Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Microsoft Office dosyalarını doğrudan Gmail’den artık düzenleyebilirsiniz

Microsoft Office dosyalarını doğrudan Gmail'den artık düzenleyebilirsiniz. Gmail'in office entegrasyonu giderek gelişiyor.

Artık Microsoft Office dosyalarını doğrudan Gmail’den düzenleyebilirsiniz

Gmail, kullanıcıların ek olarak aldıkları Office belgelerini doğrudan düzenlemelerine olanak tanıyan Microsoft Office dosyalarıyla entegrasyonunu geliştiriyor.

Kullanıcılar bir süredir Google’ın kendi Google Workspace paketindeki dosyaları doğrudan Gmail’de düzenleyebiliyordu, ancak Office entegrasyonu oldukça yeni. Önceden, kullanıcıların herhangi bir değişiklik yapmadan önce bu dokümanları Google Workspace paketinde açmaları gerekiyordu.

Yeni gelen özellikle şimdi Gmail’den çıkmadan ve belgenin orijinal dosya biçimini korurken Word, Excel ve PowerPoint dosyalarını düzenleyebilirsiniz. Bu aynı zamanda düzenlenmiş bir Office dosyasını yeni sürümü indirip yeniden eklemenize gerek kalmadan yanıt olarak gönderebileceğinizi de söyleyelim.

Özellik Nasıl Çalışıyor?

Bir Office dosyasını değiştirmek, e-posta ekinin yanında görünecek olan yeni bir ‘düzenle’ düğmesine basarak gerçekleştirilecek. Office uyumluluğunun başka bir bölümünde Google, makroları Excel’den E-Tablolar’a aktarmayı kolaylaştırmak için yeni bir Makro Dönüştürme eklentisini  de duyurdu .

Google, herkese gösterilmesinin iki hafta kadar sürebileceğini söylese de, güncelleme şu anda kullanıcılara sunulmaya başlandı. Yeni özellikle ilgili daha fazla bilgi için, Google’ın destek sayfasına göz atabilirsiniz