Sosyal Medya

Eğitim

Kodlab’tan Herkes için Pasdus – Hüseyin Güç’ün kaleminden!

Eyüpsultan Belediyesi Sistem ve Ağ Yöneticiliği görevini sürdüren ve Pardus Dönüşüm Projesini Yöneten Hüseyin Güç, PARDUS kullanımı ile ilgili ihtiyaç olabilecek tüm detayları anlatan bir kitap kaleme aldı.

Dışa bağımlılığı azaltıyor! Herkes İçin Pardus

Pardus’a önem veren ve üniversiteden sınıf arkadaşlarımında Tübitak’ta Pardus üzerinde çalışmasından dolayı olsa gerek, Pardus’a farklı bir gözle bakıyorum ve bu konudaki çalışmaları duyurmaktan keyif alıyorum. Bu kitapta onlardan birisi. Konusunda uzman Hüseyin Güç’ün yazdığı ve KODLAB’tan yeni çıkan kitap, yazılım konusunda özellikle özgür işletim sistemlerine sahip olmamız  yolunda; dışa bağımlılığımızı azaltmamıza önemli katkılar sağlayacak. Siz  değerli okurlarımıza ve takipçilerimize faydalı olacak bir kitap…

Kendisi PARDUS konusunda uzman olan aynı zamanda Eyüpsultan Belediyesi Sistem ve Ağ Yöneticiliği görevini sürdüren ve Pardus Dönüşüm Projesini Yöneten Hüseyin Güç, PARDUS kullanımı ile ilgili ihtiyaç olabilecek tüm detayları anlatan bir kitap kaleme aldı.

HERKES İÇİN PARDUS

“Herkes İçin Pardus” ismini verdiği bu kitap ile PARDUS İşletim Sisteminin siyah ekranda komutlar yazılarak kullanılan bir işletim sistemi olmadığını görecek ve her şeyin grafik ortamda fare tıklamaları ile gerçekleştirildiğini okuyacak, aynı zamanda uygulamaların ayarlarının nereden ve nasıl yapıldığının detaylarını bulabileceksiniz.

Ek olarak Pardus Dönüşüm Projesi gerçekleştirmek isteyenler için bir proje yönetim örneği de bulunmaktadır.

Aynı zamanda kurumsal bir ortamda Pardus istemcilerinizi nasıl yönetebileceğinize dair uygulamaların kurulumu ve ayarları hakkında bilgi alabileceksiniz.

Kitaptan bazı önemli başlıklar ise şunlar:

  • -Pardusun Kurulumu
  • -Pardusta Masaüstü Ortamı
  • -Pardusta Dosya ve Dizin Sistemi
  • -Pardusta Sistem Ayarları
  • -Pardusta Medya ve Grafik Araçları
  • -Pardusta İnternet Araçları
  • -Pardusta Ofis Araçları
  • -Pardusta Yardımcı Araçlar
  • -Pardus Dönüşümü Nasıl Yapılır
  • -Pardus Merkezi Yönetim Sistemleri

NEDEN PARDUS?

Gündelik yaşantımızın bir parçası ve olmazsa olmazlarından olan bilgisayarlarda işletim sistemi en önemli yeri teşkil ediyor.

Yurt dışından alınan lisanslı yazılımlar hem bilgi güvenliği hem de dış bağımlılık açısından önemli maliyetler doğurabiliyor. Ek olarak yabancı ürünlere ait bir ekosistem oluşmasına zemin hazırlıyor.

PARDUS DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTIYOR

PARDUS işletim sisteminin geliştirilmesindeki temel amaçlar, bilişim alanındaki dışa bağımlılığın azaltılması, milli kaynakların yurt içinde kalmasının sağlanması ve siber güvenlik sorunlarının en aza indirilmesi olarak belirlenmiştir.