TeknoTalk

Microsoft: CCleaner İçin Uyardı!

Microsoft’tan bir yazılım uzmanı, bir canlı yayında ünlü temizlik aracı CCleaner için önemli bir uyarıda bulundu. Yazılımın kayıt defterinde “gereksiz” girdileri arayıp silmesi, uzmana göre sisteminize zarar verebiliyor.

The Windows Club’ın haberine göre Microsoft ‘tan yazılım sorun giderme uzmanı Gov Maharaj, internetten canlı olarak yayınlanan The Defrag Show ‘da bir kullanıcının sorununa ilginç bir cevap verdi. Windows 7’den Windows 10‘a yükselttikten sonra sisteminin açılmadığını söyleyen kullanıcı, Maharaj’dan gereksiz sürücü ve yazılımları kaldırması gerektiği cevabını aldı.

Maharaj, kaldırılması gereken yazılımlar arasında CCleaner‘ı da saydı ve şöyle konuştu: “CCleaner… bunu nasıl kibarca söyleyebilirim… Onu kullanmayın… Haydi sıradaki konuya geçelim!”

Microsoft‘un bu açıklamasının bir nedeni var. Kayıt defterini temizlemeye yönelik araçlar, bazen yanlış değişiklikler yaparak sistemde ciddi sorunların oluşmasına yol açabiliyorlar. Bazı durumlarda sistemi baştan yüklemeniz bile gerekebiliyor.

Exit mobile version