Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

L’Oréal Türkiye’den “TikTokta Gördüm Aldım” Kampanyası!

Türkiye’nin öncü Tekno-Güzellik şirketi L'Oréal Türkiye, dünyanın önde gelen içerik platformu Tiktok’taki en sevilen L'Oréal Türkiye ürünlerini kapsayan, ilk global TikTok’ta Gördüm Aldım kampanyasını Trendyol’da başlattı ve TikTok’un satın alma üzerindeki etkisini, yeni nesil alışveriş deneyimiyle güçlendirdi.

Türkiye’de #TikToktaGördümAldım etiketini kullanan ilk marka: L’Oréal Türkiye

L’Oréal Türkiye, TikTok ve Trendyol iş birliği ile online müşteri deneyiminde devrim niteliğinde yenilik! 

Türkiye’nin öncü Tekno-Güzellik şirketi L’Oréal Türkiye, dünyanın önde gelen içerik platformu Tiktok’taki en sevilen L’Oréal Türkiye ürünlerini kapsayan, ilk global TikTok’ta Gördüm Aldım kampanyasını Trendyol’da başlattı ve TikTok’un satın alma üzerindeki etkisini, yeni nesil alışveriş deneyimiyle güçlendirdi.

Topluluğundaki kullanıcılara ve içerik üreticilerine ilham vermeye odaklanan TikTok, bu kampanya ile L’Oréal Türkiye kullanıcılarının dijital yolculuklarına dahil olan ilk global içerik platformu haline geldi. Online müşteri deneyimine yepyeni bir soluk getiren kampanyanın Türkiye ayağı, rekor sonuçları beraberinde getirdi. Kampanya ile L’Oréal Türkiye markalarında geçen yılın bir önceki ilgili dönemine göre online satışta %148 büyüme gerçekleşti.

Güzellik devi L’Oréal Türkiye; Trendyol ve TikTok iş birliği ile Trenyol’da yeni bir projeyi hayata geçirdi. L’Oréal Türkiye, TikTok uygulamasını kampanyanın merkezine koyarak TikTok’ta trend olan #TiktokMadeMeBuyIt etiketini kampanyanın bir parçası yaptı.

Türkiye’de #TikToktaGördümAldım etiketiyle başlatılan kampanyada L’Oréal Türkiye, bu etiketi kullanan ilk marka oldu ve böylelikle tüm dünyada 1 milyarın üzerinde kullanıcısı olan TikTok uygulamasını, müşterilerin online yolculuğuna dahil etti. Videoları TikTok’ta milyonlarca görüntülenme alan ve viral olan L’Oréal Türkiye ürünlerini daha geniş kitlelere duyuran kampanyada; L’Oréal Paris, Maybelline New York, Garnier ve NYX Professional Makeup markaları bulunuyor.

60 milyondan fazla görüntülenme

Türkiye’de #TiktoktaGördümAldım adıyla başlatılan kampanya, elde ettiği çarpıcı sonuçlarla, TikTok’ta entegre bir kampanya planlama konusunda güzellik sektörüne yeni bir vizyon kazandırdı. Kampanya boyunca 68 milyondan fazla görüntülenme alan etiket, kampanya bitmesine rağmen görüntülenme almaya devam ediyor. Bu kampanya döneminde L’Oréal  Türkiye, medya yatırımlarından elde edilen Trenyol’daki trafikerini* 3 katına çıkardı ve geçen yılın bir önceki ilgili dönemine göre online satışta %148 büyüme gerçekleştirdi. Kampanya aynı zamanda geçen yılın bir önceki ilgili dönemine göre %54 trafik büyümesi ile Trendyol’un en yoğun trafik aldığı kampanyalarından biri oldu.

Tüketicileri daha işlevsel ve rasyonel alışveriş tercihine yönlendiren #TiktoktaGördümAldım kampanyası, içerik oluşturucular arasında ortaklaşa bir ürün keşfetme heyecanı da yarattı. Keşfetme, etkileşime geçme ve satın alma deneyimini aynı platformda buluşturan kampanyada viral olan ürünler, satış odaklı creator iş birlikleri ve medya yatırımlarıyla desteklenirken, kullanıcılar kampanyaya özel olarak hazırlanan TikTok’ta Gördüm Aldım şarkısını kullanarak TikTok’taki en sevilen L’Oréal Türkiye ürünleriyle farklı içerikler üretti.