Sosyal Medya

Otomobil

MAN’ın ‘2023 Avrupa Kamyon Şampiyonu’ belli oldu

MAN Truck & Bus tarafından düzenlenen ‘Avrupa'nın En Güzel MAN Kamyonu’ yarışması sonuçlandı. Avrupa yollarının en güzel aslan kamyonu yarışmasına, 18 ülkeden 200 civarında girişimci ve sürücü katıldı.

MAN’ın ‘2023 Avrupa Kamyon Şampiyonu’ belli oldu


Avrupa’nın en güzel MAN kamyonu Polonya’dan geldi…

MAN Truck & Bus tarafından düzenlenen ‘Avrupa’nın En Güzel MAN Kamyonu’ yarışması sonuçlandı. Avrupa yollarının en güzel aslan kamyonu yarışmasına, 18 ülkeden 200 civarında girişimci ve sürücü katıldı. Halk oylaması sonucunda Polonya’dan yarışmaya katılan Pawet Pabich’in ‘Beyaz Aslan- MAN TGX’i ‘MAN Truck Champions Europe 2023- Avrupa Kamyon Şampiyonu’ yarışmasında birinciliği kazandı. Polonya’dan Avrupa birincisi ile birlikte Almanya, İtalya, Türkiye ve İngiltere’den gelen diğer dört finalist ödüllerini MAN Trucknology Festivali 2023’te, MAN Truck & Bus SE Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi Friedrich Baumann’dan aldı.

Münih’teki ana fabrika yerleşkesinde gerçekleştirilen ve 200’den fazla kamyon ile 40’ın üzerinde üstyapı imalatçısı standının yer aldığı, büyük endüstri etkinliğine yaklaşık 7.000 kişi katıldı. Etkinlikte sergilenen ve 800 kilometreye varan günlük menziliyle fark yaratan yeni MAN eTruck, sürücüler ve lojistik uzmanları arasında büyük ilgi uyandırdı. MAN eTruck daha pazara sunulmadan 500’den fazla sipariş talebi aldı.

MAN Truck & Bus, “MAN Truck Champions 2023” yarışmasını kazanan belli oldu. Mayıs ayında duyurulan ve brüt araç ağırlığı 18 tondan fazla olan, içi veya dışı dekore edilmiş, kişiselleştirilmiş MAN kamyonlarının sahipleri ve sürücüleri; Avrupa’nın en güzel MAN kamyonu unvanı için yarıştı. 18 ülkeden 260 katılımcı arasında kazanan halk oylaması ile belli oldu.

Facebook ve Instagram sosyal ağlarının yanı sıra ‘Trucker’s World by MAN’ kanallarında ve web sitelerinde 31 Mayıs- 11 Haziran tarihleri arasında yapılan oylamanın sonucunda, her ülkenin en güzel kamyonları seçildi. 15-25 Haziran tarihlerinde aynı kanallarda yapılan halk oylamasıyla da Avrupa düzeyinde kazanan da dahil olmak üzere ilk 5’e giren yarışmacılar belirlendi.

‘MAN Kamyon Şampiyonu’ finalinde beyaz MAN TGX kamyonu ile Polonya’dan yarışmaya katılan Pawel Pabich’in aracı, ‘Avrupa’nın En Güzel MAN’ı ödülüne layık görüldü. Kazananlar, 8 Temmuz 2023’te MAN Trucknology Festivali çerçevesinde düzenlenen törende ödüllerini aldı.  Polonya’dan Avrupa birincisi ile birlikte Almanya, İtalya, Türkiye ve İngiltere’den gelen dört finalist, ödüllerini MAN Truck & Bus SE Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Yürütme Kurulu Üyesi Friedrich Baumann’dan aldı.

Yarışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Friedrich Baumann, ödül törenine müşterilerini de davet ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Şampiyonlar, sadece bugün burada onurlandırdığımız olağanüstü güzellikteki kamyonlar değil. Gerçek şampiyonlar; her şeyden önce malların, ticareti yapılan ürünlerin her gün onlara ihtiyaç duyduğumuz yerlere ulaşmasını gece gündüz demeden sağlayan sürücülerdir. Bunu, bugün MAN Truck Champion 2023 ve ayrıca MAN Trucknology Festivali ile kutluyoruz. Çünkü nakliye endüstrisinde, her şeyden önce lojistiği mümkün kılan pratik çözümler ve fikirler için önemli olan şey, hala insanlar arasındaki kişisel alışveriştir. Bugün burada sürücüler, nakliye şirketleri, üstyapı uzmanları ve tedarikçiler ile bunu kutluyoruz.”

Avrupa şampiyonu olan Pawel Pabich ise, ‘Beyaz Aslan’ı için; “İç kısımdaki öğeler kendi tasarımım ve ölçüye göre yapıldı. Güzel kar beyazı, aydınlatma ve çok uzaktan görülebilen tüm yenilikçi eklemeler, kamyonumu benzersiz ve orijinal kıldı” diyerek, sevincini dile getirdi.

MAN Trucknology Festivali 2023: Lojistik takım oyuncuları için bir festival

 

MAN Truck & Bus’ın ‘Truck Forum’unda ve test pistinde 6-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen MAN Trucknology Festivali, en çok oyu alan üç katılımcının ödüllü kamyonlarıyla katıldığı büyük bir final havasında geçti. MAN; müşterilerini, üstyapı imalatçılarını ve ‘Trucker’s World by MAN’ sürücü topluluğunun üyelerini; yaklaşık 220 kamyon, kamyonet ve üstyapı çözümlerinin yer aldığı özel etkinliğe tüm bunları ilk elden tecrübe edebilmeleri amacıyla davet etti. Etkinlikte, 3,5 ila 250 ton arasındaki tüm tonajlarda, dağıtım ve uzun mesafe taşımacılığı, inşaat, gıda ve ağır nakliyeden belediye ve itfaiye hizmetlerine kadar tüm segmentler temsil edildi.

Ziyaretçiler, MAN Truck & Bus ile Continental, Fliegl Trailer, Humbaur, Kogel, Krone, Liebherr, Schmitz Cargobull ve Wurth dahil olmak üzere yaklaşık 75 iş ortağının sürdürülebilir ve akıllı ulaşım çözümlerini yerinde gördüler. MAN Services & Solutions ve nakliye endüstrisindeki güncel trendler- dijitalleşme, otomasyon ve sıfır emisyon- hakkında ilk elden ayrıntılı bilgi aldılar.

Düzenlenen gösteriler ve dinamik araç sunumları; yenilikçi teknolojileri heyecan verici, canlı bir deneyime dönüştürdü.

Etkinlikte ziyaretçilerin direksiyona geçip, MAN test pistinde ve yolda bazı modelleri test etmelerine de izin verildi.

Etkinlikte ayrıca tüm uygulamalar için üretilen ve şimdiden 500 sipariş alınan yeni yüksek menzilli MAN elektrikli kamyonu MAN eTruck da ilk kez yerini aldı.