Sosyal Medya

Yazılım

Kozmetik ve Medikal Ürün ve Stok Bilgileri Anında Bu Sistemde!

Sağlık Bakanlığı'nın kozmetik ve medikal sektörlerindeki firmalar için zorunlu tuttuğu Ürün Takip Sistemi Projesi, DİA Yazılım üyeleri için çok daha kolay hale geliyor. 

Kozmetik ve Medikal Sektörünün Ürün ve Stok Bilgileri Anında Ürün Takip Sistemi’nde!

Pandemiyle birlikte tüm sektörler hızla dijitale doğru yol alırken, Sağlık Bakanlığı’nın kozmetik ve medikal sektörlerindeki firmalar için zorunlu tuttuğu Ürün Takip Sistemi Projesi, DİA Yazılım üyeleri için çok daha kolay hale geliyor. 

Ürün Takip Sistemi, Türkiye’de üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından satılıp kullanıldığı yere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek için geliştirilen bir proje. Sistem; hasta güvenliği ve halk sağlığının korunması, Sağlık Bakanlığı’nın ürün denetimlerinin etkin yürütülmesi, ürün kaynaklı tehlikelere karşı hızlı önlem alınabilmesi ve güvensiz ürünlerin hızlı bir şekilde piyasadan ve kullanımdan kaldırılabilmesi amacıyla kullanılıyor.

Şirketler için bulut altyapısıyla verimlilik, maliyet avantajı ve veri güvenliği sağlayan DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, ÜTS entegrasyonu sayesinde; üretim yapan ya da yurtdışından ürün ithal eden kozmetik ve medikal sektöründeki DİA üzerindeki tüm ürün ve stok bilgilerini anlık olarak Ürün Takip Sistemi’ne aktarabildiklerini belirterek, “Sağlık ve medikal sektöründe hizmet veren firmaların, işlemler sırasında hazırladıkları formlar için harcadıkları zamanı kısaltıyoruz. DİA Ürün Takip Sistemi entegrasyonunu kullanan firmalar, formlarını önceden belirlenmiş alanlarla çok daha hızlı hazırlayarak zamandan tasarruf ediyor ve verimliliklerini artırıyor.” dedi.

DİA Yazılım mobil, e-ticaret, e-dönüşüm ihtiyaçlarına uygun çözümler ile tüm sektörlerin muhasebeden, finansa, stok ve depo takibinden, üretime, müşteri ilişkileri yönetiminden, servis hizmet yönetimine firmaların dijitalleşmesine yönelik hizmetler sunuyor. Tüm sektörlere verimlilik, maliyet avantajı ve veri güvenliği sağlayarak, firmalarını yönetebilmelerine olanak sağlıyor. Kullandığı bulut teknolojisi ve sunduğu entegre çözümler ile büyük ve orta ölçekli şirketlerden, girişimci KOBİ’lere e-dönüşüme ilk adımı atmalarına öncülük ediyor.

DİA Yazılım AŞ: 2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ Teknokent’te kuruldu. Ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan, birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak sürekli Ar-Ge yeteneğini geliştirmektedir. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı olarak, muhasebeden üretime, stok-depo yönetiminden diğer tüm satış ve satın alma süreçlerine kurumların iş süreçlerine verimlilik ve hız katmayı amaçlayarak yola çıkmıştır. Tamamen DİA Yazılım AŞ. tarafından geliştirilmiş özel bir altyapı üzerinde ve bulut teknolojisi ile çalışan DİA, SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmakta ve KOBİ’lerin maliyetlerini düşürmekte, verimliliklerini arttırmaktadır.