Sosyal Medya

Otomobil

Mercedes, elektrikli G-Serisi’nin 2024’te geleceğini söyledi

Mercedes-Benz, elektrikli G-Serisi'nin direksiyonuna ne zaman geçebileceğinizi açıkladı. Autoblog'a göre, otomobil üreticisinin CEO'su Ola Källenius medya mensuplarına aracın 2024'ün sonunda geleceğini söyledi.

Mercedes, elektrikli G-Serisi’nin 2024’te geleceğini söyledi

Mercedes-Benz, elektrikli G-Serisi’nin direksiyonuna ne zaman geçebileceğinizi açıkladı. Autoblog‘a göre, otomobil üreticisinin CEO’su Ola Källenius medya mensuplarına aracın 2024’ün sonunda geleceğini söyledi.

Hatırlanacağı gibi  Mercedes, 2019’da SUV’nin sıfır emisyonlu elektrikli versiyonunu duyurdu. Geçtiğimiz yıl da EQG konspetine göz attık.

Geçen sonbaharda Källenius, Mercedes’in Graz, Avusturya’daki test sahasında EV’nin bir prototipini test etti – bu, şirketin tipik olarak G-Serisi’nin içten yanmalı versiyonunu değerlendirdiği yer olarak biliniyor. Görünüşe göre olumlu bir deneyim yaşayan Källenius gazetecilere verdiği demeçte, “Şu andan itibaren elektrikli araziye çıkılabilir”… ifadelerini kullandı.

G-Serisi’nin elektrikli bir versiyonunu yapmak, SUV’nin yolda uzun mesafe kat etmesi için çok önemliydi. Mercedes, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli bu tip araç serisine sahip olmayı zaten planlıyor.