Sosyal Medya

Android

Kulaklık Hediyeli “vivo Y36” Tam Bir Öğrenci Telefonu!

vivo Y36 Alınır mı? Öğrenciler için en ideal akıllı telefon hangisi? vivo Y serisinde satışa sunduğu 10 bin TL bandındaki Y36 modeli için harika fırsatlar sunuyor. Kulaklık Hediyeli "vivo Y36" Tam Bir Öğrenci Telefonu! İşte detaylar...

Kulaklık Hediyeli “vivo Y36” Tam Bir Öğrenci Telefonu!

 

vivo Y36 Alınır mı? Öğrenciler için en ideal akıllı telefon hangisi? vivo Y serisinde satışa sunduğu 10 bin TL bandındaki Y36 modeli için harika fırsatlar sunuyor. Kulaklık Hediyeli “vivo Y36” Tam Bir Öğrenci Telefonu! İşte detaylar…

 

vivo‘nu orta segmentte satışa sunduğu vivo Y36, sahip olduğu özellikleri ve okula dönüş kampanyalarının revaçta olduğu şu günlerde özellikle öğrenciler tarafından tercih edilecek modellerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Bu nedenle öğrenciler için ideal olduğunu düşündüğüm vivo Y36 modelinin özelliklerine ve sağlayacağı fiyat/faydaya gelin hep birlikte yakından bakalım.

Evet, vivo Y36’yı şu an itibariyle 10 bin TL fiyat bandında farklı kılan bazı özelliklerinin en başında, bana göre bir öğrenci için gerekli olacak tüm ihtiyaçları bir kalemde karşılıyor olması geliyor. Nasıl mı?

 

Özellikle markanın Türkiye’de onlina satış mağazası Myvivoshop.com‘da  önemli bir “Okula Dönüş Kampanyası” var.

  • 1399 TL değerinde TWS AIR akıllı kulaklık hediye!
  • 2400 TL Değerinde Extra 1 Yıl Garanti ve 1 Yıl Ücretsiz Ekran Onarım Hediye
  • Bültene Abone Olanlara 200 TL’ye varan İndirim Kuponu!
  •  Eski telefonunu değiştir 500 TL indirim kazan!

Bu kampanyaya göre yukarıda gördüğünüz toplamda 4 bin 799 TL’lik fiyat avantajı sağlayan hem garanti süresini 2’den 3 yıla çıkaran hem de 1 yıl ücretsiz Ekran Onarım Hizmeti Hediye olarak veriliyor.

Bu nedenle öğrenciler için özellikle önemli olduğunu bildiğim; kablosuz kulaklık hediyesi ve ekranın başına bir şey gelmesi durumunda bu konuyu kolayca halletme fırsatının mevcut garantiyle veriliyor olması benim için gerçekten dikkat çekici bir özellik ve fırsat.

İlk bakışta vivo Y36’yı farklı kılan özellikleri neler?

Sizi teknik verilerle sıkmak istemiyor. Özellikle Genişletilmiş RAM özelliğiyle cihaz, 8GB RAM + 8GB olmak üzere 16GB’a olarak kullanılıyor.

İşlemci tarafında ise Snapdragon 680 kullanılmış. Hem oyun hem de günlük kullanım için ideal orta sınıf akıllı telefon modelleri için oldukça yeterli işlemci ve RAM gücüne sahip.

Öğrenciler genelde büyük ekranlı telefonları rahat oyun oynayabildikleri için daha çok seviyorlar. vivo y36’da onların bu isteğini rahatlıkla karşılıyacak büyüklükte. 6,64 inç’lik 2388 × 1080 (FHD + ) çözünürlüğe sahip bir LCD Ekran sizi karşılıyor. (OLED ekran beklentisi olanlar içinde hemen belirteyim vivo’nun OLED ekranlı başka modelleri  de var.)

Tüm gün kullanımı ve hızlı şarj konusunda zaten rüştünü kanıtlayan vivo’nun 44W hızlı şarj adaptörü ile 15 dakika’da yüzde 30’a kadar şarj etme imkanı sunuyor. Ekran ise çizilmeye karşı ekstra korumaya sahip ve toza ve suya dayanıklı olarak tasarlanmış.

Evet, ya kamera diyorsunuz? dimi…

50 MP HD Ana Kamera’ya, 2MP bokeh, 2 MP süper Makro ve 16 MP yine HD selfi ön kamerası eşlik ediyor. Kameranın Diagram Açıklığı ise Ön f/2.45 (16 MP) / Arka f/1.8 (50 MP) + f/2.4 (2 MP) + f/2.4 (2 MP).

Bu özellikleriyle sanatsal portre ve ultra net görüntüleme özellikleri sahip bir model olarak karşımıza çıktığını görüyoruz. Megapikselllerin havada uçuştuğu bir dönemde bu değerler sizi yanıltmasın sonuçlar gerçekten güzel…

Bir Android telefondan beklenecek şekilde, NFC olmazsa olmaz ve İstanbulKART gibi yüklemeli kart kullananların veya öğrencilerin, kartlarına bakiye yüklemede sorun yaşamayacaklarını özellikle belirteyim.

Bluetooth 5.1, Wi-Fi 2,4 GHz / 5 GHz, Type-C bağlantı noktası  ve FM radyo özellikleri de bu modelde mevcut.

Modelin boyutları 164,06 × 76,17 × 8,07 mm. Kare bir kesime sahip. Meteor Siyahı/Altın Sarısı/Deniz Mavisi renkleri ile satışa sunuluyor.

İşletim sistemi tarafında Android 13 tabanlı vivo’nun kendi mobil işletim sistemi Funtouch OS 13 (Android 13 tabanlıdır) yüklü geliyor. Gelecek Android güncellemelerinin de alınması garanti altına alınmış. Olası yeni Android güncellemesinden sizde faydalanabileceksiniz…

Gördüğünüz gibi sizi fazla teknik bilgiye boğmadan dikkat çekici özellikleri bir araya toplamaya çalıştım. Dilerseniz şimdi kullanım izlenimleri ve dileyenler için özelliklere detaylı bir bakış atalım…

vivo Y36 Nasıl Bir Telefon?

Sade şık ve çevreye duyarlı bir kutu tasarımı sizi karşılıyor. Modelin en önemli 4 tanımlayıcı özelliği kutusunun arka tarafında yer alıyor. Kutu içerisinde geri dönüştürülebilir plastikte kullanılmış.

  • 6.64 inçlik FHD+, 44W FlashCharge + 5000 mAh batarya, Genişletilmiş RAM ve Depolama Alanı (128GB ve 256GB) ve son olarak 50 MP Ana Kamera…

vivo Y36 paket içeriği:

Kutu içeriğinde en sevdiğim özelliklerden birisi “Şeffaf Bir Kılıf” çıkması… Bu hangi model için olursa olsun, yeni bir kılıf alana kadar gerçekten telefon sahibinin işini kolaylaştıran bir hareket. 44W’lık hızlı şarj ise vivo’nun bu alandaki öncülüğünün bir eseri. USB-C şarj data kablosu ve Sim Kartınızı kolayca takmanızı sağlayacak yuva açıcı da paket içeğinde geliyor.

vivo Y36 Tasarım:

Bana incelemeye gelen model, Altın SARI’sı. Bu modelde parlak kristal CAM malzemenin kullanıldığı arka kapak tasarımı çok şık. Meteor Siyahı olan model de ise Florit AG Cam malzeme kullanılmış. Kameraların olduğu bölüm ise Kare şeklinde ve köşeleri tıpkı gövdenin kendisi gibi 2.5D kavisli yuvarlatılmış estetik bir çerçeveye alınmış. Flash’ta bu kare içerisinde yer alıyor.

Ekran tarafında ise 6.64 inçlik ara bir değer kullanılmış ama ben sevdim, ne büyük ne küçük ekran hissi veriyor. Bu nedenle öğrenciler için bence bu ekran boyutu da tam onlara göre. Ekranın yenileme hızı 90 Hz. (elbette 120 Hz olmasını tercih ederdik) Ancak oyun performansı için bu da fazlasıyla yeterli bir yenileme hızı. Ekranın ortasında ise “Nokta Çentik” kullanılmış. Ekranın Kapasitif çoklu dokunma özelliğine sahip olduğunu da belirteyim. Ekran üzerinde kendinden bir ekran koruyucu da var. Ekran koruyucu ve kılıfa ilave para vermeniz gerekmiyor. Bu güzel…

Cihazın sağ tarafında açma kapama ve ses düğmeleri, üst kısımda Sim kart yuvası ve Alt tarafta 3.5mm ses ve USB-C portu bulunuyor.

Peki vivo Y36 Alınır mı?

Bugün itibariyle almaya kalksanız, myvivoshop’ta 1000 TL sepet indirimiyle yukarıda bahsettiğim ek garanti 1 yıl ekran koruma garantisi, yaklaşık 1500 TL’lik TWS Air bluetotth kulaklık hediyesiyle myvivoshop.com adresinden 10 bin 999 TL’ye satın alabilirken, Hepsiburada gibi satıcılardan ek hediyeler olmadan yaklaşık 9 Bin TL’ye satın alınabiliyor.

Bu fiyat bandında rakip firmalarında oldukça modelleri var ancak ben özellikle 6.44 inçlik ekranı ve şık tasarımı ile öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılabileceği kanaatindeyim. Oyun performansı ve kamera performansı da onu bu sınıfta iyi bir alternatif konumuna sokuyor.

vivo Y serisinde gerek Android güncellemelerinde gerekse tasarım tarafında tutarlı bir duruş sergiliyor. Dolayısıyla bu fiyatlara Vivo Y36 bence tam bir öğrenci telefonu ve kesinlikle alınabilir. Okula dönüş fırsatlarını kaçırmayın!