. KP200, iki farklı Salt Okunur moduyla güvenilmeyen sistemlerden gelen kötü amaçlı yazılımlara karşı koruma sağlayabiliyor ve Yöneticinin belirli oturum sırasında veya tüm Kullanıcı oturumlarında genel olarak diski yazmaya karşı korumalı hale getirebiliyor.

Kingston Şifreleme Birimi Yöneticisi Richard Kanadjian, şunları söylüyor: “Kingston IronKey KP200, NIST’in en son FIPS 140-3 Seviye 3 askeri sınıf güvenlik seviyesi için sertifika laboratuvar testlerini başarıyla geçen ilk sürücü. Yazılım gerektirmeyen tuş takımının kullanım kolaylığı ile KP200, hareket halinde hassas verilerini depolamak için en üst düzeyde güvenlik ve esneklik arayanlar için en iyi çözümdür.”

KP200, FIPS 140-3 Seviye 3 için güvenlik geliştirmelerine sahip:

  • Daha güçlü PIN güvenliği için minimum PIN uzunluğu 7’den 8 haneye (en fazla 15) çıkarılmıştır.
  • Fabrikada önceden ayarlanmış PIN yoktur. Kullanıcı, ilk kullanımda PIN’i kendi ayarlamalıdır.
  • Tam işlevsel güvenlik özelliklerini sağlamak için periyodik kendi kendine test özelliğine sahiptir. Bir sorun algılanırsa KP200 kapanacaktır.
  • Aşırı termal ve voltaj koşullarında otomatik olarak kapanır.
  • Şifreleme anahtarı üretimini güçlendirmek için Gelişmiş Rastgele Sayı Üreticisi sağlanmıştır.

Kingston IronKey Keypad 200, 8 GB – 128 GB arasında değişen depolama kapasitelerine sahiptir. Efsanevi Kingston güvenilirliği ile üç yıllık sınırlı garanti eşliğinde sunulmaktadır.

Daha fazla bilgi için https://www.kingston.com/tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kingston IronKey Keypad 200
Parça Numarası Kapasite
IKKP200/8GB 8GB IronKey Keypad 200
IKKP200/16GB 16GB IronKey Keypad 200
IKKP200/32GB 32GB IronKey Keypad 200
IKKP200/64GB 64GB IronKey Keypad 200
IKKP200/128GB 128GB IronKey Keypad 200

Kingston IronKey Keypad 200 Özellikleri:

  • FIPS 140-3 Düzey 3 (Beklemede) Sertifikalı: KP200, NIST tarafından yayınlanan yeni FIPS 140-3 Düzey 3 askeri sınıf güvenlik özelliklerini karşılamaktadır. Sertifikasyon laboratuvar testlerini tamamlamıştır ve NIST tarafından nihai onay için gözden geçirme sürecindedir. Bu, sürücünün güvenlik özelliklerini ve kurcalamaya karşı direnci daha da geliştiren FIPS 140-2 Düzey 3 teknik özelliklerinin geliştirilmiş bir sürümüdür. KP200 dijital olarak imzalanmış ürün yazılımı ile Brute Force ve BadUSB saldırı korumasının yanı sıra XTS-AES 256-bit şifreleme de içerir. Üzerindeki devre bileşenlerin zarar görmeden çıkarılmasını neredeyse imkansız kılan özel bir epoksi tabakasıyla kaplıdır. Bu sert epoksi tabaka, yarı iletken bileşenlere yönelik doğrudan müdahaleye engel olur.
  • İşletim Sisteminden ve Cihazdan Bağımsız: Şarj edilebilir pil kullanan KP200 üzerindeki tuş takımı, herhangi bir yazılım kullanmadan sürücünün kilidini açmak ve USB Type-A yığın depolama aygıtlarını destekleyen herhangi bir sisteme takmak için kullanılabilir. Bu, kullanıcılara farklı platform türlerinde ve işletim sistemlerinde en fazla esnekliği sağlar.
  • Çoklu PIN Seçeneği: Kullanıcılar, bir Kullanıcı veya Yönetici/Kullanıcı modu kurma seçeneğine sahiptir. Yönetici, Kullanıcı PIN’ini geri yüklemek, Kullanıcı PIN’inin unutulması durumunda veya sürücü maksimum 10 Kullanıcı oturum açma girişimine ulaştıktan sonra kilitlendiğinde sürücüye yeniden erişim sağlamak için kullanılabilir.
  • Global ve Oturum Salt Okunur (Yazma Koruması) Modları: Hem Yönetici hem Kullanıcı, sürücüyü güvenilmeyen sistemlerde kötü amaçlı yazılımlardan korumak için oturum tabanlı Salt Okunur modu ayarlayabilir. Yönetici ayrıca sürücüyü sıfırlanana kadar Salt Okunur modunda bırakan bir Global Salt Okunur modu ayarlayabilir.
  • Arayüz: USB 3.2 Gen 1
  • Kapasite1: 8GB, 16GB, 32GB, 64GB, 128GB
  • Bağlantı: Type-A
  • Hız2:
    USB 3.2 Gen 1
    8GB –128GB: 145MB/s okuma, 115MB/s Yazma
    USB 2.0
    8GB: 30MB/s okuma, 12MB/s yazma
    16GB – 128GB: 30MB/s okuma, 20MB/s yazma
  • Boyutlar (kılıflı): 80 mm x 20 mm x 10,5 mm
  • Boyutlar (kılıfsız): 78 mm x 18 mm x 8 mm
  • Su Geçirmezlik/Toz Geçirmezlik3: IP57 derecesine göre onaylanmıştır
  • Çalışma Sıcaklığı: 0°C ila 50°C
  • Saklama Sıcaklığı: -20°C ila 60°C
  • Uyumluluk: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1
  • Minimum Sistem Gereksinimleri: USB 3.0 uyumlu ve 2.0 uyumlu
  • Garanti/Destek: 3 yıl garanti, ücretsiz teknik destek
  • Uyumluluk: İşletim sisteminden bağımsız olarak Microsoft Windows®, macOS®, Linux®, Chrome OS™, Android™4 veya USB yığın depolama aygıtını destekleyen herhangi bir sistemle uyumludur.