Sosyal Medya

Genel

Microsoft, BlackBerry’yi satın mı alıyor?

Eğer bu iddia doğru çıkarsa, cep telefonu dünyasında taşlar bir kez daha yerinden oynayabilir!

Eğer bu iddia doğru çıkarsa, cep telefonu dünyasında taşlar bir kez daha yerinden oynayabilir!

Mobil pazarda daha fazla söz sahibi olmak için hamleler yapmaya devam eden Microsoft, Nokia’nın telefon departmanını satın aldıktan sonra şimdi de BlackBerry’yi şirket çatısı altına alma niyetinde. Lenovo, Huawei ve Xiaomi gibi büyük firmaların da yakından ilgilendiği BlackBerry’nin sahip olduğu patent kütüphanesi, teknoloji devlerinin gelecek planlarını bu satın alma üzerine kurmalarını sağlıyor.

Microsoft’un bu yatırım fikrini değerlendirmek için Goldman Sachs ve Deutsche Bank gibi finans kuruluşlarını görevlendirdiği gelen haberler arasında. Geçtiğimiz yılı hayli hareketli geçiren Microsoft, yaklaşık 7 milyar dolar ödeyerek Nokia’nın cihazlar bölümünü satın almıştı.

Spekülasyonlar gerçeğe dönüşürse özellikle Android ve iOS gölgesinde kalan Blackberry için bu birleşme, şirketin yeniden mobil pazarda eskisi gibi söz sahibi olmasını sağlayabilir. Öte yandan Microsoft, Windows mobil işletim sistemini BlackBerry ile geliştirip piyasaya yeni bir heyecan getirerek mobil pazarı hareketlendirebilir. Bekleyip göreceğiz…