Sosyal Medya

Kripto Para

KuCoin, 2022 İlk Yarı Yıl Raporunu Yayımladı!

KuCoin, 2022 yılının ilk yarısında 2 trilyon dolarlık kümülatif hacime ve 9.75 milyon yeni kullanıcıya ulaştı.

KuCoin, 2022 İlk Yarı Yıl Raporunu Yayımladı!

KuCoin, 2022 yılının ilk yarısında 2 trilyon dolarlık kümülatif hacime ve 9.75 milyon yeni kullanıcıya ulaştı.

KuCoin, 2022’nin ana ölçütlerini ve başarılarını vurgulayan ilk yarı yıl raporunu yayımladı. Rapor, borsanın çeşitli yetki alanlarında, merkezi olmayan varlıklar pazarındaki konumunu inceliyor. Ayrıca, bu konumu sağlamlaştırmayı amaçlayan piyasa performansını ve yenilikçi ürün geliştirmeleri ele alınıyor.

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından KuCoin tarafından yayınlanan 2022 ilk yarı yıl raporuna göre, borsaya kayıtlı kullanıcı sayısı 18 milyonu, küresel çalışan sayısı ise bini aşmış durumda. Raporda; bu gelişimde, KuCoin’in Jump Crypto, Circle Ventures, IDG Capital ve Matrix Partners’tan 150 milyon dolarlık Seri B öncesi finansman turu alarak değerlemesini 10 milyar dolara getirmesinin de katkısının olduğu vurgulanıyor.

Spot ve Vadeli İşlemlerde 2 Trilyon Dolarlık Hacim

Yılın başından bu yana Spot ve Vadeli İşlemler’de 2 trilyon dolarlık kritik bir kümülatif işlem hacmi elde eden KuCoin, 2021 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 180 oranında bir büyüme sergiledi. Spot için en yüksek günlük işlem hacmi 11 milyar dolar olarak kaydedilirken, Vadeli İşlemler’de günlük 23 milyar dolarlık bir hacim gerçekleşti.

Geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, Avrupa pazarı 2022’nin ilk yarısında yüzde 381 oranında artışla 481 milyar dolarlık hacim elde etti. Latin Amerika yüzde 189 artışla 453 milyar dolara ulaşırken, Afrika ve Orta Doğu ise yüzde 152 oranında artarak 392 milyar dolarlık hacme ulaştı.

Kullanıcı sayısındaki en yüksek artış Asya’da yaşandı

KuCoin, kullanıcı sayısı bakımından 2022’nin ilk yarısında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, dünya çapında yaklaşık 9.75 milyon yeni kullanıcı kazandı. Yeni kullanıcılar çoğunlukla Asya, Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgelerinden dahil oldu.

Asya, yaklaşık 5.6 milyon yeni kullanıcı ve yüzde 659’a ulaşan büyüme oranıyla bu alanda başı çekiyor. Asya’yı yüzde 216 ile Latin Amerika, yüzde 152 ile Afrika ve Orta Doğu, yüzde 142 ile Avrupa takip ediyor.

 Listelenen Toplam Varlık Sayısı 700’ü Geçti

2022 yılının ilk yarısında toplam 137 dijital  varlık listeleyen KuCoin, toplam mevcut varlık sayısını 700’ün üzerine çıkardı. Bu varlıkların içerisinde Dünya Prömiyeri Listelemesi’ne sahip toplam 31 kripto varlık, KuCoin’in özel token lansman programı Spotlight’taki 5 yeni listelemesi ve BurningDrop’ta özel lansmanı yapılan 5 proje de bulunuyor.

70’in üzerinde yeni token eklenen KuCoin Marjin’de parite (işlem çifti) sayısı toplamda 200’ü aştı. Ayrıca, KuCoin Labs 2022’nin ilk yarısında 19 yerel kripto projesine toplam 20 milyon dolar yatırım yaparak borsanın merkeziyetsiz alandaki nüfuzunu daha da artırdı. Öte yandan KuCoin, kullanıcılarına verdiği hizmetleri iyileştirmek için; Ar-Ge, Pazarlama, İş Geliştirme ve diğer alanlarda yaklaşık 300 işe alımla yetenek havuzunu genişletmeye hazırlanıyor

KuCoin, yenilikçi ürünler kanadında, Web 3.0 çalışmalarını güçlendirmek için NFT Pazar Yeri Windvane‘i ve 100 milyon dolarlık Kreatör Fonu’nu başlattı. Bir diğer önemli gelişmeyse, KuCoin ekosistemi tarafından geliştirilen ve çoklu blok zinciri kullanımını destekleyen, kullanımı kolay bir kripto cüzdanı olarak resmi yayına giren KuCoin Wallet oldu.

KuCoin 2022 ilk yarı raporu, borsanın küresel genişleme ve ürün/servis kapsamında önemli bir yol katettiğini gösterdi.

2022 ilk yarı raporunun tamamına erişmek için buraya tıklayabilirsiniz.