Sosyal Medya

Windows

Microsoft Edge Tarayıcıya Ücretsiz VPN Özelliği Yakında Ekleniyor!

Microsoft Edge web tarayıcısına yakında ücretsiz bir yerleşik VPN içerecek şekilde düzenleme yapılıyor. Aylık 1GB'lık bir trafik sunulacak, belki yeterli değil ama bir başlangıç...İşte detaylar...

Microsoft Edge Tarayıcıya Ücretsiz VPN Özelliği Yakında Ekleniyor!

Microsoft Edge web tarayıcısına yakında ücretsiz bir yerleşik VPN içerecek şekilde düzenleme yapılıyor. Aylık 1GB’lık bir trafik sunulacak, belki yeterli değil ama bir başlangıç…İşte detaylar…

Microsoft kendi web tarayıcısını daha fazla kullanıcıya ulaştırmak için yoğun çaba sarf etti. Bunun için geliştirdiği veya kullanıma sundu bazı yenilikler onun tahmin ettiği kadar ilgi görmedi ama bu son değişiklik gerçekten ilgi görebilir.

The Verge tarafından tespit edilen bir destek sayfasında şirket, web tarayıcısına Edge Secure Network adlı ücretsiz bir yerleşik VPN hizmeti eklediğini açıkladı.

Şirket, öncelikle Edge Secure Network aracının sizin internet bağlantınızı şifreleyeceğini söylüyor. Verilerinizi internet servis sağlayıcınızdan da korumak için bu işlevi kullanabilirsiniz. Çoğu VPN’de olduğu gibi, konumunuzu maskelemek için Edge Secure Network’ü de kullanabilirsiniz; bildiğimiz gibi  bu, yaşadığınız veya ziyaret ettiğiniz ülkede engellenebilecek veya hali hazırda engellenen bazı hizmetlere erişmeyi mümkün kılıyor.

Elbette sık sık seyahat eden biriyseniz, Edge Secure Network’ün ücretli bir VPN’i daha tavsiye edilebilir. Zira bu özellik için aylık 1GB’lık bir trafik ücretsiz olacak.

Microsoft’un Ücretsiz VPN Hizmeti Edge Secure Network’ü kullanmak için neye ihtiyacınız olacak?

Öncelikle bir Microsoft hesabınız olmak zorunda. Ayrıca şirketin henüz bu hizmeti test etmeye başlamadığını da belirtelim. Ancak özellik kullanıma sunulduğunda Edge VPN’i web tarayıcıdaki “…” menüsünden özelliği aktif etmeniz mümkün olacak. “Güvenli Ağ” başlıklı yeni bir seçenek VPN’yi açmanıza izin verecek. Taramayı bitirdiğinizde, otomatik olarak tekrar kapanacak.