Sosyal Medya

Otomobil

Mercedes-Benz ilk Elektrikli SUV’unu Tanıttı

İsveç'teki bir etkinlikte Mercedes-Benz, EQ markası altında ilk uygun elektrikli aracını tamamladığını duyurdu. Mercedes EQC electric SUV Modelini Tanıttı. Mercedes EQC electric SUV Hakkında bilgiler!

Mercedes EQC electric SUV

Mercedes-Benz ilk Elektrikli SUV‘unu Tanıttı. EQC, EQ markası altında satışa sunulan ilk yeni araç olarak dikkat çekiyor.

Mercedes EQC electric SUV

İsveç’teki bir etkinlikte Mercedes-Benz, EQ markası altında ilk uygun elektrikli aracını tamamladığını duyurdu. EQC (resmi adı: EQC 400 4Matic), otomobil üreticilerinin elektrikli taşıtlara geçişini başlatıyor. Şirket modelin tasarımını düzgün uzay çağı tasarımını yansıtan “Avangard elektro görünüm” olarak adlandırıyor. EQ 2020’den itibaren muhtemelen ilk önce Amerika pazarında satışa sunulmaya başlayacak.

Dört tekerlekten çekişli EV modeli hareket etmek için iki motor kullanıyor. Motorların biri önde biri arkada bulunuyor. Ancak daha verimli çalışma adına iki motor birbirinden farklı yapılandırılmış durumda. Araç hafif ve orta yük seviyelerinde iken sadece ön motor devrede oluyor. Ağır yükte ise ikinci motor devreye giriyor. İkinci motor’un devreye girdiği bir başka durum spor kullanımda. Başka bir anlamda arka motor Sportiflik için yer alıyor. 402 beygir, 576 Nm güç üretiyor.

Mercedes EQC electric SUV Sıfırdan 100’e ise;

Sadece ve sadece 4.9 saniyede ulaşıyor. Bu anlamda sıra dışı bir SUV olduğu söylenebilir. Aracın altında çalışan bir 80kWh akü paketi tarafından destekleniyor.DC hızlı şarj desteği olacak modelde; 110 kW’lık bir güç kaynağına bağlı iken, 40 dakikada yüzde 10’dan yüzde 90’lık şarja ulaşabiliyor.

Mercedes kullanım mesafesi olarak 279 mil – 450 Km olarak belirtiyor. Araç iç ve dış tasarım olarak Mercedes Lüksünü fazlası ile sunuyor. Arasın sunduğu konfora daha fazlasını eklemek isteyenler AMG sürümünü de tercih edebilir.

Araç piyasaya çıktığında beklendiği gibi en yeni Mercedes-Benz teknolojileri de araçta yer alacak. Bunlar arasında etkileyici ses kontrolü ile yeni MBUX Bilgi ve eğlence sistemi de yer alıyor. Sistem, yakındaki şarj cihazlarını bulma yeteneği de dahil olmak üzere EQ hattı için ek özelliklere sahip olacak.

Ayrıca, sürücünün verimli bir şekilde nasıl sürülebileceği konusunda uyarmak için eğrileri, kavşakları, trafik çemberlerini ve hız sınırlarını kullanarak bir yolun verimlilik haritasını oluşturmasına yardımcı olan ECO Assist’e de sahip olacak.

Fiyatlandırma aslında en merak edilenlerden ancak henüz bir fiyatlandırma bilgisi paylaşılmadı. Ancak bu model Mercedes-Benz’in ilk elektrikli SUV modeli olsa da sonuncusu olmayacak bu kesin.

Daimler AG’nin başkanı ve Mercedes-Benz’in CEO’su Dieter Zetsche, şirketin EQ portföyüne 10 milyar avro ve pil üretiminde bir milyardan fazla yatırım yapacağını söyledi. Bu da bir çok modelin yolda olabileceğini gösteriyor.

Autoblog