Sosyal Medya

MacOS

macOS’ta Video Düzenleme Araç ve Uygulamaları

Apple’ın MAC bilgisayarlarında hangi video ve görüntü düzenleyiciler kullanılabilir. TeknolojiTuru tarafından hazırlanan rehberde Mac bilgisayarlarda kullanılabilen popüler video düzenleyiciler detaylı olarak anlatılmış.

macOS’ta Video Düzenleme Araç ve Uygulamaları

macOS işletim sistemi kullananlar bu sistemin ne kadar kararlı ve güvenli olduğunu yakından bilir. Kapalı bir kutu gibi olan Apple’ın bilgisayarlarına özel geliştirdiği bu sistem, özellikle video ve görüntü oluşturucular tarafından yüksek performansı nedeniyle tercih sebebi oluyor. YouTube ve diğer sosyal medya kullanıcılarının en çok gereksinim duyduğu programların başında video düzenleyiciler gelirken macOS sisteminde bu programlar oldukça sınırlı.

 

Apple’ın MAC bilgisayarlarında hangi video ve görüntü düzenleyiciler kullanılabilir. TeknolojiTuru tarafından hazırlanan rehberde Mac bilgisayarlarda kullanılabilen popüler video düzenleyiciler detaylı olarak anlatılmış. Birçok program yüksek lisans ücreti nedeniyle tercih dışı kalırken özellikle yeni başlayanlar açısından hangi programların öncelikli olarak indirilip yüklendiği konusunda detaylara yer verilmiş. Bugün bu rehber eşliğinde macOS sisteminde kullanılabilecek ücretsiz video düzenleyiciler üzerinde duracağız.

macOS Video Düzenleyici Programlar

Mac bilgisayarlarda birçok video düzenleyici uygulaması satın alınıp kullanılabilir. Ücretsiz olarak sunulan uygulamalar arasında ise birçoğu sınırlı kullanım sunarken birçok özellik için ücret gereksinimi duymaktadır. Peki bir videoyu oluşturup efektler eklemek, videoya yazı eklemek veya kesip birleştirme işlemleri için hangi programlar Mac bilgisayarlarda ücretsiz olarak kullanılıyor.

  1. iMovie
  2. OpenShot
  3. DaVinci Resolve
  4. Lightworks

 

Göründüğü üzere macOS işletim sisteminde kullanılabilecek en iyi video düzenleyicisi uygulaması Apple’ın kendi geliştirdiği iMovie’dir. iMovie ile resim ve video oluşturma; efekt, ses ve görüntü ekleme başta olmak üzere bir video için gereken tüm işlemleri ücretsiz yapabilme olanağını elde edebilirsiniz. Mac için en iyi video editör programları arasında zirvede yer almaktadır.

 

Öte yandan OpenShot, DaVinci Resolve ve Lightworks gibi video düzenleyici uygulamaları da Apple kullanıcıları tarafından oldukça fazla tercih edilir. Burada yer alan uygulamaların hemen hepsi başlangıç seviyesi kullanıcılarının rahatlıkla kullanabileceği uygulamalardır. Profesyonel kullanım için bu programlar birçok grafik ve görüntü işlemini yürütebilse de bu uygulamaların yanında Adobe ve Final Cut Pro gibi programları da tercih edebilirsiniz.