Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Lamba ve Armatür Arasındaki Fark Nedir?

İç/Dış Mekan Aydınlatma Armatürleri ve Fiyatları Etkileyen Unsurlar…Aydınlatma Armatürü Nereden Alınır?


Lamba ve Armatür Arasındaki Fark Nedir?

Aydınlatmada en sık kullanılan ürünlerin başında armatürler gelir. Çoğu zaman lamba ve armatürün aynı anlama geldiği düşünülse de aslında bu iki ürün birbirinden farklıdır. Lamba, elektrik enerjisi ya da pil kullanılarak ışık üretmek amacıyla kullanılan bileşenlerdir. Armatür ise aydınlatmada kullanılan aygıtın tamamına verilen isimdir. Elbette armatür, içerisinde lamba barındırır. Bu lamba halojen olabildiği gibi LEDaydınlatma ürünleri de olabilir. Sonuç olarak armatür ile lambanın birbirinden farklı olduğunu, lambanın armatürün bir aksamı olarak düşünülmesi gerektiğini belirtelim.

Aydınlatma armatürleri birden fazla sayıda lambayı da barındırıyor olabilir. Çok sayıda lambanın aynı anda çalışmasını sağlayan bir sisteme sahip armatür çeşitlerinin de olduğunu ekleyelim. Çoğunlukla dış mekanda kullanılan aydınlatma armatürleri, günümüzde iç mekanlarda da dekoratif amaçlı olarak kullanılmaya başladı. Parklar, sokaklar, bahçeler gibi alanlarda çok sık karşımıza çıkan aydınlatma armatürleri, balkonlar ve teraslarda tercih edilebilir. Bunun nedeni, armatür çeşitleri arasında her türlü hava koşuluna karşı dayanıklı olan modellerin de bulunmasıdır.

İç/Dış Mekan Aydınlatma Armatürleri ve Fiyatları Etkileyen Unsurlar

Hem üretiminde kullanılan materyaller hem de tasarımı sayesinde nemin, suyun, kar tanelerinin iç aksama ulaşmasının mümkün olmadığı tasarımlar “dış mekan aydınlatma armatürleri” olarak adlandırılır. Bu ürünlerin özellikle dış aksamı korozyona karşı yüksek mukavemet özelliği sergiler. Böylelikle yılın her mevsiminde, her türlü hava koşuluna karşı maksimum düzeyde dayanıklı olurlar. İç mekanlarda kullanılan aydınlatma armatürlerinde ise genellikle bu özellik bulunmuyor. Su geçirmeme gibi özellikler olmadığından iç mekan aydınlatmasında kullanılan armatür fiyatları daha düşük fiyatlardan oluşabiliyor.

Armatür fiyatlarını etkileyen tek unsur kullanım alanı değildir. İçerisinde bulunan lamba sayısı ya da bir başka deyişle ne kadarlık bir alanı aydınlatacağı da fiyatlar üzerinde belirleyici olan hususlar arasında yer alıyor. Bir yürüyüş parkını aydınlatabilen ya da cadde aydınlatmasında kullanılan armatürler çok güçlü ışık kaynağı sunarlar. Bu nedenle fiyatları da bir miktar daha yüksek olabilir. Bu ürünlerin üzerinde çoğu zaman birden fazla sayıda duy bulunur. İçerisinde de güçlü ışık kaynağı sunabilen lambalar yer alır. Böylelikle sadece tek bir aydınlatma armatürü ile çok geniş bir dış alanın aydınlatılması mümkün hale gelir.

Bunların haricinde, doğru ürün çeşitlerini tercih etmek de maliyetler konusunda fark yaratabiliyor. Örneğin, halojen/lambalı armatürler yerine LED armatürleri tercih ederek bütçenizi rahatlatabilirsiniz. Zira LED armatürler çok daha çevre dostu olduğu gibi performanslı da çalışırlar. Az enerji ihtiyacı gerektirdiği için tasarruf etmenizi sağlarlar. Daha da önemlisi, daha dayanıklı yapılarıyla zor bozulurlar. Bu da uzun vadede çok daha uygun maliyetli olduklarını gösteren bir başka önemli noktadır.

 

Armatür çeşitlerinde estetik görünüm de artık dikkat edilen faktörler arasında yer alıyor. İç aksamın kalitesi ve dayanıklılığı kadar dış görünüme de önem veriliyor. Haliyle bu durum da fiyatları etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Dekoratif olarak şık bir görünüme sahip ve ince bir işçilikle dizayn edilen aydınlatma armatürlerinde fiyatlar daha yüksektir. Ancak daha sade bir tasarımla hazırlanan modeller için daha düşük bir bütçe ayırmak yeterli olur. Tüm ürün çeşitlerinde olduğu gibi aydınlatma armatürlerinde de dış görünüm ve estetik tasarım unsuru, fiyatlar üzerinde de etkilidir.

Aydınlatma Armatürü Nereden Alınır?

Armatür çeşitlerini satın almak için online platformlardan faydalanarak ayırdığınız bütçeden tasarruf yapabilirsiniz. Sizlere önerimiz elektrikticaret.com adresi üzerinden aydınlatma armatürü siparişi vermeniz olacak. Bu sitede model seçeneklerinin bir hayli fazla olması, ihtiyaca yönelik aydınlatma armatürü seçimi yapılabilmesini sağlıyor. Elektrik Ticaret internet sitesinin kullanıcılarla buluşturduğu ve en çok beğeni toplayan armatür çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

Atölye armatürü
LED panel armatür
LED bant armatür
Ofis armatürü
Yüksek tavan armatürü
Lineer armatür
Sensörlü glop armatür
Sensörlü LED armatür
Acil kitli armatür

Yapılarda en sık kullanılan aydınlatma ürünlerinin başında gelen bu armatürler için istenen adette sipariş verilebiliyor olması da önem taşıyor. Stok problemi yaşanmadan aydınlatma armatürü ya da lamba ihtiyacını karşılamak için doğru adreslerden alışveriş yapmak gerekiyor.  

Özellikle kalitenin ve sağlamlığın önemli olduğu sıva üstü priz çeşitleri gibi ihtiyaçları kolaylıkla karşılamak ve iç tesisat ürünlerinde kaliteyi uygun fiyata almak isteyenler rotasını hemen elektrikticaret.com gibi güvenilir platformlara çeviriyor.

Burada kablo kanalları, askı sistemleri, busbar sistemleri gibi alanlarda son derece geniş bir ürün çeşidi yelpazesi sunuluyor. Yüksek kalitede olan ürünler için minimum düzeyde fiyatlar geçerli olduğundan bütçe dostu bir alışveriş yapılması da mümkün hale geliyor!