Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

LG IFA 2020’de, Evde Hayat Güzeldir Vizyonunu Tanıttı!

LG IFA 2020'de, Evde Hayat Güzeldir Vizyonunu Tanıttı. LG, IFA 2020'de Ev ve Daha Fazlası için Yeni Nesil Yenilikleri Sergiliyor.

LG Ev Yaşamının Geleceği İçin “Evde Hayat Güzeldir” Vizyonunu Sunuyor

LG, IFA 2020’de Ev ve Daha Fazlası için Yeni Nesil Yenilikleri Sergiliyor.

LG Electronics (LG), IFA 2020’de, önceki IFA Fuarlarından farklı olarak yeni bir tüketici deneyimi sundu. LG CTO’su Dr. I.P. Park, şirketin gelecek vizyonu olan Life’s Good from Home’dan – (Evde Hayat Güzeldir) bahsetmek için hologram formundaki sahneye çıktı. LG’nin gelecek vizyonu bakım, rahatlık ve eğlence gibi üç temel ev değerini en üst düzeye çıkarıyor.

Dr. Park konuyla ilgili;

“Bu benzeri görülmemiş zamanlar bizi gelecek hakkında daha da belirsiz hale getirdi. LG, bunun, ev için yeni bir potansiyeli ortaya koyarak dünyada gerçek bir değişiklik yapmak için eşsiz bir fırsat sunduğuna inanıyor. Önde gelen bir yaşam tarzı yenilikçisi olarak, dünyanın her yerindeki tüketicilere iyi bir yaşam sağlayan yeni ve iyileştirilmiş ürün ve hizmetler geliştirme taahhüdümüzü ikiye katladık” dedi.

LG’nin yapay zeka platformu LG ThinQ, değişime öncülük edecek yeni hizmetler, çözümler ve iş modelleri oluşturmak için gelişmeye ve yenilik yapmaya devam ediyor. Dr. Park konuşması sırasında, güncellenmiş LG ThinQ uygulamasının müşteri desteğinden tüketim malzemesi satın almaya kadar uzanan kullanıcı merkezli bir deneyimi nasıl sunduğunu gösterirken; “LG ThinQ yaşamı zenginleştiren yenilikçi deneyimlerimizin atan kalbidir” dedi. Yapay zeka tabanlı Proaktif Müşteri Desteği (PCC), uygulamayı kullanarak, cihazların operasyonel durumunu analiz edip raporlayabiliyor ve hatta bakım veya onarım tavsiyeleri de sunabiliyor.

LG, gündelik yaşamı iyileştirmek için geniş kapsamlı teknolojilere yatırım yaparak, evi aşan yeniliklere öncülük ediyor. LG’nin CLOi robot serisi, restoranlarda ve hastanelerde hizmet sunmanın güvenli ve sosyal açıdan uzak bir yolunu sağlıyor. LG CLOi ServeBot’lar, Temmuz 2020’den beri, Kore genelindeki ticari yerlerde kullanılıyor. Robotikte bir öncü olan LG, CLOi platformu aracılığıyla robot ekosistemini genişletmeye ve sektörün itici gücü olan son teknoloji ürünleri geliştirmek için gereken süreyi azaltarak otomatik sürüş, durum analizi ve hareket kontrolüne odaklandı. Dr.Park, CLOi 2.0’ın açık kaynak Robot İşletim Sistemi (ROS) 2 ile uyumlu, verimli bir ikame hizmet sunabileceğini vurguladı.

LG ayrıca, dijital dönüşüm çabalarının bir parçası olarak uzaktan sağlık yönetimi için teknoloji geliştiriyor. Dr. Park “Yapay zeka aracılığıyla, tüketicilerin sağlığını 7 gün 24 saat kolayca ve daha kesin bir şekilde izleyebiliriz. Kısa bir süre önce Kore’de, Seul Ulusal Üniversitesi ile, kronik rahatsızlıkları olan hastaların izlenmesini ve bakımını iyileştirmek için yapay zekayı kullanan bir pilot projeyi başarıyla yönettik” dedi.

LG’nin Avrupa İş Çözümleri Başkan Yardımcısı Dr. Kim Kyung-ho, LG ThinQ Home’u tanıtmak için Dr. Park’ın ardından sahneye çıktı. Kore’nin Silikon Vadisi olarak bilinen Güney Kore’nin Pangyo kentinde gerçek bir yaşam alanı ve eksiksiz bir ev çözümü olan ThinQ Home, şirketin en yeni cihazları ve BT teknolojileri aracılığıyla daha güvenli, daha rahat bir yaşam tarzı sunmak için tasarlanmış ideal gelecek konut olarak LG’nin “Life is good from Home” vizyonunun gerçek bir göstergesi olarak konumlanıyor.

Kore’de Dr. Park, IFA izleyicisine LG ThinQ Home konusunda rehberlik etti. Dr. Park; son teknoloji bir enerji paneli aracılığıyla cihazları ve ev enerji kullanımını izleyerek kolay ve eksiksiz ev kontrolüne olanak tanıyan akıllı bir ayna olan Home Concierge’i gösterdi. Evin elektrikli araç şarj istasyonuna bağlanan yüksek teknoloji ürünü panel; ev sahiplerinin elektrikli arabalarını uzaktan şarj etmelerine ve izlemelerine olanak tanıyor.

Holografik medya etkinliğine ek olarak, LG’nin videoları, LG ThinQ Home’u gezen K-pop yıldızı Henry Lau tarafından özel bir konuk görünümüne sahip, günlük yeniliği hızlandırma vizyonunu gösteriyor.

Bu video ve daha fazlası LG Global YouTube kanalında (www.youtube.com/GlobalLG) izlenebilirken LG’nin sanal sergisi (http://Exhibition.LG.com), IFA 2020’de LG’nin yenilikçi ürün ve hizmetlerinin canlı bir deneyimini sunuyor.