Sosyal Medya

Kripto Para

Kripto Varlıkta hayal satma dönemi bitti

ABStocks Kripto Borsası Yatırımcısı ve AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, yeni yönetmeliğin kara paranın önlenmesinde büyük önem taşıdığını belirtti.

“Kripto Varlıkta hayal satma dönemi bitti”

Kripto varlıklarla ilgili gelişmeler her geçen gün sürerken, 1 Mayıs tarihi ile Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik ile birlikte “kripto varlık hizmet sağlayıcılar” yani piyasada bildiğimiz ismi ile Kripto Borsaları da “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler” hakkında yönetmeliğin “Yükümlüler” kısmına dahil edildi. Yönetmeliğe ayrıca “tasarruf finansman şirketleri” dahil, spor kulüpleri, bankalar, varlık yönetim şirketleri hatta noterler dahil birçok şirket türü eklendi.

Bu konu hakkında aylardır uyarılarda bulunan ABStocks Kripto Borsası Yatırımcısı ve AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak, yeni yönetmeliğin kara paranın önlenmesinde büyük önem taşıdığını belirtti. Yayım tarihi itibari ile yürürlüğe giren yeni yönetmeliğin, Kripto Borsaları gibi işletmelerin de Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında sorumlu olacağına dikkati çeken Bayrak;

“Biz aylardır bunu ifade ediyoruz. İşlerin temiz ve düzgün yapılabilmesi adına bu tür düzenlemelerin olması şart. Yoksa hayal satılıyor ve insanlar madur bırakılıyor. Kara paranın aklanmasının önlenmesi ve bu sayede düzgün vergilerin alınması ülkemiz adına çok önemli. Biz ABStocks olarak bu tür yeni düzenlemeleri sonuna kadar destekliyoruz ve şirket olarak tüm altyapımızı da bu düzenlemelere uygun hale getiriyoruz. Umarım yeni çıkacak düzenlemelerle sektörümüz daha üst seviyelere çıkacak ve dünya pazarındaki hak ettiği yeri bulacaktır” dedi.

SEKTÖRÜ DÜZENE SOKMAK İÇİN DEV YATIRIM

“Hükümetimizce alınan bu kararlar, gelecekte yaşanması muhtemel birçok mağduriyetin önüne geçeceği gibi bu alanda faaliyet gösteren ya da gösterme niyetinde olan firmaları da disipline edecektir” diyen AB Grup Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak “4 ülkede milyar dolarlık yatırımları yöneten AB Grup Holding’in bu alana bugüne kadar 3 milyon dolardan fazla yatırım yapmasının en önemli sebebi; sektörün düzene girmesi ve Türkiye’nin bu alanda güçlü ve güven veren bir ülke olmasını sağlamaktır. Bu da güçlü grupların bu alana yatırım yapması ile gerçekleşir” dedi.

YAPICI BİR YIKIM YAŞANIYOR

İçinde bulunduğumuz süreçte sektörün ne yazık ki yarattığı mağdurlar ile gündemde olduğunun söyleyen Muhsin Bayrak, bu sürecin yapıcı bir yıkım olduğunu ve kanunsal süreçleri de hızlandırdığına inandığının altını çiziyor. Önümüzdeki süreçte sektörde sadece güçlü birkaç firma kalacağını da belirten Bayrak “ABStocks olarak güçlü altyapımızla birçok ilk imza atan Kripto Varlık Borsası olacağız. Biz her zaman ana paranın sigortalı olmasından yana olduk. Bu konuda yatırımlar yapıyoruz. Ayrıca kazanılanların vergilendirilmesi konusunda da net tavrımızı ortaya koyduk. Devletimiz de bu konuda adımlar atıyor ve biz alınan tüm kararların arkasındayız” dedi.

31 Mayıs tarihi itibariyle ABStocks’u hayata geçireceklerini belirten Muhsin Bayrak“Son günlerde yaşanan talihsiz gelişmelerle halkımızın sektöre karşı kaybettiği güveni ABStocks tekrar kazandıracak ve sadece Türkiye’de değil tüm dünyada sektöre güven veren bir firma olacaktır” dedi.