Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Lidio Anında Kredi ile basit, kullanışlı ve karlı bir alışveriş deneyimi 

Türkiye'nin en deneyimli fintech ekibine sahip Lidio'nun ödemeler dünyasındaki derin uzmanlığıyla geliştirdiği Lidio Anında Kredi ürünü, büyüyen sepet tutarlarına karşılık yetersiz kalan limitler nedeniyle sorun yaşayan son tüketicinin ihtiyaçlarına çözüm getiriyor.

Lidio Anında Kredi ile basit, kullanışlı ve karlı bir alışveriş deneyimi

Türkiye’nin en deneyimli fintech ekibine sahip Lidio’nun ödemeler dünyasındaki derin uzmanlığıyla geliştirdiği Lidio Anında Kredi ürünü, büyüyen sepet tutarlarına karşılık yetersiz kalan limitler nedeniyle sorun yaşayan son tüketicinin ihtiyaçlarına çözüm getiriyor. Tek bir entegrasyon üzerinden beş büyük bankanın finansal servislerinin konumlandırıldığı güçlü bir altyapı ürünü olan Lidio Anında Kredi, aynı zamanda iş yerlerinin müşterilerine farklı ödeme enstrümanları sunmasına da olanak sağlıyor.  

İşletmelerin yerel ve küresel ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerin yanı sıra temas edilecek milyonlarca tüketiciye de çok kanallı ve özgür ödeme deneyimi sunmayı hedefleyen Lidio’nun yeni ürünü Lidio Anında Kredi, hem işletmelere hem de müşterilerine basit ve karlı bir alışveriş deneyimi sunuyor. İşletmeler Lidio Anında Kredi ile müşterilerine taksitli ödeme deneyimi yaşatarak satış hacmini artırabiliyor, son tüketici de tamamı dijital servisler aracılığıyla yapılan ve dakikalar içinde tamamlanan bir kredi başvuru ve ödeme deneyimi yaşıyor.

Lidio Ürün Direktörü Ayça Küçük,

Lidio Ürün Direktörü Ayça Küçük, Anında Kredi hakkında şunları söylüyor:

“Türkiye’nin En Büyük ve En Kapsayıcı Ödeme Platformu Lidio olarak üye iş yerlerimize kredi kartı kullanmayan 20 milyondan fazla tüketiciye erişebilme imkanı sunan Anında Kredi ürünümüzü müjdelemek isterim. Bu ürün aynı zamanda bankaların fintek şirketleriyle iş birliği yaptığı ve nakit yönetimindeki büyümelerinde finteklerin gücünden faydalandığı, sektöre de örnek teşil edecek bir altyapı ürünü oldu. Lidio çatısı altında geliştirdiğimiz her üründe olduğu gibi Lidio Anında Kredi ürününü tasarlarken de son tüketici deneyimini en üst sıraya koyduk. Anında Kredi ürününü son kullanıcıya açacak olan iş yerlerimiz için tek sözleşme ile basit, kolay ve karlı bir entegrasyon yapabilecekleri altyapıyı hazırladık.

Kurulduğu ilk günden bu yana ‘ödemelerde özgürleşme’ vizyonuyla hareket eden Lidio, Anında Kredi ile sepetini oluşturmuş son tüketiciye ödeme anında finansal durumuna bağlı seçim yapabileceği esnek bir ürün sunuyor. Lidio üye iş yerlerimiz Anında Kredi ürünümüz sayesinde, müşteri dönüşüm oranlarını hızlıca artırabiliyor ve tüm bu değişimleri iş yerlerine verdiğimiz raporlama ekranlarında veri bazlı izleyebiliyor.

Kredi başvurularında kategori ve işlem tutarına göre kredi şartları değişebiliyor, Lidio API’si üzerinde bu ödemeler için en geniş kategori (yasaklı, izinli, limitli) değerlerine yer verdik. Kredi başvuru sayfasına gelmeden, entegre olduğumuz tüm bankalardan kredi şartlarının anlık olarak sorgulanabileceği bir servis mimarisi kurduk. Bankalarla kurulan performans bazlı sorgulama mimarisiyle, iş yerleri müşterilerine şeffaf şekilde kredi şartlarını sunabiliyor. Bankalarla yaptığımız özel anlaşmalar sayesinde her iş yerimiz için farklı vade oranlarıyla ve farklı dönemlerde kampanya yönetimi sağlayabilecekleri bir API yapısı hazırladık. Anında Kredi ürünümüzün içinde tıpkı PoS Ürünlerinde olduğu gibi API üzerinden iptal/iade yönetimi yapılabiliyor. Kredinin cayma ve iptal süreçleri bankaların dijital servisleri aracılığıyla Lidio tarafından yönetiliyor. İşyerlerine diğer ödeme yöntemleriyle aynı anda Anında Kredi sunabilme esnekliği kazandırıyoruz. Örneğin 10.000 TL’lik bir sepetin 500 TL’sini kredi kartıyla, 500 TL’sini havale ile ve 9.000 TL’sini ‘anında kredi’ ile ödemek mümkün.

Anında Kredi ürününü fiziksel mağaza içinde yer alan kasa uygulamaları üzerinden yine Lidio alt yapısı kullanılarak müşterilere sunulabilmesi için de çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Bunun yanında yine bankalarla yaptığımız iş birliği ile ‘ön onaylı kredi’ akışlarını da bankalarla eş zamanlı hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Tüketicilerinin ödeme alışkanlıklarında yepyeni ve pürüzsüz bir sayfa açmak isteyen tüm işletmeleri Lidio’nun özgür ödemeler dünyasına davet ediyoruz.”

Lidio Anında Kredi Nasıl Çalışıyor?

Anında Kredi, sektörde Alışveriş Kredisi olarak bilinen ürününün altyapı ve süreç yönetimi konularına kapsamlı bir çözüm getiriyor. Üye iş yeri Lidio ile kredi sözleşmesi imzaladığında ödeme ekranlarında ek bir enstrüman olarak Anında Kredi kullan seçeneği çıkıyor. Son kullanıcı alışverişini yaparken bu seçeneğe tıkladığında sepet tutarı kadar krediyi hızlıca bankasından alıp ödemeyi tanımlı kredi ile gerçekleştiriyor. Üye iş yerinin müşterilerine Anında Kredi hizmeti verebilmesi için sadece Lidio ile bir sözleşme yapması yeterli oluyor. Lidio Hosted ödeme sayfaları üzerinden bu enstrümanı hızlıca ekletebiliyor. Aynı zamanda API üzerinden yaptığı hızlı bir entegrasyonla Lidio Anında Kredi ürününü kendi ekranlarında da kullanabiliyor.