Sosyal Medya

Kripto Para

Kripto Parayla Bir Ferrari Sahibi Olmanın Önü Açıldı!

Ferrari, bitcoin, ether ve USDC'yi kabul etmek için BitPay ile çalışmaya başladı. Kripto Parayla Bir Ferrari Sahibi Olmanın Önü Açıldı!

Artık ABD’de kripto parayla Ferrari satın alabilirsiniz!

Kripto Parayla Bir Ferrari Sahibi Olmanın Önü Açıldı! Ferrari, bitcoin, ether ve USDC’yi kabul etmek için BitPay ile çalışmaya başladı.

Kripto tarafındaki varlığınız yeterliyse ve ABD’de oturuyorsanız, bir Ferrari almanız artık çok daha kolay. Kripto varlığına sahip olan herkes artık bunu ABD’de bir Ferrari satın almak için kullanabilir. İşte detaylar…

 

Reuters‘e göre, dünyaca ünlü İtalyan lüks otomobil üreticisi, ABD’deki satın alımlar için müşterilerinin isteğine karşılık vermek istiyor. Bu nedenle bitcoin, Ether ve USDC’yi kabul etmek için kripto ödeme işlemcisi BitPay ile birlikte çalışıyor. Aynı çözümün Avrupa’ya 2024 başlarında gelmesi ve diğer bölgelerin de bunu takip etmesi bekleniyor.

 

Ferrari’nin Pazarlama ve Ticaret Direktörü Enrico Galliera Reuters’e yaptığı açıklamada, kripto ile ödeme yapanlar için herhangi bir ek ücret alınmayacağını ve BitPay’in herhangi bir dalgalanma sorununu önlemek için işlem sırasında bu ödemeleri geleneksel para birimine dönüştüreceğini söyledi. Galliera, bu hamlenin şirketin “müşterimiz olmayan ancak bir Ferrari alabilecek kişilere” ulaşmasına yardımcı olacağını söyledi.

Ferrari çok değil, daha geçen yıl çevresel ayak izini azaltmak da dahil olmak üzere daha sürdürülebilir operasyonlara bağlılığını açıklamış. Elbette kötü şöhretli enerji yoğun kripto para birimlerini benimsemek buna aykırı gibi davranış gibi görünüyor. Ancak şirket bu durumun kendi sürdürülebilirlik misyonuna engel olmadığı konusunda ısrarlı.

Galliera, yenilenebilir enerji kaynaklarına daha fazla güvenmek gibi kriptonun karbon ayak izini iyileştirme konusunda son zamanlarda atılan adımlara atıfta bulundu ve Reuters’e “Tüm değer zincirimiz boyunca 2030 yılına kadar karbon nötrlüğüne ulaşma hedefimiz kesinlikle doğrulandı” dedi.