Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Lenovo Legion Go, Sıradışı Bir Oyun Keyfine Hazır mısınız?

Yeni Lenovo Legion Go, ele avuca sığan yeni oyun konsolu!Lenovo Türkiye yine sıradışı bir davete imza attı ve tam da yeni yıl öncesi oyun severleri merakını cezbedecek ve bence en güzel yeni yıl hediyelerinden birisi olacak acayip bir oyun konsolu ve gözlüğü duyurdu... Yeni Legion Go ve Legion Glass ikilisi size bam başka bir oyun deneyi sunmak için hazırlanmış harika cihazlar...

Lenovo Legion Go, Sıradışı Bir Oyun Keyfine Hazır mısınız?

Yeni Lenovo Legion Go, ele avuca sığan yeni oyun konsolu!

Lenovo Türkiye yine sıradışı bir davete imza attı ve tam da yeni yıl öncesi oyun severleri merakını cezbedecek ve bence en güzel yeni yıl hediyelerinden birisi olacak acayip bir oyun konsolu ve gözlüğü duyurdu… Yeni Legion Go ve Legion Glass ikilisi size bam başka bir oyun deneyi sunmak için hazırlanmış harika cihazlar…

 

Gelin kısaca bu cihazlara ve sunduklarına biraz yakından bakalım…

Lenovo Legion Go Rakipsiz bir çok yönlülük sunuyor!

Yeni el tipi oyun konsolunda yok yok, İstediğiniz şekilde oyun oynayabilirsiniz. En esnek oyun aracı Legion Go’yu El tipi modunda kullandığınızda hareket halindeyken bile oyun oynayabileceğiniz mükemmel bir portal oyun bilgisayarına dönüştüğünü göreceksiniz.

Bunun dışında evinizin salonundaki 4K TV veya monitöre de bağlamanız mümkün, üstelik bunu kolayca yapabilirsiniz. Büyük bir ekrana bağladığınızda yanlardaki kollar hem mouse hem de bir kontroller olarak fazlaca fonksiyonel görevleri kolayca icra edebildiğini göreceksiniz.

İsteğe bağlı kontrol cihazı tabanıyla eşleştirilen FPS modu, sol tarafı WASD tuşları ve sağ taraf gelişmiş hedefleme için dikey fare olarak özelleştirilmiş hassasiyet sunuyor. Legion Glasses uyumluluğu ile artırılmış gerçeklikleri de keşfedin, mümkün olan en rahat şekilde oyun oynamanın keyfini sonuna kadar çıkarın.

Legion Go, her oyun ihtiyacını karşılayacağı gibi size oyun arayışlarınız için benzersiz bir esneklik sunacak şekilde tasarlanmış durumda…

Peki gücünü nereden alıyor diyorsanız, Windows 11 ve hem grafik hemde işlemci performansını birleştiren AMD Ryzen enregre işlemciden alıyor… Bu yüzden işletim sistemini kullanmakta zorlanmayacağınıza eminim.

Ekran bir harika 8.8 inçlik 10 noktalı dokunmatik ekran

Ben ilk gördüğümde kocaman bir tabletin yanlarına kolların yapıştırıldığı bir cihaz gibi gördüm ama elinize aldığınızda büyük ekranda harika oyun keyfi sunduğunu hemen deneyimleyebiliyorsunuz.

Lenovo Legion Go’da tam anlamıyla olağanüstü 8,8″ QHD+ Lenovo PureSight Oyun Ekran bulunuyor. Görsel hassasiyeti 1600p’den 800p’ye dinamik olarak uyarlayabilir veya yenileme hızını hızlı 144 Hz ile enerji tasarrufu sağlayan 60 Hz arasında ayarlayabiliyorsunuz. Tüm bunlar duyarlı 10 noktalı dokunmatik ekranda hayat bulmuş.

İşlemci

Lenovo Legion Go’nun rakipsiz gücünün arkasında tamamen yeni AMD Ryzen™ Z1 Serisi ile güçlendirilmiş, sektör lideri oyun deneyimlerinin, inanılmaz pil ömrünün ve sürükleyici deneyimlerin tadını çıkarabileceğiniz AMD Ryzen™ Z1 Serisi yer alıyor.

4nm mimarisiyle inşa edilmiş bu işlemcide;

  • 8 çekirdek, 16 iş parçacığı (Z1 extreme); 6 çekirdek, 12 iş parçacığı (Z1);
  • 8,6 TFLOPS’a kadar (Z1 extreme); 2,8 TFLOPS’a kadar (Z1)
  • RDNA™ 3 grafikleri bulunuyor.

Terminaller

Legion Go, gelişmiş termal tasarımı ile verimli soğutma ve bol hava akışı sağlayan sorunsuz oyun deneyimini sunuyor. Ultra ince soğutucu kanatçıkları, optimum performans için ısıyı ustalıkla dağıtıyor. Cihazın içi bu sayede  serin ve sessiz kalıyor. Güç ve ısı arasında mükemmel bir denge yakalanmış.

Bellek

Herkesin en çok merak ettiği soru buydu aslında..

16 GB 7500 MHz LPDDR5X RAM ve 512 GB PCIe Gen4 depolama alanı ile Legion Go’da sorunsuz oyun oynayabilirsiniz. Güçlü işlemcisi sayesinde çoklu görevleri kolayca yürüten modelde ayrıca oyunları, medya ve dosyalar için geniş depolama alanı sunulmuş.

Elbette Mikro SD kart yuvası ile bu saklama alanını kolayca genişletebilir ve en sevdiğiniz oyunlardan daha da fazlasını dilerseniz cihazınızda saklayabilirsiniz. Yani geniş ve genişletilebilir depolama alanı ile yeni oyunlar için eskileri silme ihtiyacı olmadan kesintisiz oyun keyfini yaşamak mümkün.

Pil Ömrü

Legion Go’nun 49,2 W/sa piliyle sık şarj etmeye gerek kalmıyor. Süper Hızlı Şarj Ekspresi ile prize takıldığında bile Power Bypass Modu ile oyun oynamaya devam edebilirsiniz. Termal kısma ile ısı sorunlarını ortadan kaldırabilir ve uzun süreli seanslar için Pil Optimizasyonu Desteğinin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

Özelliklerin bittiğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz!

Legion Go’nun RGB aydınlatmalı ve Hall efektli öncü kumanda kollarından da bahsedelim.,

Geleneksel kumanda kollarını bir kenara bırakın. Kumanda kolu kaymasına bu tasarımla elveda diyebilirsiniz. Zira dayanıklı, hızlı tepki veren bir kontrolü yapmış Lenovo.

Ayrılabilir Legion TrueStrike kontrol cihazları, kaymayı önleyen doku, eşleştirilebilir kontroller ve entegre trackpad gibi özelliklerle konfor ve hassasiyet için tasarlanmış.

Bu sayede PC’den el tipi oyunlara sorunsuz geçiş yapabildinizi göreceksiniz. Özellikle FPS tutkunları için isteğe bağlı kontrol tabanına sahip benzersiz FPS modundaki hassas kontrole dikkat çekmekte fayda var. Ergonomik tasarımı sayesinde rahatsızlık duymadan daha uzun süre oyun oynayabileceksiniz. Kendinizi Profesyonel Oyuncular gibi hissettirecek…

Legion Space – Oyun Evreni

Legion Space, içinizdeki tutkulu oyuncuyu güçlendirir ve en iyi platformlardan oluşan geniş bir oyun evrenini tek bir merkezde kolayca birleştiriyor. Xbox Game Pass’ten Gamesplanet’e ve ötesine zahmetsizce geçiş yapın. Hareket halindeyken bulut oyunlarının keyfini çıkarabilirken, Legion PC’nizden de yayın yapabilirsiniz.  İsterseniz de Android emülasyonuna dalış yapabilirsiniz.

Legion Go kullanıcılarına özel üç aylık ücretsiz Xbox Game Pass Ultimate imkanı da var.

Daha bitmedi: Legion Go oyun maceranızı tamamen özelleştirilebilir, bu sayede oyun deneyiminizi geliştirmek ve benzersiz bir şekilde size özel hale getirmek için sayısız ayar yapabilirsiniz.

Elbette bu çok yönlü oyun keyfini bam başka bir seviyeye çıkaracak bir cihaz daha var. Legion Glasses.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TeknoTalk (@teknotalkweb)’in paylaştığı bir gönderi

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

TeknoTalk (@teknotalkweb)’in paylaştığı bir gönderi

Lenovo Legion Glasses: Her Yerde Büyük Ekranda Oyun Oynama

Lenovo Legion Glasses gözlükleri, hareket halindeyken veya koltukta oturan oyuncular için, ister Lenovo Legion Go’da ister Type C uyumlu tüm cihazlarda oyun ve içerik tüketimi için daha akıllı, özel ve büyük ekranlı bir çözüm sunuyor.

Legion Glasses, 60Hz yenileme hızıyla her göz için yüksek renk ve kontrast aralığı FHD çözünürlük sunan, yalnızca kullanıcının görebildiği lenslerin arkasında görünen geniş bir ekranın deneyimini ve işlevselliğini taklit eden, mikro-OLED ekran teknolojisine sahip gelişmiş bir giyilebilir sanal monitör olarak tanımlanıyor. Ürün, dahili hoparlörler aracılığıyla yüksek kaliteli ses de vadediyor. Daha küçük ekranlar, oyuncuların hareket halindeyken ekran kalitesinden, konforundan ve gizliliğinden ödün vermesi anlamına gelebilir. Lenovo Legion Glasses, uzun süreli kullanım ve kullanım için yüksek kaliteli bir ekran sunarak Legion Go oyuncularına taşınabilir, özel, geniş ekran görüntüleme deneyimi sağlıyor.