TeknoTalk

Mac için Microsoft Visual Studio Geliyor

Microsoft Visual Studio for Mac çıkıyor! Microsoft gerçekten değişiyor!

Kırk yıl düşünsem bunu göreceğim aklıma gelmezdi. Mac için Microsoft Visual Studio! hadi canım!!

Dünyanın en bilinen geliştirme araçlarından birini kullanmak için artık Windows’u çalıştırmanız gerekmez.Bu kıyametin işareti değil, yalnızca Microsoft’un değişiyor olmasının kesin bir kanıtı.

Microsoft en önemli kod geliştirme arayüzü Visual Studio’yu Mac bilgisayarlarında çalıştırılabilir olduğunu açıkladı. Haber ilginç gelebilir ancak uzun zamandır gelmesi bekleniyordu. Daha önce kodlama araçlarını sadece Windows altında tutmayı tercih eden Microsoft için bu değişimin habercisi.

Değişiklik Microsoft’un odaklandığı bulut işlemine geçmesi ile birlikte gelicek. Uygulama artık Bulut sistemleri üzerinden kullanılacağı için Visual Studio cross-Platform üzerinden kullanıcılar farklı işletim sistemleri kullanıyor olasalar bile aynı proje üzerinde çalışmalarını bulut üzerinden kullanabilecekler.

Mac için Microsoft Visual Studio Görünüyor.

Bu uygulama ile Mac ve iOS geliştiricileri Windows için daha fazla uygulama geliştirmeye de teşvik edebilir. Çünkü bu kullanıcılar artık bir Windows bilgisayarı satın almıyor veya Visual Studio’ya erişmek için bir sanal makine kurmak zorunda kalmıyor.

16 Kasım’daki Microsoft’s Connect() Konferansında preview edition of Visual Studio for Mac’i indirebileceksiniz. Bitmiş sürümü ne zaman görebileceğimiz henüz belli değil. Önizlemenin tarihine bakarsak 2017 yılında full sürüm çıkacaktır.

 

Exit mobile version