Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Madcraft Studios, weplay Ventures’tan tohum yatırımı aldı

Bilgisayar ve mobil platformlar için oyunlar geliştiren Madcraft Studios, weplay Ventures’tan tohum yatırımı aldı

Bilgisayar ve mobil platformlar için oyunlar geliştiren Madcraft Studios, ilk yatırımını weplay Ventures’tan 2 milyon Türk Lirası (TL) değerlemeyle aldı. Madcraft Studios tarafından kurulan 4 genç girişimci, bilgisayar oyunlarını Crowalt’a başlatmayı planlarken, aldıkları yatırımla start mobil oyun projelerine de vermeyi hedefliyorlar.

Geleneksel hikaye anlatımını günümüzün piksel sanat grafikleriyle birleştiriyorlar

Madcraft Studios, bilgisayar ve mobil platformlar için geliştirdikleri oyunlarla dikkat çekiyor. Kısa sürede başlatmaya hazırlandıkları” Crowalt: kayıp koloninin izleri”, özellikle oyuncudan yoğun ilgi görüyor  bu türün, geleneksel hikaye anlatımını bugünün piksel sanat grafikleriyle birleştirerek. Roanoke’un kayıp kolonisinin gerçek hikayesinden esinlenen bir macera oyunu olan Crowalt, 1587’de Amerika’daki ilk yerleşik koloniyi ve genç ve iddialı bir maceraperest Hugh Radcliff’in kayıp Koloniyi 150 yıl sonra ilk büyük keşfini yapmak için peşinde koşan bir grup insanın gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasıyla ilgilidir.

Oyuncular tarafından yapılan seçimler sonucunda değişen hikaye tabanlı ve alternatif nihai yapısıyla, macera oyunlarını seven geniş bir kitleye hitap ediyor. Crowalt’ın hikaye anlatımı ve piksel sanat grafiklerinden edindiği deneyimi mobil platforma taşımaya hazırlanan Madcraft; aldıkları yatırımla takımlarını genişleterek bu türün mobil oyunlarını geliştirmeyi hedefliyor.

“Bize yaptığımız kadar inanan bir ekiple birlikte hareket etmekten çok mutluyuz”

Madcraft Studios’un kurucu ortaklarından Fırat Baban, oyunlarını milyonlarca insanın oynamasını hayal ettiklerini belirterek, ” bu yolda yola çıktığımızda sonsuz hayallerimiz olsa da, şimdi kesin ve net hedeflerimiz var. Bize en az bizim kadar inanan ve bu ekibin weplay Ventures gibi oyun sektörünün en önemli kurumlarından biri olduğu bir ekiple birlikte çalışmak bizi çok mutlu ve gururlandırıyor. Tüm ekibimizle gece gündüz çalışacağız ve hayallerimizi aşmak için çaba göstereceğiz.“Weplay Ventures yönetici ortağı Bora Koçyiğit görüşlerini dile getirerek, ” Weplay olarak Madcraft Studios’a ikinci yatırımımızı yaptığımız için çok mutluyuz. Madcraft ekibine sonsuz güveniyoruz ve yaptıkları işte çok başarılı olduklarına inanıyoruz. Birlikte mükemmel bir iş yapacağımıza eminim. WePlay olarak, erken aşamadaki oyun girişimlerini hızla desteklemeye devam edeceğiz. ”

Ziyaret edebilirsiniz www.madcraftstudios.com Madcraft Studios’u görüntülemek için web sitesi.