Sosyal Medya

Kripto Para

LUNA’nın Delist Edildi, Piyasada Zayıf Tepki Var 

Kripto para piyasalarında yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi: 

LUNA’nın Delist Edildi, Piyasada Zayıf Tepki Var

Kripto para piyasalarında yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü değerlendirmesinde şu sözlere yer verdi: 

“Bir zamanlar dünyanın en büyük üçüncü stablecoini olan Terra USD’nin 1:1 dolar eşleniğini kaybetmesiyle başlayan artçılar gittikçe büyüyerek yıkıcı bir depreme dönüşmüştü. LUNA’nın son olarak ByBit dahil birçok borsadan delist yani çıkarılması ile sonuçlanan sürecin takibinde Terra ağının yeniden aktif edilmesi ile satış baskısı sakinleşti. Bu süre zarfında 2 saatlik ağ kapanması yaşayan Terra yeniden aktif hale gelse de bu derece büyük bir coinin neredeyse yüzde 100 değer kaybı uzun süre unutulmayacak. Bu sabah kripto para piyasaları genelinde bir miktar tepki hareketleri yaşanıyor. Korku ortamı devam etse de benzer durumu endeks vadelilerinde de görüyoruz. Satıcıların şimdilik tükenmesi bir yana alım hacmi de kuvvetli değil. Bu nedenle alım rallisinden ziyade alım tepkisi olarak adlandırıyoruz. Fakat Bitcoin spot piyasada karides hesaplardan balina hesaplara birikim devam ederken genel eğilimde borsa rezervlerinde azalma görüldü. Bu bize satışların kaldıraçlı piyasadan kaynaklandığını gösteriyor. 2018’de Bitcoin öncülüğünde sert bir düşüş yaşanmıştı ve bir seneden kısa süre sonra hızlı bir toparlanma eğilimi görülmüştü. Buna ek olarak bu haftaki düşüşe rağmen kurumsal ve özel müşterilerden gelen taleplerin devam etmesi Nomura’nın kripto OTC işlemlerini engellemedi. Bu nedenle 2018’deki çöküş ve sonrasındaki toparlanma bizlere güzel bir vaka analizi sunuyor. Toparlanmanın bu kadar hızlı olması ihtimali düşük de olsa var. Öncesinden bu yana stablecoin ve kripto paraları engelleme eğiliminde olan ABD ve AB’nin eline bu ölçüde büyük bir koz geçmiş oldu. Düzenleyicilerin regülasyonlar üzerinde çalışması bir yana AB direk stablecoinleri yasaklamak istiyor. Bu nedenle Terra etkisi devamında baskılayıcı regülatif önlemlerle birleşirse ralliden söz edemeyiz, kısmi tepkileri görebiliriz. Bitcoin bu sabah zayıf bir hacimle 28.500 seviyesinden tepki alıyor. Şimdilik önceki günün en yüksek seviyelerini geçemeyen BTC/USDT 34.000 seviyesine kadar tepki vermesi gerekir. Aksi takdirde 28.500-32.000 aralığında cılız hareketler izleyebiliriz. Aşırı satımların ardından gelen tepkinin hacimsiz oluşu da bu yönde düşündürücü. 32.300$ bölgesini zorlamasını beklediğimiz BTC’de aşılması halinde 34.200 seviyelerine tepki bekleyebiliriz.”