Sosyal Medya

Donanım

MGI ve Konica Minolta, MGI AlphaJET’i dünya çapında kullanıma sunuyor…

Dünyanın her yerinde yenilikçi baskı hizmeti sağlayıcıları, artık MGI Dijital Teknolojisi (MGI) AlphaJET B1 inkjet baskı makinesini test edebilir hale geldi. İki ortak, en son Asya için planlanan AlphaJET Democenter'larını, dünya çapında kullanıma sunmaya devam ediyor ve daha fazla ayrıntı Bangkok'taki Asia Pack'te duyuruldu. Bu durumu, Konica Minolta'nın Paris ve New York'taki tesislerinde ilk özel Yetkinlik Merkezi'nin açılışı süreci takip ediyor…

MGI ve Konica Minolta, MGI AlphaJET’i dünya çapında kullanıma sunuyor…

 

Dünyanın her yerinde yenilikçi baskı hizmeti sağlayıcıları, artık MGI Dijital Teknolojisi (MGI) AlphaJET B1 inkjet baskı makinesini test edebilir hale geldi. İki ortak, en son Asya için planlanan AlphaJET Democenter’larını, dünya çapında kullanıma sunmaya devam ediyor ve daha fazla ayrıntı Bangkok’taki Asia Pack’te duyuruldu. Bu durumu, Konica Minolta’nın Paris ve New York’taki tesislerinde ilk özel Yetkinlik Merkezi’nin açılışı süreci takip ediyor…

 

Endüstriyel baskı hamlesi, Konica Minolta ve MGI’nın artık A3’ten B1+’ya kadar en etkili basılı ve süslenmiş sanat eserlerine daha fazla odaklanmasına yönelik ve müşterileriyle daha fazla etkileşim kurarak onları kolaylıkla etkilemek için, dijital dönüşüm yolculuğunun hızlandırılması adına büyük bir önem taşıyor.  Konica Minolta aracılığıyla satışı ve servisi yapılan MGI AlphaJET, su bazlı CYMK mürekkepleri ve eko-spot UV kaplamalı, tamamen çevreci varak yaldız teknolojileri kullanarak inline dijital süslemenin benzersiz bir kombinasyonu ile baskıdan sonlandırmaya kadar dünyanın ilk tek geçişli B1+ dijital inkjet baskı makinesidir.

Çevre dostu tek geçişli bu üretim, CMYK su bazlı pigment mürekkeplerini, eko-spot UV kaplamayı ve çevreci varak yaldız (düz ve emboss) baskı ile birlikte OPV laminasyon efektlerini içeriyor. Fabrika 5.0 AlphaJET dijital inkjet baskı makinesi aynı zamanda INGEDE tarafından belirli baskı altı malzemelerinde aşağıdakiler için mürekkepten arındırılabilirlik sertifikasına sahiptir: CMYK su bazlı mürekkepler, eko-UV lâk ve çevreci varak yaldızdan oluşmalarının yanı sıra ayrıca FOGRA sertifikasına da sahip özellikler barındırıyor.

 

AlphaJET’in etkileyici başlıkları şöyle sıralanabilir:

  • Çığır açan, patentli yatay kâğıt taşıma çözümü. Maglev (manyetik raylı hızlı) tren sistemine benzer şekilde, akıllı vakumlu emme tepsilerine sahip elektromanyetik baskı altı malzeme taşıma, mükemmel renk oturtma, yüksek hızlar ve düz kâğıt aktarımı sağlayarak tek geçişte yüksek çözünürlüklü baskı, süsleme sonlandırma ve sıkışmasız işlemler sağlamaktadır. Ayrıca AlphaJET’in içerisine tam stabilite imkanını sağlayacak, titreşimi önlemek amacıyla 5 tonluk mermer taş yerleştirilmiştir.

 

  • Anında kayıt için yapay zekâ tarayıcıları kullanan su bazlı CMYK ve spot UV lâk oturtması tam manasıyla uçtan uca otomasyon ile isteğe bağlı üretim gereksinimleri için renk kalibrasyonu vaadeder.

 

  • Rekabetçi toplam sahip olma maliyeti – Farklı makineler, kalıplar, fersüde baskı ve ön baskı hazırlıkları yoktur.

 

  • MGI Approve, Predict ve Dashboard için MGI Connect bulut tabanlı platformlarla sağlanan IoT ekosistemi yeterli olacaktır.

 

  • MGI Approve ile yazılım geliştirmeleri, etkileşimli dijital prova ve artırılmış gerçeklik sayesinde, marka sahipleri arasında etkileşimi imkân sağlar. 3D, çok katmanlı üretilmiş provalar, baskıdan bitişe kadardır.

 

  • Dijital katma değerli satış yardımı, baskı öncesi otomatik iş akışını ve MGI Connect’i kullanan son teknoloji ürünü bulut çözümleri ile doğrulama imkanı.

 

  • MGI Predict ile önceden öngörülebilen bakıma, genel ekipman etkinliğini optimize etmek için bulutta barındırılan AlphaJET’in pilot istasyonundan MGI Dashboard’una herhangi bir zamanda erişim sağlanabilecek.

 

MGI ve Konica Minolta, fabrika 5.0 devrimini ambalaj, karton, web’den baskıya/ambalaja, ticari baskı, kitap ve dergi dahil olmak üzere çeşitli baskı pazarı segmentlerine taşıyor.

Özelleştirilmiş ve esnek seri üretim için tüm üretim süreçlerine hakim, tam otomasyona sahip Fabrika, 5.0 tek geçiş konsepti ve benzersiz katma değerli fırsatlar, iş ortaklarının saatte 1.800 70×100 sayfaya kadar üretim yapan dijital su bazlı dört renkli inkjet baskı makinesinin kalbinde yer alıyor 1.600 dpi’lik en yüksek inkjet baskı çözünürlüğüne sahiptir.

Baskı altı malzeme uyumluluğu, minimum 135 gsm kalınlık ile 2 mm’ye kadar değişir. Kaplamalı ve kaplamasız kâğıtları, kartonları, e-dalga oluklu ve B2’den B1+ boyutuna kadar sentetikleri içermektedir.

Endüstri 5.0’ın avantajlarından yararlanmak, ISRA’nın teknolojiye ilk yatırım yapan şirket olma kararının ardındaki temel faktörler arasındaydı. Ambalaj sektöründe faaliyet gösteren, perakende, taşımacılık, kimlik doğrulama ve erişim kontrolü gibi çipli veya çipsiz kartlar basan Fransa’daki sanayi kooperatifi de tüm üretim akışını optimize etmek için MGI AlphaJET sistemini tercih etti.

Konica Minolta “Avrupa’da Endüstriyel Baskı İş Geliştirme Departmanı Başkanı” Sacha-Vittorio Paolucci, şu ifadelere yer verdi. “AlphaJET platformu, 30 yıllık bilgi birikimi ve uzmanlıktan yararlanarak baskı öncesinden baskı sonrasına kadar uçtan uca bir ekosistemle, teknolojilerin yenilikçi ve benzersiz bir birleşimini” temsil ediyor.

“Endüstri 5.0’ı göz önünde bulundurarak AlphaJET, baskı altı malzeme, enerji ve sarf malzemeleri gibi kıt kaynakların kullanımını optimize ederek, raflarda öne çıkma,sına yönelik talep üzerine yüksek görsel etkiye sahip ürünlerin pazara sunma süresini büyük ölçüde kısaltıyor.” Paolucci sözlerini şöyle sürdürüyor:”

“MGI AlphaJET, sınırsız imkânlar ve fırsatlar sunarak piyasadaki en esnek Endüstri 5.0 üretim süreçlerine sahip baskı makinesi olarak tanınıyor. İşgücünün azaltılması ve yoğun manuel taşıma adımları ise bir başka öne çıkan faydalı özelleğidir. Müşterilerimiz, fabrika içindeki fabrikamızın yeni müşteriler edinmelerine ve yenilikçi perakende çözümleri teklifleri sunmalarına nasıl imkân sağlayabileceğini bu sayede keşfedebilecekler.


Konica Minolta Business Solutions Europe Hakkında

Merkezi Langenhagen, Almanya’da bulunan Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, tamamen Konica Minolta Inc., Tokyo, Japonya’nın bir yan kuruluşudur. Konica Minolta, müşterilerinin dijital çağı desteklemesini sağlar: Eşsiz görüntüleme uzmanlığı ve veri işleme yetenekleriyle Konica Minolta, müşterileri için ilgili çözümler üretir ve toplumun karşılaştığı sorunları çözer. Kapsamlı bir BT hizmetleri sağlayıcısı olarak Konica Minolta, iş akış otomasyonu ile iş süreçlerini optimize etmek için danışmanlık ve hizmetler sunar. Şirket ayrıca müşterilerine BT altyapısı ve BT güvenliği alanında ve bulut ortamlarında çözümler ve hizmetler sunmaktadır. Ofis baskı çözümleri ile ilgili olarak, “IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment”, Konica Minolta’nın “baskı dönüşümünde dünya çapında bir lider olarak tanındığını” belirtti. Profesyonel baskı pazarı için güçlü bir ortak olarak Konica Minolta, iş danışmanlığı, en son teknoloji ve yazılımlar sunar ve Avrupa’da on yıldan fazla bir süredir üretim baskısı pazar lideri olarak kendini kanıtlamıştır (InfoSource). Londra’daki İş İnovasyon Merkezi ve Avrupa’daki dört Ar-Ge laboratuvarı, Konica Minolta’nın hem müşterileriyle hem de akademik, endüstriyel ve girişimci ortaklarıyla işbirliği yaparak inovasyonu öne çıkarmasını sağlıyor. Cihazlarını mükemmel şekilde tamamlayan yenilikçi hizmet yaklaşımı nedeniyle Konica Minolta, Keypoint Intelligence tarafından prestijli “Buyers Lab PaceSetter Serviceability and Support 2020/2021 Ödülü” ne layık görüldü. Konica Minolta Business Solutions Europe, Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’da 80’den fazla ülkede yan kuruluşlar ve distribütörler tarafından temsil edilmektedir. Yaklaşık 10.000 çalışanıyla (Nisan 2020 itibariyle) Konica Minolta Europe, 2019/2020 mali yılında 2,34 milyarın üzerinde net satış elde etti. Daha fazla bilgi için lütfen http://newsroom.konicaminolta.eu/ adresini ziyaret edin ve Konica Minolta’yı Facebook, YouTube ve Twitter’da @KonicaMinoltaEU’da takip edin. Terimler ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markaları olabilir ve işbu belge ile kabul edilmektedir.