Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Mental Sağlık Uygulaması Relate: Dijital yol arkadaşınız!

Psikoloji biliminden yararlanarak daha iyi bağlar kurmak, daha yüksek motivasyona sahip olmak ve sağlıklı yaşamak yolunda kullanıcılarına destek olan mental sağlık uygulaması Relate, öz farkındalık sağlıyor.

Relate: Daha iyi hissettiren uygulama

Psikoloji biliminden yararlanarak daha iyi bağlar kurmak, daha yüksek motivasyona sahip olmak ve sağlıklı yaşamak yolunda kullanıcılarına destek olan mental sağlık uygulaması Relate, öz farkındalık sağlıyor.

Bireylerin yaşam kalitelerinin artması, kendilerini geliştirebilecek motivasyonu bulmaları, daha sağlıklı ilişkiler kurup daha mutlu bir yaşam sürmeleri için mental sağlıkları oldukça önemli. Fakat çoğu zaman bütün bunların nasıl yapılacağı bilinemiyor, bilinse de ihtiyaç 16duyulan motivasyon sağlanamayabiliyor. Alanında uzman psikologlar ve psikolojik danışmanlar tarafından hazırlanan mental sağlık uygulaması Relate, sunduğu bilimsel içerikler, hedefe yönelik yolculuklar ve görevlerle kişilerin farkındalık kazanmalarını, iyilik halini artırmalarını, kendilerini daha iyi tanımalarını ve daha sağlıklı bağlar kurmalarını sağlıyor.

Psikolog Dr. Gizem Sürenkök

Dijital bir yol arkadaşı

Türkiye’de mental sağlık alanında farkındalığın günden güne artmasıyla Relate gibi uygulamalara talebin giderek arttığını belirten uygulamanın kurucularından Psikolog Dr. Gizem Sürenkök,

“İnsanların bu uygulamaları tercih etmesinin ana nedenleri öz farkındalık kazanmak, bu farkındalığı bireysel yaşamlarında uygulamaya geçirebilmek ve Relate gibi mobil uygulamaların ulaşılabilir olması oluyor. Bununla birlikte, bireylerin kendilerini açma, kişisel gelişim alanlarını fark etme ve bunun için destek almaya karar vermeleri biraz zaman alabiliyor; biz de bunu aşarak desteğin aslında çok ulaşılabilir olduğu mesajını vermek istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Relate’i en basit haliyle bir dijital yol arkadaşı olarak tanımladıklarını ​söyleyen Gizem Sürenkök,

“Hepimizin bir yol arkadaşına ihtiyacı var. Hatta hayattaki en temel ihtiyaçlarımızdan bir tanesi, düştüğümüzde de kalktığımızda de yanımızda olabilecek, bizi anlayan, yargılamayan, bize destek sunan bir yol arkadaşı. Relate de dijital anlamda bunu sağlıyor, çünkü her an desteğini hissettiriyor, kullanıcılarının iyilik hallerini önemsiyor ve her ruh halimizde orada olabiliyor. Bu yüzden de hep Relate yanında!” diyor.

32 binden fazla kullanıcıya uzman psikolog ve psikolojik danışmanlar katkı sağlıyor

Psikoloji biliminin ışığında uzmanlar tarafından hazırlanan Relate’de kullanıcıların birçok farklı ilişki problemi üzerinde çalışmasını sağlayan 25 yolculuk bulunuyor. Kullanıcılar her gün konuya dair bir bilgi alıyor, bu bilgiyi hayatlarına uyarlayabilecekleri üç görevi de gün içerisinde tamamlıyor. Yolculukların yanı sıra kullanıcıların hemen iyi hissetmelerini sağlayan bilimsel bazlı birçok farklı özellik de barındıran uygulamada kullanıcılar, günlük olarak duygularının detaylı kaydını tutabiliyor ve minnettarlık duygularını geliştirip zihinlerindeki olumsuz sesleri bastırabilecek egzersizler yapabiliyorlar.

Relate’in toplamda 32 binden fazla kullanıcısı bulunuyor. Kullanıcılar, büyük oranda 25- 34 yaş aralığında bulunuyorlar.