TeknoTalk

Microsoft NotePad Uygulamasını Yıllar Sonra Güncelliyor

Microsoft Nihayet Notepad Uygulamasını Güncelliyor!

Microsoft NotePad Uygulamasını Yıllar Sonra Güncelliyor, Sürpriz!!! Windows Not Defteri Uygulamasına Hangi Özellikler Geliyor?

Microsoft uzun yıllar sonra – nihayet Windows NotePad uygulamasına şaşırtıcı derece yeni özellikler ekliyor. Yazılım devi yıllardır Not Defteri’ni güncellemediyse de, bir sonraki Windows 10 güncellemesi çok talep edilen bazı eklemelere sahne olacak. Microsoft açıkça geliştirme için basit metin işleme için not defteri – Notepad kullanan Windows 10 kullanıcıları dinliyor.

Microsoft NotePad Yeni Özellikleri

Ctrl Tuşuna Basılı Tutarak Mouse ile Yakınlaştırma ve Uzaklaştırma – Text Zoom Artık Mümkün!

Kısa bir süre sonra ctrl tuşunu basılı tutarak; yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapmak için fare tekerleğini kullanabilir bu sayede metne yakınlaştırma yeteneğini daha kolay kullanabilirsiniz.

ctrl + backspace

Microsoft ayrıca, Not Defteri’nde önceki bir sözcüğü silmek için ctrl + backspace desteğini ve büyük dosyalar için performans geliştirmelerini de ekliyor. Ayrıca Bing ile bir kelime araması yapmak için sağ tıklamanız yeterli menüde onuda görebileceksiniz.

Bu yeni Not Defteri özellikleri, şu anda daha sonra çıkacak olan Redstone 5 kod adı verilen güncellemede görünecek. Microsoft şimdi bir sonraki büyük Windows 10 güncellemesinde son rötuşları yapıyor, ancak Dosya Gezgini ve diğer uygulamalar için popüler sekmeler (Sets) özelliğini içermiyor.

Exit mobile version