Sosyal Medya

Otomobil

McLaren, 2023’te Formula E’ye katılıyor

Efsanevi F1 takımı Mercedes-EQ takımını satın alıyor. Formula e Gen3 için takım haberleri giderek artmaya başladı. Beklenen resmi duyuru ile efsanevi F1 takımı McLaren 2023'te elektrikli yarışta bende varım diyor. Berlin E-Prix yarışı öncesinde McLaren Racing, dokuzuncu sezon için Formula E'ye geçtiğini resmi olarak duyurdu.

McLaren, 2023’te Formula E’ye katılıyor

Efsanevi F1 takımı Mercedes-EQ takımını satın alıyor.

Formula e Gen3 için takım haberleri giderek artmaya başladı. Beklenen resmi duyuru ile efsanevi F1 takımı McLaren 2023’te elektrikli yarışta bende varım diyor. Berlin E-Prix yarışı öncesinde McLaren Racing, dokuzuncu sezon için Formula E’ye geçtiğini resmi olarak duyurdu.

Peki haftalardır konuşulan Formula E geçişi nasıl gerçekleşecek? Raporlara göre McLaren, Mercedes-EQ Formula E Takımını satın alacak. Mevcut takım patronu Ian James, “sorunsuz bir geçiş” sağlamak için görevinde kalmaya devam edecek. Mercedes-EQ şu anki dünya şampiyonası takımı ve sürücü Nyck de Vries, çifte kupa sezonunu tamamlamak için 2021’de bireysel seri şampiyonluğunu kazanmıştı.

McLaren Racing CEO’su Zak Brown, Mercedes’in inşa ettiği “sınıfında lider” Formula E takımına yeni bir yuva sağlamanın “tatmin edici” olduğunu söyledi. Henüz sürücü kadrosu hakkında kesin bir bilgi yok, ancak de Vries’in partneri arkadaşı Stoffel Vandoorne gelecek sezon DS Penske’ye transfer olacak.

Brown yaptığı açıklamada, “McLaren Racing, hayranlarımıza, ortaklarımıza ve insanlarımıza heyecanlanmak, eğlendirmek ve ilham vermek için yeni yollar sağlayarak her zaman en iyi ve teknolojinin en ileri noktasında rekabet etmeye çalışıyor.” elbette “Formula E, tüm yarış serilerimiz gibi tüm bu kriterleri karşılıyor.” dedi.

McLaren kesinlikle Formula yarışlarına yabancı değil. F1’deki en eski ikinci aktif takım olarak, kurulduğu 1966’da Monaco’da ilk kez sahneye çıktı. 70’ler, 80’ler ve 90’larda 12 bireysel sürücüler şampiyonluğu ile sekizde markalar şampiyonluğu topladı. En son kupa kazanan sezonu, Lewis Hamilton’ın ilk şampiyonluğunu kazandığı 2008’di (ve bunu oldukça dramatik bir şekilde yapmıştı).

McLaren ayrıca off-road Extreme E serisinde yarışırken EV’lerde belirgin bir yarış deneyimine sahip. Yarış serisi 2021’de ilk kez piyasaya sürüldükten sonra hala emekleme aşamasında sayılır, ancak Formula E ve Formula 1 gibi Extreme E de FIA ​​(Fédération Internationale de l’Automobile) tarafından onaylanmış en üst düzey elektrikli yarışlarıdır.

McLaren ayrıca IndyCar’da, 40 yıllık bir aradan sonra 2021’de geri döndüğü açık tekerlekli bir seri olan Arrow McLaren SP olarak iki araç kullanıyor. Takım, Arrow Electronics, McLaren Racing ve Schmidt Peterson Motorsports arasında ortak bir çabası…

Diğer gelişmeler ise,

McLaren, gelecek sezon Formula E’ye giren önemli bir üretici olarak Maserati’ye katılıyor. Maserati, Ocak ayında seriye katılacağını duyurdu ve Nisan ayında Monaco merkezli ROKiT Venturi Racing ile bir ortaklık kurduğunuda açıkladı. Nissan ayrıca yakın zamanda 2018’den beri ortak olduğu e.dams ekibinin tüm sahipliğini aldı. Bu hafta sonu yapılacak Berlin E-Prix’inden önce, Alman takımı ABT Sportsline gelecek sezon Formula E’ye dönme planlarını açıkladı ve Avalanche Andretti, 2023’ten itibaren Porsche güç aktarma organlarını kullanacağını duyurdu.