Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Kulaklığınız Sizi Dinlemek İçin Kullanılabilir!

İsrail'in Ben Gurion Üniversitesi'ndeki bir grup araştırmacı, kulaklıkların casusluk için kullanılabileceğini kanıtladı.

İsrail’in Ben Gurion Üniversitesi’ndeki bir grup araştırmacı, kulaklıkların casusluk için kullanılabileceğini kanıtladı.

Araştırma grubu, PC anakartlarında kullanılan, RealTek ses teknolojisi ve codec eklentilerini kod kullanılarak değiştirmeyi başardı. Saldırıya uğramış bir bilgisayar, uzaktan mikrofon girişi ile kulaklık girişini değiştirmek için yapılandırılabilir ve potansiyel olarak takılı olabilecek herhangi bir kulaklığın, mikrofon görevi görmesine izin vererek, onları bir dinleme cihazı olarak kullanmayı mümkün kılıyor.

Ses kalitesi oldukça iyi: Sennheiser kulaklıklarıyla yapılan testlerde kaydedilmiş konuşmalar, 20 metrelik mesafelere kadar anlaşılabilir niteliktedir.

Speake (a)r” olarak adlandırılan grubun yazılımı aslında kötü amaçlı deği, yalnızca bir teoriyi test etmek için kullanılıyordu. Ancak, araştırmacılar tehdidin çok gerçek olduğunu bildiriyor. Araştırma yöneticisi Mordechai Guri, “İnsanlar bunu güvenlik açığını düşünmüyor” dedi. “Bilgisayarınızın mikrofonunu çıkartsanız bile, kulaklık kullanırsanız sizi dinleyebilirler.”

Şimdiye kadar sadece, RealTek sesi kullanarak bilgisayarlarda kopyaladı, ancak tabletler, akıllı telefonlar ve ses çıkışlı diğer cihazların benzer bir saldırıya karşı savunmasız olabileceği olası. Böyle bir kötü amaçlı yazılımın var olduğuna dair bir kanıt bulunmuyor. Yine de, dinlenmekten endişe duyuyorsanız, kullanmadığınızda kulaklıklarınızı fişini çekin.

engadget