Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

KOBİ’lerin En Önemli İşi Tahsilat

Ödüyo Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erman Yapıcı, zor bir dönemden geçen KOBİ’lerin artık en önemli işinin tahsilat olduğunu ve hızlı bir şekilde dijitalleşmeleri gerektiğini belirtti.

KOBİ’lerin En Önemli İşi Tahsilat

 

Ödüyo Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erman Yapıcı, zor bir dönemden geçen KOBİ’lerin artık en önemli işinin tahsilat olduğunu ve hızlı bir şekilde dijitalleşmeleri gerektiğini belirtti.

 

Şirketlerin en özel alanlarının finans departmanları olduğunu söyleyen Ödüyo Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erman Yapıcı, “Türkiye’de enflasyonist bir dönemden geçiyoruz. KOBİ’ler için zor bir süreç. Şu an herkesin en önemli işi tahsilat. Bu yüzden ödeme sistemleri ürünlerindeki farkındalık yavaş yavaş artmaya başladı. KOBİ’lerin finans operasyonunu dijitalleştirmeleri artık bir zorunluluk. Hem güvenli hem de hızlı tahsilatın yanısıra mesai saatleri dışında ödeme alabilmek artık çok değerli.” dedi.

 

POS komisyonları ile ilgili çok ciddi bir artış var

 

Türkiye’de para kuruluşlarının çok fayda sağlayacak bir şekilde hizmet verdiklerini de sözlerine ekleyen Yapıcı, “Türkiye’deki ticarete baktığımızda yurtdışına göre biraz daha farklı. Biz vadeli çalışıyoruz, peşin sipariş çalışıyoruz. Özellikle çeşitli ürün gamında farklı farklı vadeler yaparak ilerlenebiliyor. Tam da bu noktada Ödüyo olarak ürünlerimizle beraber bu çalışmaları otomatize ediyoruz. Öte yandan POS komisyonları ile ilgili çok ciddi bir artış var. Özellikle son 6-7 aydır yaklaşık üç katına çıktı ve burada da bir kredi kartı çekimi yaparken hangi bankadan geçecek, hangi kart ailesinde kimden geçmeli, bunun orkestrasyonu sistemsel olarak yapıyor ve en uygun maliyeti sunuyoruz.

 

Artık hepimizin ortak noktada buluşacağı bir yere doğru gidiyoruz

 

Ödüyo olarak yapay zeka ile beraber sisteme işletmelerin iş yapış şeklinizi öğretiyoruz. Bu iş yapış şekline göre de işletmenin düzenini arka tarafta otomatize ediyor oluyoruz. Doğal olarak da bu teknolojileri kullanarak inanılmaz bir konfor alanı sağlıyoruz. Artık hepimizin ortak noktada buluşacağı bir yere doğru gidiyoruz. Çünkü ödeme kuruluşları evriliyor, bankalar da para kuruluşuna doğru evriliyor. Teknoloji şirketleri de para kuruluşları da hepimiz ortak noktada buluşuyoruz.

 

2023 yılında yüzde 200 büyüdük

 

Ödüyo olarak 2023 yılında yüzde 200 büyüdük. Yüzde 200 büyümemiz aslında bu bilincin yavaş yavaş oturduğunu bize gösteriyor. Evrilirken KOBİ’lere de bu gördüğümüz pencereyi açmayı çok istiyoruz. KOBİ’lerin de bu yeniliklere açık olması kendini kapatmaması en büyük dileğimiz. Çünkü yeniliklere açık oldukları sürece ayakta durmak çok daha kolay olacak. KOBİ’lerin şu an ki süreçleri gerçekten oldukça zor ve biz burada sonuna kadar onların destekçisiyiz.” şeklinde konuştu.