Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Kripto Para Birimi Fiyatları Neden Düşüyor?

Kripto Para Piyasası Son Bir Kaç Gündür Ciddi Kan Kaybediyor. Bu sert düşüşlerin sebebi ne olabilir? Bitcoin Yüzde 12,4 Değer Kaybetti. Kripto Para Birimi Fiyatları Neden Düşüyor?

Kripto Para Piyasası Son Bir Kaç Gündür Hızla Değer Kaybetti

Kripto Para Birimi Fiyatları Neden Düşüyor?

Piyasadaki en büyük cryptocurrency – yani kripto para ürünü olan Bitcoin, bu dönemde CoinMarketCap‘a göre% 12,4 düştü ve şu anda yaklaşık 6.426 $ ‘dan işlem görüyor. Diğer paralarda ise durum daha da kötüye gidiyor.

Ethereum‘da kayıp yüzde 20.4, Ripple’da yüzde 13, Bitcoin Cash’te yüzde 20.1 ve EOS’da yüzde 22.3 gibi oldukça yüksek oranda kayıplar söz konusu.

Ethereum’un anlık çöküşünü daha önce görmüştük. Dijital para birimlerinin risklerini göstermesi açıksından oldukça beter bir örnekti. Kripto Para Piyasasında İşlem gören en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum için; bu fiyatlar yılın en düşük seviyeleri. Ağustos 2017’den bu yana kripto para birimleri hiç bu kadar düşük seviyelerde fiyatlandırılmamıştı.

Genel olarak, bir araya getirilen tüm kripto para birimlerinin piyasa değeri şu an 202,9 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Ancak risk devam ediyor ve bu yılki 190 milyar dolarlık düşük seviyesine ulaşmasıyla tehdit giderek artmış durumda.

Kripto Para Birimi Fiyatları Neden Düşüyor? Bu Düşüşlerin Arkasında Ne Var?

Bu sert düşüşlerin arkasında olası bir kaç sebep gösteriliyor. Çarşamba günü, Business Insider, Goldman Sachs’ın beklemede bir kripto alım satım masası hazırlamayı planladığını bildirdi. Aynı Goldman Sachs, Bitcoin’e büyük ilgi göstermiş olan başlıca bankacılık kurumlarından biri olarak biliniyor. Firma Bitcoin Başlangıç Firmalarından Circle’ı finans desteği sağlamış, resmi olarak olmasa da 2017 sonlarından bu yana bir kripto para ticaret masasının kurulması fikrini dile getirmişti.

Kurumların kripto paralara olan ilgisinin yitirilmesinden duyulan korku, dikkatli olmak için yeterli bir sebep olsa da; Kripto Para Tüccarları, aslında Silk Road black marketinin arkasına gizlenen tehlikelerden daha fazla endişe duyuyor.

Bir Redditor, kısa bir süre önce çeşitli internet borsalarındaki menkul kıymetlere, muhtemelen satma niyetiyle taşınan Silk Road ile ilişkili 111.000 bin bitcoins (700 milyon $ ‘dan fazla) olduğunu bildirmiş.

Bu ne anlama geliyor derseniz, Cüzdan Alışverişi Yapmak için devasa miktarda bitcoin taşınması, tüccarlara ciddi bir satış baskısı yaratır ve fiyat üzerinde çalkantılara sebep olur.

Nisan ayında benzer şeyleri gördük ki, şu anda gerçekleşenlerde benzeri olabilir. Bitcoin tarafında 7,951$ lardan 6426$’a, Ethereum tarafında ise 592$’dan 226 Dolara kadar düşmeye sebep olacak durumların yaşanmasının sebebi bu gösteriliyor.

ICO’lar aracılığıyla başarılı şekilde finanse edilen çok sayıda girişim satış yapmakta ve bu baskı fiyatları aşağıya hızla çekmekte. Her halükarda kripto para piyasasının Ağustos ayında başlayan yükselişinin bi yerde aşağıya dönmesi beklenebilirdi. Ancak düşüşlerde yükselişler gibi sert.