Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Kışın Isınırken Enerjinin Yüzde 13’ünü ‘Kazan’dıran Sistem!

Üçay Mühendislik Teknik Hizmetler Koordinatörü Halil Büyükbaş, yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemlerinin geleneksel yer tipi kazan sistemlerinden çok daha tasarruflu olduğuna dikkat çekti. 

Kışın Isınırken Enerjinin Yüzde 13’ünü ‘Kazan’dıran Sistem!

 

Üçay Mühendislik Teknik Hizmetler Koordinatörü Halil Büyükbaş, yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemlerinin geleneksel yer tipi kazan sistemlerinden çok daha tasarruflu olduğuna dikkat çekti.

Duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemleri, doğal gaz sarfiyatını yüzde 13, işletme maliyetlerini ise yüzde 80 düşürüyor. İşte, iki sistem arasındaki farklar…

Konutları ve ticari binaları, geleneksel kazan sistemleri ile ısıtmak oldukça maliyetli oluyor. Çünkü eski nesil yer tipi doğal gaz kazanlarında yoğuşma sistemi olmadığı için doğal gaz sarfiyatı yüzde 13 daha yüksek oluyor. Üstelik yalnızca yakıt sarfiyatı değil, kazan dairesi personel giderleri de maliyetleri artırıyor.

Üçay Mühendislik Teknik Hizmetler Koordinatörü Halil Büyükbaş, yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemlerinin geleneksel yer tipi kazan sistemlerinden çok daha tasarruflu olduğuna dikkat çekti:

Yakıt sarfiyatını yüzde 13 düşürüyor

Eski nesil yer tipi doğalgazlı kazanlarda sistem tekdüze kapasitede çalıştığı için yanma kapasitesi o anki ısı ihtiyacına göre ayarlanamıyor. Bu durum sistemin yakıt tüketimini artıyor. Yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemlerinde ise yoğuşma teknolojisi sayesinde yakıt sarfiyatı, yüzde 13 daha tasarruflu oluyor. Yüzde 20 olan modülasyon oranı sayesinde kazanın yanma kapasitesi o anki ısı ihtiyacına göre otomatik olarak ayarlanabiliyor. Sistem, 20 kW asgari – 1.000 kW azami kapasitede çalışabiliyor. 

İşletme maliyetlerinden yüzde 80 tasarruf sağlıyor

Yeni nesil duvar tipi yoğuşmalı kazan sistemleri, yalnızca yakıt sarfiyatını düşürmüyor, işletme maliyetleri de yüzde 80 daha tasarruflu oluyor. Çünkü sistemi açma – kapama işlemi için kazan dairesi personellerine ihtiyaç duyulmuyor. Hatta kazan, otomasyon sistemleri ile uzaktan ve ihtiyaca uygun olarak yönetilebiliyor. Yanma, dış hava sensörü vasıtasıyla hassas olarak kontrol edilebildiği için sistem ihtiyaca cevap veriyor ve yakıt kaybı çok az oluyor” dedi.

Doğru proje eşittir yüksek verim

“ÜÇAY Mühendislik Teknik Hizmetler Departmanı olarak, Türkiye’nin 26 ilinde faaliyet gösteren 65 şubemiz ve 1000’den fazla çalışma arkadaşımızla üstün mühendislik kabiliyetimizi birleştiriyor, doğal gaz dönüşüm projelerine ücretsiz ön keşif ve projelendirme dahil anahtar teslim sistem kurulumu hizmeti veriyoruz” diyen Halil Büyükbaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Doğalgazlı kazan sistemlerinde verimlilik için ana unsur, bilinenin aksine yalnızca kazanın markası değil, sistem bütünlüğüdür. Bu bütünlük, tüm sistemin entegre bir şekilde ve doğru projelendirilmesiyle sağlanabilir. Doğru projelendirilmeyen bir sistemde yüksek verim sağlamak mümkün değildir.” diyerek sözlerini tamamladı.