Sosyal Medya

Otomobil

Michelin, Royal Lestari Utama’nın (RLU) Yüzde 51’ini Daha Satın Aldı

Michelin, Endonezya’da sürdürülebilir kauçuk ağacı tesisi geliştirmek için Barito Pacific Group ile ortak yürüttüğü girişim şirketi Royal Lestari Utama’nın (RLU) yüzde 51’lik hissesini daha satın alarak girişimin tek sahibi oldu. 

Michelin, Royal Lestari Utama’nın (RLU) Yüzde 51’ini Daha Satın Aldı

Mobilite alanında lider üreticilerden biri olan Michelin, Endonezya’da sürdürülebilir kauçuk ağacı tesisi geliştirmek için Barito Pacific Group ile ortak yürüttüğü girişim şirketi Royal Lestari Utama’nın (RLU) yüzde 51’lik hissesini daha satın alarak girişimin tek sahibi oldu. 

Mobilite alanın lider üreticilerden biri olan Michelin, daha önce hisselerinin yüzde 49’una sahip olduğu Barito Pacific Group ile ortak yürüttüğü bir girişim olan Royal Lestari Utama (RLU) hisselerinin yüzde 51’ini daha satın alarak girişimin tek sahibi oldu. RLU, Sumatra’da jambi kentinde yaklaşık 70 bin hektarı ve Borneo’da Doğu Kalimantan kentinde ise 18 bin hektarı kapsayan geniş bir alanda sürdürülebilir doğal kauçuk üretimi için doğru koşulları oluşturmayı hedefliyor. Bu satın alma Michelin’in sürdürülebilir doğal kauçuk üretimine ve yerel toplumların yaşam standartlarının iyileştirmesine yönelik hedefleri ve uzun vadeli taahhütleri kapsamında atılan önemli bir adımı oluşturuyor.

Satın alma ile Michelin Grubu, projeye güvenini ve ihtiyaç duyduğu uzun vadeli vizyonu tazelerken, 2015’ten beri sürdürülen çalışmalar, söz konusu bölgede sosyal ve çevresel gelişime de ön ayak oldu. Yaklaşık altı yıl boyunca, kayda değer hazırlık çalışmalarından sonra, 23.000 hektardan daha geniş bir alana kauçuk ağaçları dikildi ve 39.000 hektarlık alan tarım ve ormancılık aktiviteleri ve geçimlik tarım işlerinin geliştirilmesi için özellikle korundu. Projede ayrıca yaklaşık 4000 iş yaratarak, çiftçileri kauçuk ağacı yetiştirme ve ürünleri çeşitlendirme konusunda eğiterek 50.000 bölge insanının yaşam standartlarını tutarlı şekilde iyileştirmeyi amaçlayan sosyal bir boyut da sahip.

Michelin’den bütün doğal kauçuk sektörü için uzun vadeli bir taahhüt

Grup, Endonezya’da 2015’ten beri çeşitli sektörlere bir milyar eurodan fazla yatırım yaptı. Michelin için bu proje doğal kauçuk sektörünü daha sürdürülebilir hale getirmeye aktif şekilde katkı sağlamak üzere oluşturulmuş uzun vadeli bir proje özelliği taşıyor. Bu önemli gelişmelerin ötesinde, Michelin bu büyüklükte bir projenin önündeki zorlukların da farkında. Doğal kauçuk değer zincirinin oldukça kompleks ve parçalı olmasının bilincinde olan Michelin, ticari, çevresel ve sosyal alanlar için adımlar atmaya devam edecek.

Konuyla ilgili olarak Michelin Group Satın Alma Direktörü Vincent Rousset-Rouvière

“RLU’nun tek sahibi haline gelmek, Michelin’in sosyal boyut, çevresel koruma ve ekonomik performansı birleştiren zorlu ama kayda değer bir uzun vadeli projeye yatırım yapmaya devam etmesi anlamına geliyor. 2015’teki başlangıcından bu yana projeye katkıları için minnet duyduğumuz Endonezyalı ortağımız Barito Pacific ile atılan adımlardan gurur duyuyoruz. Ayrıca, RLU’nun bir yandan Endonezya’da doğal kauçuk sektörünün dönüşümünü desteklerken bir yandan da yaşam standartlarını iyileştirip ormanları ve ekosistemleri koruma konusundaki gelecek yetkinliğine güveniyoruz” değerlendirmesinde bulundu.