Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

MBB ile MMI, Deniz Teknolojileri Forumu İçin İşbirliği Yapıyor

MBB Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Arslan ile MMI Genel Müdür Yrd. Namık Sarıgöl, 6 Haziran 2021 tarihinde IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı kapsamında düzenlenecek Forum için işbirliği protokolü imzaladı.

MBB ile MMI, Deniz Teknolojileri Forumu İçin İşbirliği Yapıyor

Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında hayata geçirilecek çözümlerin çevre teknolojisi alanındaki yansımalarına ilişkin IFAT Eurasia Fuarı esnasında gerçekleştirilecek Forum için Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve MMI Eurasia Fuarcılık Ltd. Şti. (MMI) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

MBB Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Arslan ile MMI Genel Müdür Yrd. Namık Sarıgöl, 6 Haziran 2021 tarihinde IFAT Eurasia Uluslararası Çevre Teknolojileri İhtisas Fuarı kapsamında düzenlenecek Forum için işbirliği protokolü imzaladı.

Marmara Denizi’nde karşılaşılan müsilaj sorununa ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Marmara Belediyeler Birliği öncülüğünde başlatılan çalışmalar neticesinde ilan edilen Marmara Denizi Eylem Planı, sadece müsilaj sorununa odaklanmayıp bütüncül bir çevre yönetimi stratejisine dönüşerek 22 maddeden oluşmaktadır. Bu kapsamda yer alan eylemlerin önemli bir kısmı kentsel ve endüstriyel atıksu yönetimine odaklanarak başta belediyeler olmak üzere tüm paydaşlara sorumlulukları pay etmektedir.

Çevre teknolojisi üreticileri ile yerel yönetimlerin bir araya gelmesi ve sürdürülebilir çözümlerin ortaya çıkmasının amacıyla 21-23 Ekim 2021 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek IFAT Eurasia Fuarı kapsamında Çevre Teknolojileri Perspektifinden Marmara Denizi Eylem Planı başlıklı bir forum gerçekleştirilecektir. Bu Forum’da Marmara Denizi ile ilişkili mevcut altyapı durumuna yönelik ana hatların çizilmesi ve ilgili firmaların mevcut duruma ilişkin çevre teknolojisi çözümlerini sunması kurgulanmaktadır. IFAT Eurasia’nın ziyaretçilerine kapılarını açtığı ilk gün olan 21 Ekim’de gerçekleştirilecek Forum, atıksu önleme ve geri kazanım teknolojilerinden biyolojik giderim proseslerine, mekanik temizleme teknolojilerinden izleme ve takip sistemlerine kadar birçok çözümün değerlendirmesine olanak tanıyacaktır.

MMI Genel Müdür Yrd. Namık Sarıgöl

İşbirliği Protokolü İmzalandı

MBB Genel Sekreteri M. Cemil Arslan ile MMI Genel Müdür Yrd. Namık Sarıgöl 6 Haziran 2021 günü işbirliği protokolü imzaladı. Marmara Belediyeler Birliğinin kuruluşunda güçlü bir Marmara Denizi motivasyonu olduğunu vurgulayan MBB Genel Sekreteri Dr. M. Cemil Arslan “IFAT Eurasia kapsamında geliştirilen bu işbirliği aslında her geçen gün genişlemesi gereken çözüm halkalarından bir tanesi. Teknolojiyi üreten ve sunan tarafların, operasyonları için buna ihtiyaç duyan taraflarla bir araya gelmesinin çok işlevsel olacağını düşünüyoruz. Bilindiği gibi Marmara Denizi Eylem Planı içerisinde, atıksu altyapı projelerinde kamu-özel işbirliğinin sağlanması için yasal düzenlemelere ilişkin bir madde de bulunuyor, belki bu Forum bahsi geçen düzenlemelere de altlık oluşturacak. İlgili tüm belediyelerimizi bu Forum’a bekliyor ve işbirliği için MMI’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

“Forumda Konuşulan Teknolojilere Fiziksel Olarak da Ulaşılabilecek”

IFAT Fuarlar zincirinin Çevre Teknolojileri sektörünün en önemli etkinliği olduğunu belirten MMI Eurasia Fuarcılık Ltd. Şti. Genel Müdür Yardımcısı Namık Sarıgöl, “Ulusal ve uluslararası teknoloji üreticilerinin Eylem Planı ile belirlenen uygulama ve önlemlerin yerine getirilmesi sürecinde katkı sağlayacak çözüm önerilerini paydaşlara ilk ağızdan aktarmaları, en uygun planlamanın yapılabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bir diğer taraftan, Forum’da teknik özellikleri ve avantajları anlatılacak ürün ve hizmetlerin eş zamanlı olarak IFAT Eurasia salonlarında fiziksel olarak da bulunması, karar vericilerin bu ürün ve hizmetlere erişimi ve toplu halde bir arada incelemesi için büyük bir fırsat olacaktır. Forum’un çevresel sorunlarımızın çözümüne katkı sağlayacağı inancı ile bu projenin içinde bulunmaktan mutluluk duyuyor ve Genel Sekreterimiz şahsında MBB’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.