Sosyal Medya

Kripto Para

Kripto Paralarda Yükseliş Destekleniyor

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü haftanın ilk iş gününde Bitcoin'i değerlendirdi bulundu ve şu açıklamalarda bulundu.

Kripto Paralarda Yükseliş Destekleniyor

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü haftanın ilk iş gününde Bitcoin’i değerlendirdi bulundu ve şu açıklamalarda bulundu.

Kripto paralar yeni haftaya yukarı yönlü tepkisel hareketlerle başladı. Geçen haftaki yazı serimizde de belirttiğimiz üzere piyasanın LUNA çöküşünü fiyatlamasının ardından 30.000 civarındaki fiyatlamalarını iskontolu buluyorduk. Fed ve küresel ekonomideki risklerin yarattığı baskılar LUNA olayı öncesinden de bilinen ve fiyatlanan bir durumdu. Bu nedenle 30.000 civarındaki Bitcoin fiyatlaması Terra’nın elindeki Bitcoin’lerin satılması ve piyasanın panik satışından kaynaklanıyor.

Bitcoin’e ait zincir verilerde irili ufaklı hesapların spotta Bitcoin almaya devam ediyor. En önemli cüzdan hesap grubu ise 1000 BTC ve üzeri hesaplardı. Bu grup piyasanın tek başına %26’sı, kümülatif olarak ise %47’sini oluşturuyor. Büyük cüzdanlar Bitcoin alımlarına 27.000-28.000 bölgesinde başladı ve yeni coin maliyetleri bu fiyat aralığı oldu. Diğer tarafta balina hesapların tuttuğu ve biriktirdiği BTC miktarı da son 1 yılın en yüksek seviyesine geldi.

Bu durumlar Bitcoin’i yükselmesi için destekliyor. Madenciler tarafında yaşanan satışlar bizleri biraz yavaşlatsa da madencilerin satışı durdurmasıyla yükselişin daha hareketlenmesi beklenebilir. Madenciler alıcı tarafta değilse piyasanın yükselmesi zor ya da kalıcı olmaz.

Bitcoin’i teknik olarak ele aldığımızda; 33.000 seviyesinden geçen alçalan trend ilk denemelerde kırılamazken bir yandan da Bitcoin’de fiyat dip seviyeleri yükseliyor. Bu nedenle 29.000-33.000 aralığındaki sıkışma kötü bir piyasa haberi gelmedikçe yukarı yöne kırılma ihtimali yüksek. 33.000 bölgesinin de kırılması ile LUNA öncesi fiyat seviyeleri olan 39.000 bölgesine tepkileri bekliyoruz.