Sosyal Medya

Otomobil

Michelin ve Symbio, yakıt hücresi teknolojisi ile motor sporlarına katkı sunuyor

Michelin ve Symbio, yakıt hücresi teknolojisi ile motor sporlarına katkı sunuyor

Michelin, Faurecia ile kurduğu ortak girişim olan Symbio ile motor yarışlarında yakıt hücresi gücünün geliştirilmesi için güçlerini birleştirdi. Michelin, Symbio aracılığıyla yakıt hücresi teknolojisinin dayanıklılık yarışlarında kullanımı sayesinde sıfır emisyonlu hareketliliğin gelişimini hızlandırmayı amaçlayan MissionH24 projesinin imtiyazlı ortağı oldu.

Lastik sektöründe geliştirdiği sürdürülebilir teknolojilerle çevre dostu kimliğini koruyan Michelin ve Faurecia’nın 2019 yılında hayata geçirdikleri ortak girişim Symbio’nun ilk çalışmaları ortaya çıktı. Michelin ve Faurecia ortak girişimi olan Symbio aracılığıyla yakıt hücresi teknolojisinin dayanıklılık yarışlarında kullanımı sayesinde sıfır emisyonlu hareketliliğin gelişimini hızlandırmayı amaçlayan MissionH24 projesinin imtiyazlı ortağı oldu. Michelin projeye aktif katılımı sonrasında daha başlangıç aşamasında proje ortağı olan ve halihazırda beş sezon için anlaşılan Total şirketiyle de bir iş birliğine imza atmış oldu.

Total ile güç birliği sağlandı

Michelin ve Symbio’nun MissionH24 kapsamında yakıt hücresi teknolojisinin motor sporlarında kullanımını hızlandırmak için 2019 yılından bu yana projenin ortağı olan Total’e katılmasıyla birlikte proje oldukça ses getiren ekstra bir güç kazanmış oldu. Bu iş birliği ile 2024 yılı itibarıyla Le Mans yarışında özel bir klasman dahilinde yakıt hücreli elektrikli prototiplerin yarışmasına tanıklık edilecek. MissionH24 projesinin imtiyazlı ortağı olan Michelin Grubu sadece yarış prototiplerinin güçlendirilmesine yönelik teknik çözümlerin geliştirilmesinde aktif bir rol oynamakla kalmıyor, aynı zamanda H24Racing’in özel lastik tedarikçisi olmaya da devam ediyor.

Sürdürülebilir çözümler için yatırıma devam ediyor

Önümüzdeki yıllarda Symbio’nun, yakıt hücresi hareketliliği dünyasında önemli bir oyuncu olmayı hedeflediğini dile getiren Michelin Grubu İcra Kurulu Üyesi, Hizmetler ve Çözümler, İleri Teknoloji Materyaller Başkan Yardımcısı Sonia Artinian-Fredou;

“Symbio, MissionH24 projesi ile kazandığı deneyim sayesinde motor sporlarıyla şirket stratejisi arasında harika bir uyum yakaladı. Bu program Michelin ve Symbio’ya temiz, yakıt hücresi hareketliliği çözümleri konusundaki araştırma ve geliştirme çalışmalarımızı hızlandırmak için gerçek bir laboratuvar sunuyor. Sıfır emisyonlu hareketlilik alanında önemli bir paydaş olan Michelin, müşterilerimize ve gezegenimize sürdürülebilir çözümler sunmayı amaçlayan yenilikleri hızlandıran çeşitli girişimlere yatırım yapmaktadır’’ dedi.

Symbio CEO’su Fabio Ferrari ise;

“Motor yarışları sadece yakıt hücresi teknolojisinin sınırlarını zorlamamıza imkân tanıyan muazzam bir laboratuvar olmakla kalmıyor, aynı zamanda kamuoyunu bu sıfır emisyonlu hareketlilik biçiminin ne kadar değerli olduğu konusunda bilgilendiren etkili bir amiral gemisi görevi de görüyor. Symbio olarak bu derece iddialı bir programda yer almaktan iki kat gurur duyuyoruz” diye konuştu.