Sosyal Medya

Otomobil

Matchbox Hayalindeki Arabayı 11,99 TL’den Başlayan Fiyatlarla Sürmeye Davet Ediyor!

Matchbox Hayalindeki Arabayı 11,99 TL’den Başlayan Fiyatlarla Sürmeye Davet Ediyor!

Matchbox, çocukları ve aileleri hayalindeki arabayı sürmeye teşvik etmek ve günlük hayatı heyecan verici bir etkinliğe dönüştürmek için Mercedes-Benz’le bir araya geliyor.

Dünyanın en özgün ve gerçekçi araçlarıyla tanınan Matchbox, hayalleri gerçeğe dönüştürmek üzere başlattığı kampanyada, sevenlerine hayallerindeki birçok arabaya 11,99TL*’den başlayan fiyatlarla sahip olma olanağı sunuyor.

En lüks otomobilleri kullanmayı herkes istese de, araç fiyatları nedeniyle bu çoğu zaman yalnızca hayalleri süslüyor. Bu kampanya kapsamında Matchbox asılları kadar gerçekçi model arabalarla otomotiv hayranlarının hayallerine bir adım daha yaklaşmalarına yardımcı oluyor. Gerçek araba fiyatlarının çok küçük bir kısmıyla sahip olunacak Matchbox, herkese kendi maceraları için hayallerindeki arabayı sunuyor.

Matchbox, kampanyayı hayata geçirmek üzere otomobil üreticisi Mercedes-Benz’le ‘Hayalindeki Arabayı Sür’ hareketi ile bir araya geliyor. Her iki marka da hayallerinizdeki otomobile sahip olmanın keyfini ve heyecanını yaşatmak istiyor.

Matchbox, kampanya kapsamında metal arabaları asıl hallerine geri döndürüyor. Gerçek boyuttaki otomobillerin üretiminde olduğu gibi, Matchbox’ın modelleri de özenle üretiliyor. Farklı otomobil üreticisi markaların farklı model arabalarının fotoğraf çekimleri yapıldı. Her görselde, ilgili modelin asıl otomobil reklamından esinlenilerek oluşturulan bir kompozisyonu da bulunuyor.

 

*Fiyatlar sadece Matchbox tekli metal arabalar için geçerlidir. Reklam çalışmalarında kullanılan fiyat (11,99 TL) önerilen perakende satış fiyatıdır. Bu fiyat bağlayıcı değildir ve Matchbox tekli arabalar farklı satış noktalarında farklı fiyatlarla satılabilir.

Matchbox’ın Kuruluş Öyküsü

Matchbox otomobillere tutkusu ve uzmanlığı konusunda engin bir deneyime sahip olan ve gerçek otomobiller için kapı kolları ve gösterge panelleri gibi döküm parçalar üreten İngiliz mucit Jack Odell tarafından 1953 yılında icat edildi. Bir gün Jack’in kızı bir istekle okuldan eve geldi. Çocukların sadece bir kibrit kutusuna sığacak kadar küçük bir oyuncağı okula götürmelerine izin verilecekti. Bu nedenle, Jack bir kibrit kutusuna sığacak kadar küçük bir araç yaratmak için otomotiv deneyiminden ve bilgisinden yararlandı. Tüm okul arkadaşları bir “kibrit kutusu arabası” için tartışırken, ikonik bir marka doğdu. Jack’in gerçek boyutlu otomobillere yönelik ürünler yaratma tutkusu ve uzmanlığı, markaya 65 yılı aşkın süredir yön veren Matchbox™ model arabalara ilişkin yüksek özgünlük standartlarının oluşturulmasına yardımcı oldu.  Oyuncaklar Birleşik Krallık ve diğer ülkelerde büyük bir beğeni kazanırken, çocuklar her biri reprodüksiyon bir kibrit kutusunda satışa sunulan son model otomobilleri biriktirmeye ve otomobiller, kamyonlar, tekneler, uçaklar ve diğer araçların neler yapabileceğine dair yeni hikayeler hayal etmeye başladı. Matchbox™ ilgili tarihte rekabetin söz konusu olmadığı tamamen yeni bir pazarı domine etti ve “Matchbox” adı hangi marka olursa olsun küçük oyuncak arabalarla eş anlamlı hale geldi. Tüm bunlar sonucunda, model oyuncak araba kategorisini icat eden marka olan Matchbox™ küresel çapta başarısını kanıtladı.

Matchbox ile İlgili Kısa Bilgiler

  • Matchbox’ın yaklaşık 70 yıllık marka değeri bulunuyor.
  • Her yıl 40 milyon + model otomobil satılıyor
  • Her saniye 1 Matchbox marka otomobil satılıyor
  • Şimdiye kadar üretilmiş tüm Matchbox otomobilleri tampon tampona arka arkaya dizilse, dünyanın çevresinde 6 defadan fazla dolaşılabilir.
  • İlk Matchbox arabası Lesney™, aslında bir araba değildi; yeşil ve kırmızı yol silindirinin minyatür bir versiyonu olan bir buharlı silindirdi.
  • Matchbox serisinin kitlesel pazar başarısı için başlangıç noktası olan orijinal üç modelde bir damperli kamyon ve bir çimento mikseri bulunuyordu.

Detaylar için Mattel web sitesi