Sosyal Medya

Eğitim

Lise öğrencileri için AFS programlarına başvurular devam ediyor

AFS Kültürlerarası Programları’ndan 2023-24 eğitim öğretim döneminde yararlanmak isteyen öğrenciler, başvurularını 11 Kasım 2022, Cuma, saat 18.00’e kadar yapabilirler.

Lise öğrencileri için benzersiz bir deneyim ve gelişim imkânı sunan AFS programlarına başvurular devam ediyor

1946’dan beri gençlerin kişisel, akademik ve profesyonel gelişimlerine destek olmak hedefiyle yürütülen AFS Kültürlerarası Programları’ndan 2023-24 eğitim öğretim döneminde yararlanmak isteyen öğrenciler, başvurularını 11 Kasım 2022, Cuma, saat 18.00’e kadar yapabilirler.

AFS programlarıyla öğrenciler, 55 ülkedeki AFS ofislerinin program öncesinde, sırasında ve sonrasında sunduğu kesintisiz uzman desteği sayesinde farklı bir ülkede aile yanında kalarak lise eğitimlerine devam ediyorlar. Üç aylık, altı aylık ya da bir yıllık programlarda öğrenciler, AFS’nin sunduğu oryantasyonlar ve danışmanlıklardan yararlanıyor, yeni bir dil öğreniyor ve 21. yüzyıl yetkinliklerini geliştirebiliyorlar.

AFS’ye başvuran öğrenciler, Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden uzmanlar tarafından hazırlanan sınavın ve AFS gönüllüleri tarafından yapılan mülakatların ardından AFS’li olmaya hak kazanıyor. Düzenlenen gidiş oryantasyon kampları sayesinde öğrenciler değişim ülkelerine gitmeden önce belirsizlikle başa çıkma, kültürlerarası uyum, eleştirel ve açık fikirli düşünme gibi beceriler ediniyorlar. Program öncesinde AFS tarafından dil eğitimi desteği de verilerek öğrencilerin gittikleri ülkelerdeki iletişim ve etkileşim imkânları artırılıyor.

Lise öğrencileri için AFS programlarına başvurular devam ediyor

Program sırasında okula devam eden, oryantasyon kamplarına, eğitimlere ve kültürel gezilere katılan öğrenciler, AFS tarafından sağlanan oryantasyon ve danışmanlığın da katkısı ile hiçbir akademik sınıf modeliyle ya da kitaplarla sunulamayacak, güvenli ve sıra dışı bir kültürlerarası öğrenme ve değişim deneyiminin parçası oluyorlar.

Yurt dışında lise eğitimi ve sıra dışı bir gelişim imkânı sunan AFS programlarına 2023-2024 döneminde katılmak isteyen ve doğum tarihi 1 Ocak 2005 – 1 Eylül 2008 arasında olan öğrenciler, başvurularını https://www.turkkulturvakfi.org.tr/programs/okul/ adresinden 11 Kasım Cuma saat 18.00’e kadar yapabilirler.

Bugüne dek, aralarında oyuncu Nevra Serezli, müzisyen Ferit Odman, akademisyen Prof. Dr. Türkel Minibaş, Türkiye’nin ilk kadın valisi Dr. Lale Aytaman ve siyasetçi İsmail Cem gibi tanıdık isimlerin yer aldığı, dünya çapında yüzbinlerce kişi AFS’nin yürüttüğü programlardan yararlandı.

Lise öğrencileri için AFS programlarına başvurular devam ediyor

AFS hakkında:

Dünya çapındaki uluslararası değişim organizasyonlarının en köklüsü ve en profesyoneli olan AFS Kültürlerarası Değişim Programları’nın temelleri, Birinci Dünya Savaşı’nda Amerikalı genç gönüllülerin Fransa’da gönüllü ambulans şoförlüğü yapmaları ile atılmıştır. İkinci Dünya Savaşı’nda ise AFS gönüllüleri; Avrupa, Suriye, Kuzey Afrika, Hindistan ve Burma’da görev yaparak barışı kültürlerarası bir anlayışla desteklemeye, savaş sırasında olduğu gibi sonrasında da devam etmişlerdir. 1947’de 10 ülkeden 52 lise öğrencisinin Amerika Birleşik Devletleri’nde misafir edilmesi ile AFS, 16-18 yaşları arasındaki lise öğrencilerine yönelik bir program haline gelmiştir.1971’e kadar öğrenciler sadece ABD’de misafir edilirken bu yıldan sonra bu öğrenci değişimi dünya çapına yayılmış ve böylece AFS uluslararası bir organizasyon halini almıştır.

Bugüne kadar 300.000’den fazla kişinin yararlandığı AFS programlarının bütün dünyada 750.000’den fazla gönüllüsü bulunmaktadır.

Bugün AFS Programları dünyanın 60 ülkesinde yürütülmektedir ve kültürlerarası öğrenci değişimi konusunda önemli bir lider konumundadır. AFS Kültürlerarası Öğrenci Değişim Programları, Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığı’nın onayı ve işbirliği ile 1952 yılından beri yürütülmektedir. 

 

Türk Kültür Vakfı hakkında

Daha adil ve barış dolu bir dünya vizyonuyla 1974’ten beri yurt içi ve yurt dışında kültürlerarası iletişim programları, projeleri ve eğitim faaliyetleri gerçekleştiren Türk Kültür Vakfı, dünyanın en eski ve yaygın kâr amacı gütmeyen lise düzeyi öğrenci değişim programı AFS başta olmak üzere, 18 yaş üstü için AFS+ programları, 35 yaş üstü aktif gönüllüler içinse EVA ve ADAM Programları’nı yürütmektedir. Farklılıklara saygı ve bir arada yaşam iradesinin güçlenmesi hedefiyle Türkiye Kardeşleri Yurt İçi Değişim Programı’nı da yürüten vakıf, Avrupa’daki AFS organizasyonları ile birlikte kültürlerarası öğrenmenin ve küresel eğitimin dünya üzerinde yaygınlaşmasını amaçlayan Avrupa Kültürlerarası Eğitim Federasyonu’nun (EFIL) kurucu üyesidir.