Sosyal Medya

Otomobil

MG, ‘İlk Görüşte Elektrik’ mottosuyla Yeni MG4 Electric’i Tanıttı!

Yeni MG4 ilk görüşte elektrik... Doğan Trend Otomotiv'in distribütörlüğünü yaptığı markalardan biri olan MG, doğuştan tamamen elektrikli ve C sınıfına konumlandırdığı Yeni MG4 Electric modelini Antalya'da düzenlediği lansman ile tanıttı!

MG, ‘İlk Görüşte Elektrik’ mottosuyla Yeni MG4 Electric’i Tanıttı!

Doğan Trend Otomotiv’in distribütörlüğünü yaptığı markalardan biri olan MG, doğuştan tamamen elektrikli ve C sınıfına konumlandırdığı Yeni MG4 Electric modelini Antalya’da düzenlediği lansman ile tanıttı!

Doğan Trend Otomotiv’in Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal’ın markanın doğuşu, gelişimi ve hedeflerini anlattığı lansmanda dikkat çekenlerin başında; Türkiye genelinde oluşturulmuş yaygın servis ağı ve müşteri memnuniyeti odaklı, yine Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde okuyan ve elektrikli otomobil konusunda uzman öğrenciler tarafından cevap verilmesi sağlanan MG Genius WhatsApp Hattı oldukça dikkat çekiciydi.

Tüm dünyadaki değişen “Elektrikli Otomobil” algısına paralel olarak ülkemizde de elektrikli otomobil pazarı giderek büyüyor ve büyümeye de devam edecek gibi görünüyor. 2023 hedeflerinde yıllık 30 bin araçlık bir beklenti var ve pazar payının büyük bir kısmını kapmak için MG yeni modelleriyle oldukça iddialı geliyor.

Sınırları Zorlayan Hatchback: MG4

Soysal, özellikle MG4’ün dikkat çeken özelliklerine vurgu yaptığı konuşmasında, doğuştan tamamen elektrikli yeni bir tasarıma sahip olan MG4’ün, arkadan itişli modüler ölçeklenebilir bir platform ürünü olduğunu, ağırlık merkezinin yüzde 50 yüzde 50 dengelendiğini, batarya teknolojisindeki yatay yerleşim farkından dolayı iç hacimde ciddi kazanımların elde edildiğini, zor zamanlarda V2L özelliği sayesinde aracın bataryalarının farklı cihazların şarj edilmesi veya farklı cihazların çalıştırılmasında kullanılabileceğinden bahsetti. Herkesin özellikle merak ettiğini bildiğim menzil mesafesini ise 435km olarak açıkladı. MG4 güvenlik tarafında ise Euro NCAP testlerinden tam 5 yıldız aldı.

MG Marka Müdürü Sinan Erbil

MG Marka Müdürü Sinan Erbil ise Yeni MG4, Yenilenmiş MG ZS EV ve Marvel R hakkında ilave önemli bilgiler paylaştı.

%100 Elektrikli Yeni MG4 ve Modüler Ölçeklenebilir Platform

Yüzde 100 elektrikli akıllı mimari ile tasarlanmış olan yeni MG4, hafif bir şasi yapısı ve bataryanın şasinin bir parçası olarak tanımlandığı bir yapı ile, farklı çekiş tiplerini destekleyecek şekilde geliyor.

Bu tasarımın bir sonucu olarak 50:50 ağırlık oranı ve alçak ağırlık merkezi sayesinde araç yere oldukça iyi yapışıyor. Hız yapmayı virajlara hızlı girmeyi seven kullanıcıların, “virajlarda savrulabiliriz” endişesini tamamen ortadan kaldırıyor. Tasarımda kişiselleştirmeye ayrı bir önem verilmiş ki bana göre en önemli özelliklerinden birisi “Kişiselleştirme”. Zira aracın hemen hemen her özelliğinde kişiselleştirme yapmak MG4 Electric ile oldukça kolay…

Öyle ki son dönemde elektrikli araçların olmazsa olması TouchPad ekran üzerinden aracın herşeyi kolayca kontrol edebiliyorsunuz. Yine kişiselleştirme de dikkat çeken bir başka ayrıntı, aracın geri kazanım için farklı seçenekler sunuyor olması…

Hacim tarafında ise sınıfına göre oldukça geniş bir iç hacme sahip. Bunu sebebi normalden uzun ve 2705mm’lik dingil mesafesi (rakiplerine göre yüzde 5 daha fazla) ve ince tasarlanmış yeni batarya tasarımı…

Çift Renkli Tavan, Twin Aero Spoiler ve LED Stop Lambalar

Aracın arka tarafın keskin hatlara sahip sağlı ve sollu LED Stop lambaları tam merkezde bulunan büyükçe bir MG logusunu işaret ediyor. LED Stop lambaların üzerinde ise dekoratif dikkatli bakınca rahatlıkla görebileceğiniz led çizgiler var.

Renk Seçenekleri

Modelin toplamda 7 rengi mevcut ancak sadece turucu olan modelin yolda olduğu belirtildi. toplam 300 adet turuncu renk geliyor. Renkler arasında ben en çok Kırmızıyı beğendim onu da belirtmek isterim. Elbette MG ile özdeşleşen Mavi rengi de bana uyar…

Dijital Göstergeler

7 inçlik bir Dijital Sürücü Bilgilendirme Ekranı ve 10.25 inçlik bir dokunmatik ekran var. Kullanıcı dostu tasarım olduğunu ve sık kullanılabilecek klime vb özellikler için de altta klasik düğmeler yerleştirilmiş.

28 Farklı Saklama Alanı

MG4 Electric’in tam 28 adet saklama alanı bulunuyor. Minimalist tsaraımının yanı sıra kullanışlı ve kullanıcı dostu olmayı ön plana çıkartan M4 Electric kullanıcısının tüm ihtiyaçlarına uygun kimi gizli kimi kolay ulaşılabilir toplamda 28 adet saklama alanı sunuyor.

50:50 Ağırlık Dağılımı ve Alçak ağırlık Merkezi

Özellikle ağırlık dağılımının ve alçak ağırlık merkezinin tasarımın ana özelliklerinde birisi olduğu söylemekte fayda var. Bunun sonucu, tüm sürüş dinamiklerini doğrudan etkiliyor. Arkadan itişli sürüş sistemi ve 5 Link bağımsız arka süspansiyona farklı direksiyon hakimeti modları da eklenince ‘Sürüş Keyfiniz’ pozitif anlamda doğrudan etkileniyor.

Bu noktada Batarya özelliklerinden de bahsedelim. 150kW 250nm, sıfırdan yüze 7.1 sn’de çıkıyor. 435 km kullanım mesafesi sunuyor. 4 seviyeli Enerji gEri Kazanım özelliği burada dikkat çekici, DC şarj’da sadece 28 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar şarj olabiliyor.

Bataryanın verimli şarj için tasarlandığını ve özellikle bu aracın imza özelliklerinden biri olan V2L’yi desteklediğini görüyoruz.

Isı Pompalı Klima

MG4 Electric, soğuk kış günlerinde bile çepeçevre sıcaklık sağlayan, yüksek verimliliğe ve düşük enerji tüketen yeni nesil ısı pompalı klima sistemine sahip. Isı pompalı klima tasarımı menzili ve ısıtma verimini artırıyor.

V2L imza özelliklerden birisi ve aracın enerjisinin gerekli durumlarda farklı amaçlar için kullanılmasını sağlıyor. Bunun için aracın arkasına V2L kablosuda araç ile birlikte geliyor.

Yeni MG4 electric Euro NCAP testlerinden 5 yıldız almayı başarmış durumda…

Yeni MG4 Electric Türkiye’de iki farklı donanım seçeneği ile gelecek. Bunlar MG4 Electric Comfort, bir diğeri ise MG4 Electric LUXURY. Burada dikkat çekici bir ayrıntı bir çok markada donanım seçenekleri farklarında sadece özellikle değişik olurken burada batarya seçeneklerinde de farklılık var. LUXURY modeli daha büyük bir batarya ile daha fazla kullanım mesafesi sunuyor.

Sonuçta MG4 Electric’in dikkat çeken özelliklerine bakacak olursak,

  • Euro NCAP güvenlik testinden 5 yıldız alması
  • 7 yıl gibi uzunca bir süre garanti süresi
  • Sınıfının yüzde 5 üstünde bir dingil mesafesi (2705mm)
  • Akıllı Şarj Yönetim Sistemi
  • PM2.5 Filtreli Klima
  • V2L Araçtan araca şarj fonksiyonu yer alıyor.

Aracın ön incelemesi ve fiyatları ile ilgili bilgileri ise önümüzdeki günlerde bir başka yazı ile sizlere aktarıyor olacağım… Şimdilik yeni MG4 lansmanından akılda kalanlar böyle…