TeknoTalk

Sirin Labs’ın 1000$’lık Kripto Para Telefonu Finney Kasım Ayında Geliyor

Kripto Para Dünyasının En İyi Akıllı Telefonu Finney Kasım Ayında Geliyor

Sirin Labs’ın 1000$’lık Kripto Para Telefonu Finney Kasım Ayında Geliyor.

Kripto para dünyası için tasarlanmış bir avuç akıllı telefon var ancak; Sirin Labs bunların en iyisine sahip olduğuna inanıyor. Şirketin ünlü 14 bin dolarlık Solarin ile gizlilik konusunda çığır açan şirket şimdi de blockchain dünyası için Finney’i piyasaya sürüyor.

Finney adı Bitcoin dünyasının öncüsü Hal Finney’den esinleniyor ve Blockchain Dönemi için en gelişmiş mobil cihaz olarak tanımlanıyor.

Selefine benzer özellikler taşımasına rağmen daha şık donanım özelliklerine sahip. Selefindeki gibi gözyaşı kamera şekline sahip olmasının yanında yukarıda Nokia dönemine benzer şekilde kayan bölüm var.

Slider Ne İşe Yarıyor? 

Arkaya doğru kaydırın ve yalnızca Kripto işlemleri için kullanılan Güvenli Ekran adı verilen ikinci bir ekran göreceksiniz. Şirket, Güvenli Ekran‘ın kullanıcıların ödemeye başlamadan önce ödemenin nereye gönderildiğini kontrol etmesini sağlayan özel yazılım üzerinde çalıştığını söylüyor. Ayrıca bu SLIDER, önemli sayıda farklı kripto paraya sahip olacak şekilde tasarlanmış soğuk depolama cüzdanını da etkinleştiriyor.

Kripto Para Telefonu Finney Kasım Ayında Geliyor ve diğer donanım özellikleri daha önce bahsettiğimiz gibi yeni amiral gemisi özellikler taşıyor. Snapdragon 845 ve 6GB RAM’e sahip.

Diğer dikkate değer özellikleri arasında Kripto para birimlerinin Balkanlaştırılmış doğasının üstesinden gelmenin yolu olan Token Dönüşüm Hizmeti’dir (TCS). Bu kadar çok Coin düzenli olarak başlatıldığından, paranızın nereye yerleştirileceğini bilmek zor. TCS belirli bir satın alma işlemi gerçekleştirmek için otomatik komisyoncu görevi görür.

Örneğin bir UBER aracı kiralamak isterseniz Jeton satın almanız yeterli, TCS sizin için tüm süreci ele alıp transferi gerçekleştirecek. Bununla birlikte sistemin uzun işlem süreleri ve işlem ücretlerinin tam olarak nasıl ele alınacağı net değil.

Ancak tüm şifreli paranızı telefonunuzda yanında taşıyarak hırsızlık riskini göze aldığınızda bu TCS oldukça zekice görünür.

Kullanıcıların Finney’lerini o gün ihtiyaç duyacakları madeni para miktarıyla yükleyebileceklerini ve geri kalanını evde güvenli bir yerde bırakabileceklerini bu yüzden söylüyor. Bu kredi kartı taşımaktan daha fazla çaba gerektiriyor olsa da sahtekarlara karşı daha fazla ek koruma olarak ciddi faydası olacaktır.

Solarin, bir İsviçre fabrikasında Flextronics tarafından üretilirken, Finney, maliyetleri azaltmak için çoğunlukla Foxconn tarafından üretiliyor. Zvika Landau’ya göre bir kitlesel pazar sağlayıcısına geçmek, telefonun fiyatının 1000 dolara düşürülmesinde anahtar rol oynadı.

Sirin Labs

Exit mobile version