Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dünya Akıllı Telefona Doymuyor, Küresel Satışlar Yüzde 6.6 Büyüdü

Küresel Akıllı Telefon Satışları Yüzde 6 Büyüdü. Dünya Akıllı Telefona Hala Doymadı. Büyüme devam ediyor. Ancak oranı düştü.

Dünya akıllı telefona doymuyor! Büyüme oranları azalsada büyüme devam ediyor.

Küresel Akıllı Telefon Satışları bu yıl yüzde 6.6 büyüme kaydetti. Çin’in yıllık büyüme liderliği hala devam ettiriyor. Ancak 2017 yılında pazar liderinin büyüme rakamlarında  büyük olasılıkla azalma bekleniyor.

Akıllı telefon satışları doymuş gibi görünüyor. Son yıllarda akıllı telefon satışlarındaki büyüme rakamlarında gittikçe yavaşlama söz konusu. Yine bu dev endüstri hala pozitif rakamlar üretmeye devam ediyor.

Küresel Akıllı Telefon Satışları Yüzde 6.6 Büyüdü!

Pazar araştırma şirketlerinde GfK’nın yayımladığı raporda bu yıl Çinde 2015 yılına göre akıllı telefon satışları yüzde 6.6 büyüme gösterdi. 2016 yıl sonunda ise 1.4 milyar adede ulaşmayı bekliyor.

Dünya genelinde satılan her 3 telefondan biri Çin pazarında satılıyor. Yine de bu büyük pazar bile büyüme oranlarına bakıldığında kan kaybediyor. Önceki yıllarda büyüme oranları yüzde 15’ler düzeylerindeyken bu yıl bu oranın yüzde 6.6’ya gerilediğini görüyoruz.

Küresel Akıllı Telefon Satışları

Diğer Piyasalarda Durum Ne?

Diğer gelişmekte olan piyasalar Orta ve Doğu Avrupa,Orta Doğu ve Afrika ve Yükselen Asya (Hindistan, Vietnam ve Filipinler dahil olmak üzere) toplamda mütevazi sayılabilecek tek haneli büyüme rakamları elde ettiler.En doymuş pazarlar Batı Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya Gelişmiş (Japonya, Avustralya ve Güney Kore de dahil olmak üzere) neredeyse geçen yıllardaki rakamlar kadar satış gerçekleştirdiler.

Çin’deki istikrarlı büyüme yavaşlıyor!

Çin’deki istikrarlı büyüme 2017 yılında biraz düşebilir ancak büyüme trendi devam edecek. Latin Amerika gibi bazı bölgelerde arda arda gelen talep azalması son çeyrek rakamlarında biraz toparlanma gösteriyor.

En gelişmiş piyasalar!

GfK Raporunda Yükselen Asya pazarında yüzde 8, Orta ve Doğu Avrupa pazarlarında ise Yüzde 10 büyüme ile en gelişmiş piyasalar olarak karşımıza çıkıyor.

GfK