Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

KWORKS’22 Demo Günü 13 Yenilikçi Girişimin Tanıtımıyla Gerçekleşti!

Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi-KWORKS’ün 2022 Demo Günü KWORKS Şişli yerleşkesinde gerçekleşti. Yıl boyunca yürütülen “Hızlandırma”, “Ön Hızlandırma”, “Etki Girişimciliği” programlarında yer alan 13 başarılı girişim, KWORKS’22 Demo Day sahnesinde yer aldı.

KWORKS’22 Demo Günü 13 Yenilikçi Girişimin Tanıtımıyla Gerçekleşti!

Su Yönetim Sisteminden Tarım Teknolojilerine, 50 Yaş Üstü Yaşam Platformundan Bakterileri Yok Edebilen Çevreci Teknolojilere…

Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi-KWORKS’ün 2022 Demo Günü KWORKS Şişli yerleşkesinde gerçekleşti. Yıl boyunca yürütülen “Hızlandırma”, “Ön Hızlandırma”, “Etki Girişimciliği” programlarında yer alan 13 başarılı girişim, KWORKS’22 Demo Day sahnesinde yer aldı. Girişimcilik ekosisteminin öncü isimlerinin katıldığı etkinlik, çevrimiçi platformlarda yapılan canlı yayın üzerinden de takip edildi. Yıl sonuna kadar KWORKS girişimlerinin 2022 içinde aldıkları toplam yatırım tutarının 6 milyon doların üzerine çıkması bekleniyor.

Fikirlerin sürdürülebilir ve ölçeklenebilir yenilikçi girişimlere dönüşmesi için, girişimcilere yenilikçi bir ekosistem yaratmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi-KWORKS’ün gerçekleştirdiği Hızlandırma Programları kapsamında 8. dönem tamamlandı.  Bu yıl gerçekleştirilen 8. dönem kapsamında toplam 18 girişim, ilk defa yürütülen Etki Girişimciliği Programı’nda ise 6 girişim desteklendi. KWORKS girişimleri program dönemi boyunca pilot proje, ürün lansmanı, hibe desteği, fatura kesme, kullanıcı sayısını artırma ve tohum öncesi yatırım toplama gibi farklı hedefler içinden iş modellerine ve aşamalarına göre seçtikleri hedeflere odaklandı.

KWORKS ekibinin yoğun desteğini alarak somut başarılar elde eden 13 girişimin 11’i gelir yaratan girişimlerden oluşuyor. Bu girişimlerden 3’ü program dönemi içinde ilk faturalarını keserken 8’i ise cirolarını artırarak, gelir yaratmaya devam etti. 10 girişim program dönemi içinde kurumsal bir şirket ile pilot çalışma, ortak iş geliştirme ve ortak ürün geliştirmeye yönelik iş birliği yaptı. Sunum yapan 13 girişimden ikisi ise program dönemi içinde yatırım turu kapatarak önemli bir başarıya imza attı. Artcomun ve Cross4Cloud yakın zamanda kapattıkları yatırım turlarını KWORKS’22 Demo Day’de duyurdular. Bu girişimlerin yanı sıra KWORKS mezunu girişimlerden dördü de 2022 yılında yatırım turu kapatırken, yıl sonuna kadar yatırım turu kapatan aktif ve mezun KWORKS girişimlerinin sayısının dokuza, alınan toplam yatırım tutarının 6 milyon doların üzerine çıkması bekleniyor.

KWORKS’22 Demo Günü’nün ilk oturumunda Artcomun, Farmlabs, Tiyatronet, Blueit, ReCool Technologies ve Senyorapp sunumlarını gerçekleştirdi. İkinci oturumda ise TheClico, Pdmechanics, Wellow, Tospaa, Cross4Cloud, Madebyu ve Walkino girişimleri sahne aldı. KWORKS’22 Demo Günü sonunda, sunum yapan girişimciler, aralarında yatırımcılar, mentorlar, iş insanları ve sektör uzmanlarının yer aldığı konuklar ile tanışma etkinliğinde bir araya geldi.

KWORKS’22 Demo Günü’nde sunum yapan girişimlerin listesi şöyle;

Artcomun: Artcomun, sanat ticaretini mobil cihazlara sığdırırken veri ve algoritmaların gücünden faydalanıyor. Spotify’ın müzik endüstrisine yaptığı benzer bir dokunuş ile veri ve algoritmaları kullanarak sınırsız tedarik gücüne ve çeşitliliğe erişiyor.

https://www.artcomun.com/

Blueit: Blueit, binalarda harcanan su miktarını, gerçek zamanlı olarak takip edip optimize eden bir “Su Yönetim Sistemi” inşa eder.

https://www.blueitfuture.com/

Cross4Cloud: Cross4Cloud, kurumların ve girişimlerin çoklu bulut kullanımlarını yönetmelerini, farklı lokasyon ve servisleri bir arada kullanmalarını, fiyat ve performans optimizasyonlarını sağlayan bir platformdur.

http://www.cross4cloud.com/

Farmlabs: Küçük ve orta ölçekli tarım işletmeleri için ortalama %25 gübre tasarrufu sağlayan erişilebilir hassas tarım teknolojileri platformudur.

https://www.farmlabs.io/

MadebyU: Yaratıcı bireylerin endüstri 5.0 uyumlu üretim teknolojilerini talep üzerine baskı yöntemiyle kullanmasını sağlayan bir platformdur.

https://madebyu.org/

Pdmechanics: Endüstriyel tesislerin üretim makinelerinde gelişen arızaları yapay zekâ destekli platformda erken teşhis ederek plansız üretim duruşlarını azaltan kestirimci bakım SaaS girişimi.

https://pdmechanics.com/

Recool Technologies: Çevreci anlayışla bakterileri yok edebilen PLC tabanlı mobil makinesi ile CNC tezgahlardaki soğutma sıvılarını filtre ederek üretime geri kazandıran teknoloji girişimidir.

https://recooltechnologies.com/

Senyorapp: Senyorlar (50+) için oluşturulmuş eğitim, yaşam ve komünite platformu.

https://senyor.app/

TheClico: Markalar hakkında farklı platformlar üzerinden gelen müşteri geri bildirimlerini Doğal Dil İşleme ve Makine Öğrenmesi modelleriyle analiz ederek anlık olarak dashboard arayüzüne toplayan bir online itibar yönetimi yazılımı hizmetidir.

https://www.the-clico.com/

Tiyatronet: Web ve mobil uygulamaların yanı sıra akıllı televizyonların standart uygulamaları arasında da yer alan, yüksek standartlarda çekim kalitesi ve altyazı seçenekleriyle tiyatroyu erişilebilir kılan dijital tiyatro platformudur.

https://tiyatronet.com/

Tospaa: Tospaa, farklı yaş gruplarında çocuklar ve öğretmenler için kodlama öğreniminde kullanılabilecek oyun tabanlı dijital ve fiziki materyaller tasarlayan sosyal bir girişimdir.

https://tospaa.org/

Walkino: Walkino, insanların hayatındaki hareketsizliğe çözüm olabilmek ve sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda yaşamaya teşvik etmek amacıyla oyunlaştırılmış bir deneyim sunan mobil uygulama.

https://walkino.com/

Wellow: Wellow, iyi yaşamı odağına alarak, çalışanlara kişiselleştirilmiş esnek yan haklar ve ödüller sunan bir hrtech girişimi.

https://www.wellow.io/