Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

LG, 2021 OLED ve LCD 4K TV’lerini piyasaya sürmeye başlıyor

LG yeni OLED TV modelleri yavaş yavaş piyasaya sürmeye başlıyor. LG, 2021 OLED ve LCD 4K TV'lerini piyasaya sürmeye başlıyor...

LG, 2021 OLED ve LCD 4K TV’lerini yavaş yavaş piyasaya sürmeye başlıyor

En ucuz LG A1 OLED TV’nin sadece resmini görüyoruz, henüz fiyatı belli değil.

LG geçtiğimiz günlerde düzenlenen sanal CES 2021 fuarında yeni sezon akıllı tv’lerinden bahsetmişti. Bu yeni seri içerisinde kuantum nokta teknolojili Mini LED arka aydınlatma ile birleştiren yeni yüksek kaliteli LCD serisi QNED 4K ve 8K TV’ler ve yeni yıl için ilginç bir OLED TV seçenekleri yer alıyor.

Duyurulan yeni LG 2021 Serisi TV‘lere baktığımızda OLED TV’lerinin en üst seviyesinde G1 serisi yer alırken; daha önce gördüğümüzden daha iyi parlaklığa ve daha iyi beyazlığa sahip olması beklenen OLED EVO Panel teknolojili modelle ve ana akım C1 serisi, 48 ila 83 inç arasında değişen seçenekleri içeriyor.

Serinin en altında ve muhtemelen evlerimizde en çok göreceğimiz nispeten bütçe dostu modeller A1 ve B1 serilerinde olacak.

Elbette bu bütçe dostu seriler ile ilgili henüz tam özellikleri bilmiyoruz. Ancak A1 de dahil olmak üzere 2021 serisindeki her TV, HDMI 2.1 olmasa bile eARC ve ALLM özelliklerini içeriyor. Modelin ayaklarına bakıldığında TV standında geniş bir boşluğun olması gerekecek bunu görüyoruz.

Görüldüğü kadarıyla LG bu çeyrekte 2021 TV serisini artık piyasaya sürmeye başlıyor. Ancak bunun hangi zamanda ve hangi pazarda ilk olarak başlayacağını tam olarak bilmiyoruz. Almanya yani Avrupa pazarında bazı modellerin fiyatları açıklanmışken, ABD pazarında henüz bir fiyat paylaşılmadı mesela… Yine de bu konuyla ilgili en önemli bilgi ise FlatpanelsHD’den geldi. Habere göre, C1 ve G1 modellerinin Nisan ayında piyasaya çıkacağına ve A1 serisinin daha sonra gönderileceğine işaret ediyor. Avrupa’da 55 inçlik bir C1 ve G1 için fiyatlandırma sırasıyla 2000 € ve 2400 € olarak belirlendi.

LG 2021 OLED – önerilen perakende fiyatları (şimdilik yalnızca Almanya Fiyatları )

LG A1 4K OLED
Dolby Vision
Gallery Stand (optional)
webOS 6.0
LG B1 4K OLED
Dolby Vision
Gallery Stand (optional)
webOS 6.0
LG C1 4K OLED
Dolby Vision
Gallery Stand (optional)
webOS 6.0
LG G1 4K OLED
Dolby Vision
Gallery Stand (optional)
webOS 6.0
LG Z1 8K OLED
Dolby Vision
Gallery (77″), Floor stand (88″)
webOS 6.0